Δεν υπάρχουν άλλοι άνεργοι και απολυμένοι;

Δεν υπάρχουν άλλοι άνεργοι και απολυμένοι; Facebook Twitter
Φωτ.:Nick Paleologos / SOOC
27

Χωρίς καθόλου να θέλω να υποβαθμίσω τα προβλήματα των λίγων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που με τα χίλια ζόρια κατόρθωσε να απομακρύνει -ως μέρος των υποχρεώσεων της δανειακής σύμβασης- η προηγούμενη κυβέρνηση, εκπλήσσομαι για το πώς όλοι ασχολούνται μόνο με αυτούς. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα τους επαναπροσλάβει, κι επίσης έχουν ήδη καταφύγει στα δικαστήρια, πράγμα που σημαίνει ότι αν ο νόμος με τον οποίον απομακρύνθηκαν είναι όντως αντισυνταγματικός θα επαναπροσληφθούν και θα πάρουν αναδρομικά. Ο κύριος Κατρούγκαλος, επίσης, και ως δικηγόρος πριν και ως Υπουργός τώρα, δίνει αγώνα για αυτούς. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημά τους, τελικά, θα λυθεί. 

Όσο κι αν συμπάσχω με την κατάστασή τους, παρηγοριέμαι επειδή υπάρχει ένα (λαμπρότατο) φως στο τούνελ της ανεργίας τους. 

Για όλους τους υπόλοιπους όμως; 

Έχουμε ακούσει τόσες φορές για τους απολυμένους φύλακες ή τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ (και ορθώς), καθώς ένα σωρό Υπουργεία ασχολούνται με τις υποθέσεις τους, σε βαθμό παρεξήγησης. 

Έχουμε όμως ακούσει άραγε, με την ίδια συχνότητα, πρακτικές εξαγγελίες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ή κίνητρα για την (επανα)πρόσληψη ανέργων στον ιδιωτικό τομέα; Εγώ πάντως όχι. 

Όταν οι άνεργοι πλησιάζουν τα εκατομμύρια, προτεραιότητα των πολιτικών μοιάζει το αν θα καταφέρουν να ξαναφέρουν μερικές χιλιάδες συγκεκριμένους δ. υπαλλήλους. Οι Υπουργοί ξοδεύουν εργατοώρες για να λύσουν τα προβλήματα αυτών των λίγων παιδιών του κράτους, και δεν μοιάζουν να ξοδεύουν και τόσο χρόνο ή ενέργεια για να λύσουν τα προβλήματα των εκατομμυρίων άλλων που ούτε συμφωνητικά με δικηγορικά γραφεία νυν Υπουργών έχουν συνάψει, ούτε γίνονται θέμα στις ειδήσεις, ούτε έχουν κάποιον επιδέξιο συνδικαλιστή (ή μερίδα κόσμου) να τους νοιαστεί.

Μακάρι να ξαναβρουν δουλειά οι απολυμένοι της ΕΡΤ, οι καθαρίστριες και οι φύλακες. Ας γίνει να τελειώνουμε. Θα πέσει η ανεργία κατά, ξερωγω, 0,01%. Και μετά;

Τότε υπάρχει ελπίδα να ασχοληθεί κάποιος με τους όλους τους υπόλοιπους, ή η αδιαφορία θα συνεχίσει επειδή στο μυαλό των πολιτικών υπάρχει η παρανόηση ότι εκείνοι δεν φέρνουν ψήφους;

27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

17 σχόλια
Το λογικό και αυτονόητο για όλο τον πολιτισμένο κόσμο θα ήταν ο συγκεκριμένους υπουργός (Κατρούγκαλος) να έχει αρνηθεί το συγκεκριμένο υπουργείο από την πρώτη στιγμή, πόσο μάλλον να προσπαθεί τώρα να γαντζωθεί στην εξουσία, για την εξουσία. Λίγος, πολύ λίγος.
Ατυχές άρθρο από τον κ.Δημοκίδη καθώς και ανάξια απαντήσεως απορία. Ο Σύριζα ουδέποτε υποσχέθηκε αποκατάσταση στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Αντίθεται σφυρίζει κλέφτικά και κοιτάζει αριστερά και δεξιά όταν πρόκειται για τέτοια προβλήματα ή για την δημιουργία επενδύσεων που ενδεχομένος θα άνοιγαν θέσεις εργασίας. Ευαισθησία δίνεται μόνο και αποκλειστικά στο πελατολόγιο του (δηλαδή στους δημοσίους υπαλλήλους) πρίν και μετά τις εκλογές.
Eίναι η συνέχιση του πελατειακού κράτους με αριστερό μανδύα. Πχ. γιατί τόση πρεμούρα με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και καμία συζήτηση για χιλιάδες άλλες καθαρίστριες που δουλεύουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες ή βρίσκονται στην ανεργία χωρίς καμία επιδοματική βοήθεια κτλ;Η απάντηση είναι απλή. Στην Ελλάδα για να έχεις στοιχειώδη προστασία από το κράτος θα πρέπει να σχηματίσεις ένα οργανωμένο γκρουπ και ύστερα να δώσεις ομαδικούς ψήφους με αντάλλαγμα την επιλεκτική μεταχείριση σου. Πάντα έτσι λειτουργούσε και έτσι συνεχίζει να λειτουργεί.
NA AΓΙΑΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΧΤΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΟΙ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΤ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΛΠΗ ΞΑΝΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ!!! ΕΥΓΕ!!!!!
Τι θα κάνουμε οι άνεργοι και οι απολυμένοι.Καθώς θα περιμένουμε για μία 5 -6μηνη θέση μέσω εσπα (τρόπος καταπολέμησης της ανεργίας) (κοινωφελή, voucher, τοπσα) ή μία εποχιακή, part time (στην καλύτερη των περιπτώσεων στον τουρισμό)θα βγαίνουμε με ένα μαστίγιο στο Σύνταγμα να αυτομαστιγωνόμαστε γιατί ζούσαμε τόσα χρόνια πάνω από τις δυνατότητες μας. Ό,τι κάναμε και πριν δηλ. Μπορεί να φαίνεται άσχετο το σχόλιο αλλά δεν είναι. ΥΓ: Ασχολούμαστε με τους δ.υ. γιατί είναι ή μάλλον νομίζουν ότι είναι εύκολο: ή θα πάρουν τον πούλο ή θα επαναπροσληφθούν. Επίσης, έχουν διττή ιδεολογική λειτουργία, μπορεί να λειτουργήσουν τόσο ως αποδιοπομπαίοι τράγοι όσο και ως ιερές αγελάδες. Ενίοτε, είναι οι χορηγοί των ανέργων και των απολυμένων. Το ζήτημα των ανέργων (και απολυμένων του ιδιωτικού) είναι μακράν πιο περίπλοκο και σχετίζεται με τη συνολική οικονομική κατάσταση. Τέλος, κάποια θετικά μέτρα για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα (αύξηση κατώτατου μισθού, συλλογικές συμβάσεις, φρένο στις μαζικές απολύσεις) για διάφορους λόγους η κυβέρνηση δεν πρέπει για κάποιους, δεν μπορεί για άλλους να τα εφαρμόσει.
Αυτά τα πράγματα ήταν προφανή και πριν τις εκλογές. Το μόνο που ένοιαζε το Σύριζα είναι οι πελάτες του δημόσιοι υπάλληλοι. Προσωπικά καταλογίζω στους ιδιωτικούς υπαλλήλους που τους ψήφισαν εγκληματική αφέλεια. Ας πρόσεχαν. Κάποιοι τα λεγαμε από πριν.
Και αν υπάρχουν δεν μας ενδιαφέρουν. Το απέδειξε τρανά και η τελευταία προεκλογική περίοδος όπου όλη η κουβέντα αναλώθηκε στο που θα βρει τα λεφτά ο Σύριζα να προσλάβει τους απολυμένους ΔΥ, αν θα καταστραφούμε αν κυβερνήσει ο Τσίπρας, αν πρέπει να τη φωνάζουμε ΕΡΤ ή ΝΕΡΙΤ και άλλα σχετικά. Το μόνο σχετικό που ακούστηκε ήταν αν φτάνουν τα χρήματα να τους δώσουμε επιδόματα. Κατα τα άλλα έστω για το πως θα δημιουργηθούν συνθήκες να βρουν δουλειά σε κάποιο μέλλον ούτε κουβέντα. Μόνο ευχολόγια για την πολυπόθητη ανάπτυξη που θα έρθει αυτόματα αλλά μόνο αν εκλεγώ εγώ από όλους. Σκέτη θλίψη...
Φίλε Αρη, το θέμα που ανάφερεις παραμένει ίδιο και απαράλαχτο σ’αυτήν την χώρα εδ’ω και 190 χρ’ονια Ομως κατά την ταπεινή μου γνώμη το να συγκρίνει κανείς τις δυο αυτές κατηγορίες πολιτών (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπ’αλληλοι) ειναι λάθος.Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι που προσλαμβ’ανονται και αμοίβονται για την εργασία που επιτελούν.Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντίθετα στην χώρα μας προσλαμβάνονται και αμοίβονται κυριώς για την ψήφο τους (η εργασία τους είναι δευτερευούσης σημασίας και συχνά απλά για να κρατάμε προσχήματα). Στην ουσία μοιάζουν πιο πολυ με εισοδηματίες που εκχωρουν την ψήφο τους παρά με εργαζόμενους. Οπώς και να’χει είναι μια πολύ διαφορετική κοινωνική τάξη με πολύ διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Ο λόγος λοιπόν που ολόκληρη η κοινωνία επικροτεί αυτήν την προκλητικά άνιση μεταχείρηση υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων είναι η ελπίδα οτι μια μέρα θα μπορέσουν και εκείνοι να "εκμεταλευτούν" την ψήφο τους ώστε να ανέβουν κοινωνική τάξη και να γίνουν από εργαζόμενοι "εισοδηματίες".
Ας μην το λυσει το προβλημα της ανεργιας η... αριστερη κυβερνηση.Μπορει τουλαχιστον να νιαστει εμπρακτα για οσους δουλευουμε, να πληρωνόμαστε εγκαίρως, και για τις ώρες που δουλεύουμε, κάθως και να μας κολλάνε τα ένσημα ;αλλα τι λέω, εδώ σου λένε θέλω υπάλληλο full time αλλα θα μου κόβεις ΤΕΒΕ και κανενας δεν λεει κουβεντα γι αυτη τη "νομιμη" ξεφτιλα.
Αυτό ακριβώς. Και το χρέος να μας χάριζαν, κι αν οι Γερμανοί μας έδιναν λεφτά να χρηματοδοτήσουμε το αδηφάγο μας δημόσιο, ακόμα κι έτσι θα έμεναν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι που θα αντιστοιχούσαν σε περίπου ισάριθμους συνταξιούχους. Πάλι δεν βγαίνουμε και δυστυχώς απολύτως ΤΙΠΟΤΑ προς αυτή τη κατεύθυνση από ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση μετά τη κρίση. Είναι απίστευτο αλλά απλά κάνουμε πως το πρόβλημα δεν υπάρχει. Όμως αυτό είναι εδώ και θα μας λιώσει.
είναι όσο παλιό το επιχείρημα σου αυτο για το αδηφάγο δημόσιο, τόσο παλιό και πολυφορεμένο που καταντάει κουραστικό. Πάνω σ αυτό το επιχείρημα βάσισε η πρώτη κυβέρνηση της κρίσης την ίδια την κρίση υπεραπλουστεύοντας τα αίτια της και προσφέροντας ως εξιλαστήριο θύμα τους δημόσιους υπαλλήλους . Απλά ξαναλέω είναι τόσο παλιό, κουτοπόνηρο και σαθρό το επιχείρημα και επιτέλους αρχίζει να μην γίνεται πιστευτό
ποιος ρε κουμπάρε μάζεψε 300 δις χρέος, μας δουλεύεις? ποιος? εγώ σε κάτι τράπεζες θυμάμαι πήγαιναν οι προικοδοτήσεις λίγο πριν τη κρίση, άηντε με μια καραμέλα 5 χρόνια τώρα
Μισό λεπτό ρε παιδιά γιατί θα τρελαθούμε.Αυτό το άρθρο υποθέτω γράφεται σήμερα λόγο του θορύβου που έγινε αυτές τις μέρες.Πρώτον, ο θόρυβος δεν έγινε από την Κυβέρνηση ή τον Κατρούγκαλο, αλλά από το Βήμα, αυτό και αυτουνού που από προηγούμενο ποστ σας (και σχόλια από κάτω) -υποτίθεται πως- τα βρήκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.Ο Μπόμπολας είναι πίσω απ' όλους βρε χαζά και τέτοια. Δεύτερον, ο κάθε υπουργός ασχολείται με συγκεκριμένα πράγματα.Ο κ. Κατρούγκαλος, ασχολείται με τους Δ.Υ., μάλλον επειδή απ' ότι φαίνεται γνωρίζει το θέμα καλύτερα από οποιονδήποτε (μιας και ήταν η δουλειά του). Με αυτό ασχολείται, για αυτό θα μιλήσει. Δεν είναι δα και δύσκολο να πεις ότι θα κάνεις (επανα)προσλήψεις, δεν θέλει κάποιο έξυπνο σχέδιο, όπως πχ το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας στο σύνολο του.Τρίτον, 5-6 ποστ και δεκάδες επικριτικά σχόλια για ένα άρθρο του Βήματος, το οποίο φαίνεται πως (εκτός αν λέει ψέμματα ο Κατρούγκαλος αλλά το βήμα της Κυριακής αποφάσισε να του την χαρίσει) είναι εντελώς ψεύτικο και ανήθικο.Βλέποντας στα ποστ αυτά τα σχόλια, δεν σας έκανε εντύπωση πως ένα ψέμμα "πέρασε" τόσο αβίαστα;Από αυτό, η έμπνευση σας ήταν στο "εντάξει με τους απολυμένους, τι θα κάνουμε με τους άλλους άνεργους όμως;" και απευθύνετε το ερώτημα σε αναρμόδιο υπουργό*;Άρα λοιπόν, μήπως να μην αυξάνουμε τις εργατοώρες που αφιερώνουν οι του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το θέμα, βάζοντας τους να απαντάνε σε ψεύτικα άρθρα;Μήπως να πούμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως δεν (φαίνεται να) υπάρχει -τέτοιο- θέμα, να ασχοληθούμε (και εμείς και αυτοί) με κάτι πιο ουσιαστικό (όπως καλά λέτε το θέμα της ανεργίας στο σύνολο της);*Και για να πάμε τώρα στο θέμα της ανεργίας συνολικά.. τι περιμένατε να έχει ήδη ΚΑΝΕΙ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Το θέμα μας είναι ότι δεν έχει ήδη ΚΑΝΕΙ κάτι ή ότι δεν ακούτε δηλώσεις για το θέμα;Δεν είναι -η ανεργία-, αποτέλεσμα της συνολικής Πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια;Η ανεργία στο 23% περίπου στην Ισπανία πχ, δεν είναι από παρόμοιες αιτίες και λόγους;Δεν ήταν η "λιτότητα" και η άγρια φορολογία αυτή που έκλεισε επιχειρήσεις κτλ;Η εμμονή (απλώς ΕΝΑ από τα πολλά παραδείγματα) με το πλεόνασμα, που ανάγκαζε επιχειρηματίες να προπληρώνουν φόρους από τα κέρδη της επόμενης χρονιάς (έως 80%!!);Όταν λοιπόν προχτές ο Τσίπρας απέσπασε 2 δις για την ανθρωπιστική κρίση και την αντιμετώπιση της ανεργίας, όταν πιέζει την Ευρώπη (κατά γραμμή Ομπάμα) για αλλαγή Πολιτικής έτσι ώστε "να μειωθεί ξανά η ανεργία", δεν μας κάνει και τον κοροϊδεύουμε ότι απλώνει το χέρι σαν ζητιάνος στους Ευρωπαίους... αλλά περιμένουμε κάποια άλλη, μαγική λύση που δεν θα θεωρηθεί από τους Ευρωπαίους ως "μονομερής ενέργεια";Διαβάζω εδώ** πχ, ότι οι αρμόδιοι για το θέμα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχαν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, για να αναλύσουν το πως θα δοθούν αυτά τα 2 δις με "έξυπνο τρόπο", για να καταπολεμηθεί η ανεργία στους νέους (που συνδέεται και με την ανθρωπιστική κρίση).Ο κ. Σκουρλέτης*** απάντησε σε σχετική ερώτηση στην Βουλή προχτές, πως σκοπεύει σε αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα, έτσι ώστε και οι ευθύνες να εξακολουθούν να βαραίνουν τον επιχειρηματία που "βάρεσε κανόνι" και οι εργαζόμενοι να μπορούν -αν θέλουν- να προσπαθήσουν να κρατήσουν την επιχείρηση "όρθια".**http://www.amna.gr/article/74625/Sunantisi--stis-Bruxelles--gia-kondulia-upsous-2-dis.-euro-gia-tin-anthropistiki-krisi*** http://www.avgi.gr/article/5401844/p-skourletis-exasfalisi-leitourgias-epixeiriseon-pou-egkateleipsan-oi-idioktites-tousΥποθέτω θα είναι και άλλα, αν όχι, μπορείτε πάντα να ζητήσετε από τον αρμόδιο επί των θεμάτων (καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου) να σας πει την άποψη του, το σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας, να κάνετε μια συνέντευξη.Το να συνδέουμε όμως την ανεργία, με ένα άρθρο του Βήματος που σκοπό είχε να "βγάλει σκάνδαλο", το οποίο λέει ψέμματα, χωρίς καν να το αναφέρουμε έτσι για το γαμώτο, το βρίσκω άτοπο. Για να το πω κομψά.:)
Στην περίπτωση Κατρούγκαλου βέβαια, δεν μιλάμε απλώς για την πολιτική παράνοια της εμμονικής ενασχόλησης με απολυμένους ή μη δημοσίους υπαλλήλους, αλλά ΑΝ αποδειχτουν οι κατηγοριες, για κάτι πολύ πιο χυδαίο: Την σύναψη πελατειακής σχέσης με αυτούς, όχι μόνο στο βωμό της εξασφάλισης μίας ψήφου, αλλά της ταυτόχρονης απολαβής συγκεκριμένου οικονομικού οφέλους από αυτή τη συνδιαλλαγή. ΑΝ τυχον ισχυουν αυτα, το τρομερό θα είναι ότι ο Κατρούγκαλος έγινε αναπληρωτής υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης.
το κράτος άφησε ανεξέλεγκτη την εργοδοσια να απολύει κατά το δοκούν, να αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους και να κάνει αυθαίρετες περικοπές όταν και αν μειώνονται τα κέρδη. Η εφαρμογή και επιβολή φιλεργατικών νόμων από το κράτος είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία αλλά δεν έχει μεγάλη συνάφεια με τις μαζικές απολύσεις του δημοσίου, η επανόρθωση των οποίων είναι τουλάχιστον ένα θετικό βημα. Και αγγίζει τα όρια του υποκριτικού η αυτόματη αντιπαραβολή των απολύσεων του ιδιωτικού τομέα όταν γίνεται συζήτηση για αυτές των δημοσίων υπαλλήλων. Από την άλλη βέβαια, δεν έχω δει ούτε εδω κάποια αναφορά σε αγώνες του ιδιωτικού τομέα όπως αυτοί των εργαζομένων στην κόκα κόλα
το κρατος δεν ειναι προσωπο με δικια του βουληση ευθυνη και τσεπη. Ειναι ενας οργανισμος που παιρνει λεφτα απο τους εργαζομενους του ιδιωτικου τομεα (γυρω στο 50% του μισθου τους κατα μεσο ορο) και πληρωνει τους δικους του να κανουν υποτιθεται καποια πραγματα. Αν λοιπον οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ αφηνουν την εργοδοσια ανεξελεγκτη μπλα μπλα μπλα αυτος ειναι ενας παραπανω λογος να πρεπει να μην κλαιμε που τρωνε μειωσεις και απολυσεις.
οι υπάλληλοι κουμπάρε δεν είναι υπεύθυνοι να συγκρατούν την εργοδοσία και μπλα μπλα μπλα γι΄αυτό και είναι υ π α λ λ η λ ο ι. Το κράτος επίσης παίρνει φόρους και από τους υπαλλήλους του οι οποίοι παράγουν εργασία κια προφανώς αμείβονται γι αυτήν. μελέτα λίγο καλύτερα την έννοια του κράτους καταρχάς αλλά πριν το κάνεις να σου πω ότι υπεύθυνος για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για τη πτώση του κατώτατου μισθού και μπλα μπλα μπλα δεν είναι ούτε ο αναπληρωτής στο λύκειο, ούτε ο υπάλληλος της εφορίας ούτε ούτε ούτε.
Δεν υπάρχει καμία παρανόηση. Μόνοι οι δημόσιοι φέρνουν ψήφους εξού και το αποκλειστικό ενδιαφέρον μόνο γι΄αυτούς.Γιατί όμως?Διότι, για να λύσεις το προβλημα τής ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα τού ελλάντα πρέπει να κάνεις σοβαρότατες κινήσεις πού να επιφέρουν ανάπτυξη και πού θα κάνουν χρόνια να καρποφορήσουν αφού ως τα τώρα είμασταν και είμαστε μιά χώρα πού παράγει μόνο γιαούρτια και κάποια (λίγα) γεωργικά προιόντα. Τέτιες κινήσεις δεν έκανε προφανώς ούτε η κυβέρνηση τής ΠΑΣΟΚΟΝουδού ούτε και προτίθεται να κάνει αυτή τής δήθεν αριστεράς πού κυβερνάει τώρα.Η μόνη τους "στρατηγική" είναι η προστασία τών ΔΥ ακριβώς γιατί αυτοί (κι οι οικογενειες τους) είναι σίγουρη δεξαμενη ψήφων και άρα στήριξη τού εκάστοτε στην εξουσία.Το ότι αυτό είναι η αποθέωση τής αισχρότητας και τής υποκρισίας δεν απασχολεί τα εκάστοτε κόμματα εξουσίας στο ελλάντα ούτε στο ελάχιστο.
Είναι ζήτημα κοσμοθεωρίας κ. Δημοκίδη: το Δημόσιο (και το ευρύτερο Δημόσιο) είναι ''ιερό'' για την αριστερή ιδεολογία, και εξάλλου είναι ένα μέσο άσκησης πολιτικής, εξυπηρετήσεων, παροχών, ρουσφετιών, αποτελεί μία σταθερή εκλογική βάση και πελατεία (όπως συνέβαινε και επί ΠΑΣΟΚ για χρόνια). Από την άλλη πλευρά, η πρόσληψη των απολυθέντων δεν λειτουργεί μόνο για τους ίδιους τους απολυθέντες, αλλά δημιουργεί και μία ''ασφάλεια'' και στους άλλους ήδη υπηρετούντες, ότι δηλαδή δεν κινδυνεύουν από κανέναν και τίποτε ώστε τυχόν να απολυθούν. Όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, εκεί το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να γίνουν προσλήψεις, ούτε να κανονίσει τα περαιτέρω, μπορεί όμως να δημιουργήσει συνθήκες με την πολιτική του ώστε να γίνουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Πιστεύει κανείς σοβαρά και χωρίς κομματικές παρωπίδες ότι η προτεραιότητα της παρούσας Κυβέρνησης είναι σε αυτό το πλαίσιο;
Πολύ Σωστός !!!Να προσθέσω με την ευκαιρία οτι κάθε εργάτης, υπάλληλος ή και επαγγελματίας που μένει άνεργος χάνει τα πάντα. Λεφτά, ασφάλεια, ακόμα και την πιθανότητα να πάρει κάποτε σύνταξη. Ούτε να αρρωστήσει δεν μπορεί, ούτε να φάει πολλές φορές, εκτός αν έχει από αλλού κάποια βοήθεια. Δεν μπορεί να κινηθεί στην κοινωνία, να πάει για έναν καφέ, δεν μπορεί να αισθανθεί επαρκής για τα πρόσωπα που έχει γύρω του. Χάνει την αυτοεκτίμησή του, τον αυτοσεβασμό του, την αξιοπρέπεια του, είναι μονίμως σε απόγνωση. Σε αντίθεση, όσοι είδαν το μισθό τους να μειώνεται, μπορούν να διατηρούν τουλάχιστον την αξιοπρέπειά τους. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει γύρω μας - ιδίως στον ιδιωτικό τομέα και κανείς δεν ασχολείται.
Αν και είμαι άνεργη σε αυτή τη φάση, διαφωνώ με τη λογική να τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε (τις μιζέριες μας). Μπορεί κάποιος να μην έχασε τη δουλειά του, αλλά να δουλεύει περισσότερο και με μεγαλύτερη ένταση και ανασφάλεια και να παίρνει λιγότερα, ή να μην πληρώνεται καθόλου για μήνες κλπ. Ε, τότε δεν αισθάνεται αξιοπρεπής, μαλάκας αισθάνεται.
Εχεις δίκιο σε αυτό που λες άλλα μάλλον δεν το εκφράζεις καλά.Μάλλον γι αυτό και οι αρνητικές ψήφοι. Θα προσπαθήσω να στο πω πιο εμπεριστατωμένα. Όταν έχεις μάθει να δουλεύεις 40 σχεδόν χρόνια και βρεθείς χωρίς δουλειά, ακόμα και αν δεν έχεις απολυθεί, δηλαδή "δουλεύεις" αλλά δεν έχεις αντικείμενο, μαλάκας αισθάνεσαι, ακόμα και αν το αφεντικό εξακολουθεί να σε πληρώνει. Προσωπικά όταν βρέθηκα σε αυτή τη θέση αισθάνθηκα λίγος, ένοιωθα ανεπαρκής, ηλίθιος, τεμπέλης, ότι εγώ εκμεταλλεύομαι το αφεντικό μου (!), όταν σπανίως κτυπούσε το τηλέφωνό μου φοβόμουν και σκεφτόμουν ότι θα είναι η απόλυσή μου ή ότι θα με μεταθέσουν για να με τσακίσουν, σκεφτόμουν τι θα πω στον εργοδότη μου όταν θα μου έλεγε "κάθεσαι σα μαλάκας" που θα είχε και δίκιο στην τελική και... στο τέλος δεν άντεξα και παραιτήθηκα πριν ... με "παραιτήσουν", προσπαθώντας για την αυταξία μου να διατηρήσω κάποια ψήγματα αξιοπρέπειας, για την αυτοεκτίμησή μου. Ευτυχώς είχα κάποια "πισινή" και μπόρεσα να το κάνω. Όταν όμως δεν έχεις εναλλακτική, ταπεινώνεσαι είτε έρθει η απόλυση είτε όχι. Μάλλον αυτό εννοείς. Γι αυτό μιλάς και για ανασφάλεια. Παρόλα αυτά όμως διατηρείς την αξιοπρέπειά σου για τους απέξω και ας την έχεις χάσει μέσα σου. Αν τελικά έρθει και η απόλυση η αποδόμηση σου ολοκληρώνεται. Γι αυτό θα σου πω, χίλιες φορές καλύτερα να δουλεύεις περισσότερο και με μεγαλύτερη ένταση, παρά να μην έχεις αντικείμενο, να μη δουλεύεις, να μην παράγεις, είτε σε έχουν απολύσει είτε όχι.