Το Εmpire State Building ζητάει 1εκ. δολ. για την εικόνα αυτή

Το Εmpire State Building ζητάει 1εκ. δολ. για την εικόνα αυτή Facebook Twitter
12

 


*Oι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τον δημιουργό και ιδιοκτήτη των πνευματικών δικαιωμάτων Αllen Henson αποκλειστικά για χρήση από το LIFO.gr

 

 

[Aπό τον Θανάση Χαραμή]

 

O Allen Henson είχε την έμπνευση να βάλει την Shelby να ποζάρει γυμνή από τη μέση και επάνω, στην οροφή του Εmpire State Building, ανάμεσα στους τουρίστες που θαύμαζαν τη θέα της Νέας Υόρκης από το εμβληματικό κτίριο. Όλα αυτά έγιναν τον Αύγουστο αλλά ο Αllen το έχει από τότε ξανακάνει. Όχι στο Empire State αλλά σε ένα εστιατόριο και σε διάφορα ακόμη μέρη του "Μεγάλου Μήλου".

 

Κάπου εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως ο Αllen Henson είναι επαγγελματίας φωτογράφος μόδας και έχει συνεργασίες με πολλά περιοδικά και πρακτορεία. Όλο αυτό με τις γυναίκες που κυκλοφορούν τόπλες στη Νέα Υόρκη δεν είναι κάποιο project για κάποιο μέσο που συνεργάζεται. Γίνεται στα πλαίσια ενός πειράματος που έχει να κάνει και με το κατά πόσο ο νόμος που θεσπίστηκε και που επιτρέπει στις γυναίκες να είναι είναι γυμνές από τη μέση και επάνω στη Νέα Υόρκη, μπορεί πρακτικά να ισχύσει.

 

Λίγα 24ωρα πριν αποδείχθηκε πως κάποιος ενοχλήθηκε πολύ από όλο αυτό και αν και ο καιρός έχει περάσει, διεκδικεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό, μέσα από μια εξασέλιδη μήνυση που έστειλε στον φωτογράφο. Αποστολέας δεν ήταν άλλος από τη διεύθυνση του Εmpire State Building η οποία δεν ήθελε απλά να εκφράσει την δυσαρέσκειά της αλλά ζητάει από τον Ηenson και 1,100,000 δολάρια για αποζημίωση. Τον κατηγορεί για διαφυγόντα κέρδη, προσβλητική συμπεριφορά στους πελάτες, τους ενοίκους και τους επισκέπτες του κτιρίου και δυσφήμιση ιδιωτικής περιουσίας. Iσχυρίζονται πως δεν είχε ζητηθεί άδεια για τη φωτογράφιση και πως ακόμη και αν είχε γίνει κάτι τέτοιο δεν θα του δίνονταν. Επίσης θέλουν να του απαγορευτεί η είσοδος δια παντός.

 

Είχαμε πολλά ερωτήματα να θέσουμε στον Allen Henson...

Πουριτανισμός ή υπερβολή; Αν το περίμενε και τι είχε προηγηθεί όταν εκείνη την ημέρα η Shelby γδύθηκε. Πως αντέδρασε ο κόσμος που ήταν στο Οbservation Point; Σοκαρίστηκε ποτέ στα αλήθεια κανείς; Πόσοι έχασαν τότε ξαφνικά κάθε ενδιαφέρον για τη θέα και αν πρόκειται να σταματήσει εξαιτίας αυτής της μήνυσης. Επίσης θα θέλαμε πολύ να μάθουμε που και πως θα βρει τόσα χρήματα αν καταδικαστεί.

Μας είπε ότι έχει πάρα πολύ δουλειά γιατί μαζεύει μια στρατιά από εθελόντριες που θα τον συνοδεύσουν τόπλες στο δικαστήριο.

 

Μας έκανε όμως ένα και μοναδικό σχόλιο που ήταν και η απάντησή του στη μήνυση που του έστειλε η διεύθυνση του Εmpire State Building.

 

"Do what you love regardless of the consequences.... that being said don't break the law doing it.

Unless it's a ridiculous law."

 

Επίσης παραχώρησε στo Lifo.gr και τις επίμαχες φωτογραφίες που πλέον αποτελούν ποινικό αδίκημα...για το Εmpire State:

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Μήπως είναι Ελληνάρας ο τύπος; Ή έχει Ελληναράδικη παιδεία; "Κάνε ότι θέλεις εκτός και αν παραβιάσεις νόμο, βέβαια αν βρίσκεις τον νόμο ηλίθιο αγνόησε τον, είσαι μάγκας, οι συνέπειες δεν υπάρχουν ποτέ"....
Δεν είναι θέμα πουριτανισμού. Το να κυκλοφορεί μια γυναίκα γυμνόστηθη σε δημόσιο χώρο απλά είναι προσβολή δημόσιας αιδούς, σύμφωνα με το νόμο. Ας έπαιρνε άδεια, κι ας ενημέρωνε στην είσοδο τους επισκέπτες ότι από τάδε ώρα μέχρι τάδε θα γίνεται γυμνή φωτογράφιση. Θα γινόταν το αδιαχώρητο βέβαια, αλλά από ανθρώπους που θα επέλεγαν να το δουν αυτό. Αν είναι, να αφήνουμε κι εκείνον τον τύπο που γουστάρει να τρέχει τσίτσιδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, να τρέχει με το πουλί απ´εξω ανενόχλητο.
Το αρθρο αναφερει ξεκαθαρα οτι δεν ειναι προσβολη δημοσιας αιδους ουτε παρανομο..."Όλο αυτό με τις γυναίκες που κυκλοφορούν τόπλες στη Νέα Υόρκη δεν είναι κάποιο project για κάποιο μέσο που συνεργάζεται. Γίνεται στα πλαίσια ενός πειράματος που έχει να κάνει και με το κατά πόσο ο νόμος που θεσπίστηκε και που επιτρέπει στις γυναίκες να είναι είναι γυμνές από τη μέση και επάνω στη Νέα Υόρκη, μπορεί πρακτικά να ισχύσει."
Συγνώμη, αλλά από ότι κατάλαβα υπάρχει νόμος (απόφαση δίκης Μάη '13, πάνω σε παλιό νόμο) που το επιτρέπει. Εκτός κι αν οι φωτογραφίες πρόκειται να πουληθούν, ο οποίος είναι και ο λόγος που το Εmpire State Building τον κατηγορεί και τον κυνηγά, ακόμα κι αν η φωτογράφιση έγινε με κινητό χωρίς -από όσο γνωρίζω- ο φωτογράφος να έχει την πρόθεση της πώλησης της.
Πάντα υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που θα πει κάτι του τύπου "θα έπρεπε να σε απασχολεί αυτό κι όχι εκείνο" σε κάποιον. Φίλε ostanine, εμένα αυτό με απασχολεί. Ποιο είναι το πρόβλημα;