Γεύση / Aξιολάτρευτα μωρά τρώνε λεμόνι για πρώτη φορά (βίντεο)Μια ξεκαρδιστική και γλυκιά συλλογή από την πρώτη ξινή γευστική εμπειρία της ζωής τους Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 3.1.2012 | 12:00 3.1.2012 | 12:00 Facebook Twitter E-mail 3 ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 3 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΕκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος ΕΛΛΑΔΑΦωτιά σε γνωστό μπαρ στο Παγκράτι - Έσπαγαν παράθυρα για να βγουν ΕΛΛΑΔΑΠαγκράτι: Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο γνωστό μπαρ ΔΙΕΘΝΗΑεροπορικό δυστύχημα στη Λιθουανία - Συνετρίβη αεροσκάφος της DHL ΠΟΛΙΤΙΚΗΕκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Μπαλαμούτι τα πρώτα αποτελέσματα» λέει ο Δρυμιώτης - Τι απαντά το κόμμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΕκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης: Δεν χρειάζεται β' γύρος, πήρα 43,51% με μία μόνο εμφάνιση σε πανελλαδικό κανάλι ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωταΦτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».M. HULOT 25.11.2024 Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 24.11.2024 Γεύση / Τα νέα της Θεσσαλονίκης σε φαγητό και ποτό Πού να βγείτε, να φάτε και να πιείτε αν έχετε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη – όλα μπορούν να γίνουν σε μία μέρα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 23.11.2024 Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοσηΣτη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 22.11.2024 Γεύση / Ένας οδηγός πόλης για τη ΘεσσαλονίκηΠού να μείνεις, πού να βγεις για ποτό και ποια εστιατόρια αξίζει να επισκεφθείς τώρα.THE LIFO TEAM 20.11.2024 Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 19.11.2024 Γεύση / Τουλουμπάκι: Το κέρασμα του Βορρά φτιάχνεται σωστό πια και στην ΑθήναΣτην Καλλιθέα υπάρχει ένα μονοθεματικό μαγαζί που φτιάχνει ένα (παραγνωρισμένο) γλυκό: τραγανό, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.11.2024 Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγέςΤα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 17.11.2024 Γεύση / Ένα μπαρ από άλλο πλανήτη προσγειώθηκε στην Πλατεία ΚοτζιάΣτο Subject of Athens θα βρίσκουμε όχι ένα, αλλά τρία διαφορετικά μπαρ με διαφορετικό concept. Από εδώ και πέρα θα αρχίσουμε να βγαίνουμε και στην Ομόνοια για ποτά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 16.11.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.THE LIFO TEAM 16.11.2024 The Review / Γιατί τρελαινόμαστε με το φαγητό της Θεσσαλονίκης;Ο Αλέξανδρος Διακοσάββας και η Ζωή Παρασίδη βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για μερικές μέρες, δοκίμασαν νέα και παλιά πιάτα και σχολιάζουν τα πιο αγαπημένα τους.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ 15.11.2024 Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 10.11.2024 Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώραΗ συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ 9.11.2024 Γεύση / «Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα … όπως διάβασα σε μία από τις κριτικές του TripAdvisor για την ταβέρνα του Βάγια, και νομίζω πως o χαρακτηρισμός περιγράφει ιδανικά αυτά που δοκιμάσαμε. ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜΕΖΗ 6.11.2024 Ηχητικά Άρθρα / Ελληνικός ή τούρκικος;Μια ιστορική καταγραφή του καφέ που εμείς θεωρούμε «δικό μας» και οι Τούρκοι «δικό τους».M. HULOT 4.11.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμοO Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.THE LIFO TEAM 29.10.2024 Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.M. HULOT 27.10.2024 Urban Culture / Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hallΟ διευθύνων σύμβουλος της Legendary Food περιγράφει πώς θα λειτουργήσει το πρότζεκτ ΣΤΟΑ στο κέντρο της Αθήνας, ένα food hall με διαφορετικό μοντέλο από αυτά που υπάρχουν στο εξωτερικό.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 27.10.2024 Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 26.10.2024 Nothing Days / Μανιτάρια και φασόλια γίγαντες γλυκό: Mια νέα παράδοσηΗ ανάγκη για πειραματισμό αλλά και η αναβίωση της cucina povera φέρνει νέες γεύσεις στα γλυκά του κουταλιού.M. HULOT 25.10.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε 3 σχόλια Ταξινόμηση: ΠαλαιότεραΠρόσφαταΠιο ενδιαφέρονταApply Lego Ninja 5.3.2013 | 10:33cuteness overload! Miss Sunshine 5.3.2013 | 12:49Να πω την αμαρτία μου, κάτι τέτοια περιμένω να κάνω με την ανηψούλα μου, που θα μας έρθει λίαν συντόμως στον κόσμο ετούτο!!! Είναι τόοοοοσο χαριτωμένα! μεταλλαγμένο_σουβλάκι 4.3.2013 | 09:07κλάμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗΕκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης: Δεν χρειάζεται β' γύρος, πήρα 43,51% με μία μόνο εμφάνιση σε πανελλαδικό κανάλι
Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωταΦτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».M. HULOT 25.11.2024
Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 24.11.2024
Γεύση / Τα νέα της Θεσσαλονίκης σε φαγητό και ποτό Πού να βγείτε, να φάτε και να πιείτε αν έχετε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη – όλα μπορούν να γίνουν σε μία μέρα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 23.11.2024
Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοσηΣτη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 22.11.2024
Γεύση / Ένας οδηγός πόλης για τη ΘεσσαλονίκηΠού να μείνεις, πού να βγεις για ποτό και ποια εστιατόρια αξίζει να επισκεφθείς τώρα.THE LIFO TEAM 20.11.2024
Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 19.11.2024
Γεύση / Τουλουμπάκι: Το κέρασμα του Βορρά φτιάχνεται σωστό πια και στην ΑθήναΣτην Καλλιθέα υπάρχει ένα μονοθεματικό μαγαζί που φτιάχνει ένα (παραγνωρισμένο) γλυκό: τραγανό, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.11.2024
Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγέςΤα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 17.11.2024
Γεύση / Ένα μπαρ από άλλο πλανήτη προσγειώθηκε στην Πλατεία ΚοτζιάΣτο Subject of Athens θα βρίσκουμε όχι ένα, αλλά τρία διαφορετικά μπαρ με διαφορετικό concept. Από εδώ και πέρα θα αρχίσουμε να βγαίνουμε και στην Ομόνοια για ποτά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 16.11.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.THE LIFO TEAM 16.11.2024
The Review / Γιατί τρελαινόμαστε με το φαγητό της Θεσσαλονίκης;Ο Αλέξανδρος Διακοσάββας και η Ζωή Παρασίδη βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για μερικές μέρες, δοκίμασαν νέα και παλιά πιάτα και σχολιάζουν τα πιο αγαπημένα τους.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ 15.11.2024
Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 10.11.2024
Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώραΗ συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ 9.11.2024
Γεύση / «Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα … όπως διάβασα σε μία από τις κριτικές του TripAdvisor για την ταβέρνα του Βάγια, και νομίζω πως o χαρακτηρισμός περιγράφει ιδανικά αυτά που δοκιμάσαμε. ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜΕΖΗ 6.11.2024
Ηχητικά Άρθρα / Ελληνικός ή τούρκικος;Μια ιστορική καταγραφή του καφέ που εμείς θεωρούμε «δικό μας» και οι Τούρκοι «δικό τους».M. HULOT 4.11.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμοO Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.THE LIFO TEAM 29.10.2024
Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.M. HULOT 27.10.2024
Urban Culture / Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hallΟ διευθύνων σύμβουλος της Legendary Food περιγράφει πώς θα λειτουργήσει το πρότζεκτ ΣΤΟΑ στο κέντρο της Αθήνας, ένα food hall με διαφορετικό μοντέλο από αυτά που υπάρχουν στο εξωτερικό.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 27.10.2024
Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 26.10.2024
Nothing Days / Μανιτάρια και φασόλια γίγαντες γλυκό: Mια νέα παράδοσηΗ ανάγκη για πειραματισμό αλλά και η αναβίωση της cucina povera φέρνει νέες γεύσεις στα γλυκά του κουταλιού.M. HULOT 25.10.2024
Miss Sunshine 5.3.2013 | 12:49Να πω την αμαρτία μου, κάτι τέτοια περιμένω να κάνω με την ανηψούλα μου, που θα μας έρθει λίαν συντόμως στον κόσμο ετούτο!!! Είναι τόοοοοσο χαριτωμένα!
σχόλια