ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 σφηνάκι ούζο ή σούμα
  • Νερό όσο πάρει (χλιαρό)
  • 1 φλ. πετιμέζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φλ. ρόγες μαύρο σταφύλι
  • 2 κ.σ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με τη μαγιά, το ούζο και τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε το αλάτι σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο αλεύρι και ζυμώνουμε.
  3. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, να είναι απαλή και εύπλαστη.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λεκάνη λαδωμένη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  5. Λαδώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 25-30 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη.
  6. Την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας και στις λακκούβες που δημιουργούνται βάζουμε τις ρόγες των σταφυλιών.
  7. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά για να φουσκώσει.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  9. Το βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με πετιμέζι.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα