Botrini's:Τρως σαν να βρίσκεσαι σε θεατρική σκηνή

Botrini's:Τρως σαν να βρίσκεσαι σε θεατρική σκηνή Facebook Twitter
0
Botrini's:Τρως σαν να βρίσκεσαι σε θεατρική σκηνή Facebook Twitter
Στόχος όλης της ομάδας του Έκτορα είναι να προσφέρει αυτό που αποκαλούμε «προσιτή γαστρονομία», και το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο...

Σαν να βρίσκομαι σε θεατρική σκηνή, αυτή είναι η αίσθηση που μου προσφέρει η ανοιχτή κουζίνα του Botrini's, με τη μαγειρική ομάδα να ετοιμάζει τα πιάτα με φοβερή επιμέλεια. Οι μάγειρες, προσηλωμένοι, δίνουν με ακρίβεια την τελική πινελιά στο πιάτο, τοποθετώντας άνθη, αλμυρίδες, ζελεδάκια, και στήνουν πιάτα εντυπωσιακά, που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Όπως ένας λογοτέχνης στήνει με δεξιοτεχνία την ατμόσφαιρα του βιβλίου του, έτσι κι ο Έκτορας βάζει με πάθος την προσωπική του σφραγίδα. Ο chef/patron Έκτορας Μποτρίνι συνεχώς εξελίσσει τα πιάτα και τις τεχνικές του. Δεν είναι τυχαίο που έχει διακριθεί με 1 αστέρι Michelin και έχει συγκεντρώσει 25 διαφορετικές βραβεύσεις. Αεικίνητος, σφύζει πάντα από ζωντάνια και διευθύνει με τη μαγειρική μπαγκέτα του τις κουζίνες των τριών εστιατόριων του σε Κέρκυρα, Αθήνα και Ρόδο, στα οποία θα προστεθεί ένα ακόμα στη Μύκονο, με φιλοσοφία «meat and lobster». Στο εστιατόριο Botrini's στο Χαλάνδρι ο Έκτορας παντρεύει τις παραδοσιακές γεύσεις με τη μοριακή κουζίνα, έχοντας στο πλευρό του δύο ικανότατους sous-chefs, τους Νίκο Μπίλλη και Τάσο Στεφάτο, που ακολουθούν συνειδητά τον δρόμο της εξέλιξης.

Botrini's:Τρως σαν να βρίσκεσαι σε θεατρική σκηνή Facebook Twitter
Χταπόδι καρπάτσιο γεμιστό με ταρτάρ θαλασσινών, αφρό από ζωμό του χταποδιού, δίπλα πατάτα καολίν –φτιαγμένη απέξω όπως κάνουν την πορσελάνη–, γεμισμένη με μαγιονέζα σκόρδου, και στην άκρη ένα ζελεδάκι ούζου.

Κάθε πιάτο του σεφ ερεθίζει πρώτα το μάτι πριν συναρπάσει τις υπόλοιπες αισθήσεις σου. Άφωνη έμεινα όταν ήρθε ο δίπατος διαφανής γαλάζιος δίσκος. Κάτω από το γυαλί διέκρινα άμμο και βότσαλα, ενώ επάνω φιγουράριζαν αραχνοΰφαντες φέτες καπνιστού ξιφία καρπάτσιο σε συνταγή που ακολουθούν οι ψαράδες στη νήσο Έλβα, οι οποίες συνοδεύονταν με νεραντζοσαλάτα κερκυραϊκή, βραχάκια από κουρκουμά, τραγανή σαλικόρνια (αλμυρίδα) και στο κέντρο σορμπέ από πιπεριά χαλαπένιο. Οι διαφορετικές υφές και τα υλικά ισορροπούσαν μαγικά, ξεδιπλώνοντας στον ουρανίσκο τις πολύπλοκες γεύσεις τους – έκρηξη νοστιμιάς που απογείωνε το εσπεριδοειδές και συμπλήρωνε με τη δροσιά του το διακριτικά πικάντικο σορμπέ (€19). Πιάτο για πολλά αστέρια, που καταγράφεται στη γευστική μνήμη. Ακολούθησε σε ανάλογο σκεύος εξαιρετικό «χταπόδι στο φυσικό του περιβάλλον». Χταπόδι καρπάτσιο γεμιστό με ταρτάρ θαλασσινών, αφρό από ζωμό του χταποδιού, δίπλα πατάτα καολίν –φτιαγμένη απέξω όπως κάνουν την πορσελάνη–, γεμισμένη με μαγιονέζα σκόρδου, και στην άκρη ένα ζελεδάκι ούζου (€22). Κορυφαία στιγμή ήταν η αλλιώτικη «καρμπονάρα», όπου το καλαμάρι ήταν δουλεμένο και κομμένο σαν πάστα και συνοδευόταν, στο μπολ που σερβιρίστηκε, με αυγά αχινού, αυγό κότας, μπέικον και τρούφα. Ονειρεμένο! Το ριζότο «Al nero, Η σκοτεινή πλευρά της σελήνης» (€21) δικαιολογούσε απόλυτα την ονομασία του, φτιαγμένο με παλαιωμένο ρύζι ακουαρέλο, σωστά χυλωμένο, με βούτυρο καραβίδας, μελάνι σουπιάς, αχινό και έντονη τη γεύση πορτοκαλιού. Πιάτο γοητευτικό. Το «Fantasy Lambia» (€29) μας πρόσφερε πλουσιοπάροχα τρεις παραλλαγές του αρνιού. Ήρθε σε μπολάκι με μαγειρίτσα ευωδιαστή και πληθωρική, ακολούθησε τρυφερό αρνί μπρεζέ με ρεβίθια και αέρα από λεμόνι με πληθωρική νοστιμιά και ο κύκλος έκλεισε με ωραία λιχουδιά από χειροποίητο πιτάκι σε ρολό γεμιστό με αρνάκι, ντομάτα, γιαούρτι και δυόσμο. Το επιδόρπιο, ευφάνταστο, ένα αποδομημένο τζατζίκι (€13) σε γλυκό.

Botrini's:Τρως σαν να βρίσκεσαι σε θεατρική σκηνή Facebook Twitter
Στο εστιατόριο Botrini's στο Χαλάνδρι ο Έκτορας παντρεύει τις παραδοσιακές γεύσεις με τη μοριακή κουζίνα...


Εντυπωσιακό όσο και εξαιρετικό παιχνίδι αλμυρού-γλυκού χάρισε το Corek à la Greca (€13), παγωτό τσουρέκι με κρέμα κανέλας με μαχλέπι και μαστίχα. Μεγάλο ατού της σάλας ο σομελιέ Δημήτρης Μανωλάκος. Ευγενής και ενημερωμένος, παντρεύει ιδανικά τα πιάτα με τις οινικές επιλογές του από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Στόχος όλης της ομάδας του Έκτορα είναι να προσφέρει αυτό που αποκαλούμε «προσιτή γαστρονομία», και το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο. Στο Botrini's μπορείς να βρεις το «μενού ανακάλυψης» τεσσάρων πιάτων με 40 ευρώ και το μενού degustation έντεκα πιάτων με 80 ευρώ.

☛Botrini's, Βασιλέως Γεωργίου Β' 24Β, Χαλάνδρι, 210 6857323

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μακαρούνες καρπάθικες με το «χερικό» της κυρίας Μαγκαφούλας

Γεύση / Μακαρούνες: Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Καρπάθου

Η νοστιμιά του πιο παραδοσιακού καρπάθικου φαγητού αρχίζει να πλάθεται πολύ πριν το πιάτο με τα «χερίσια» ζυμαρικά –αρτυμένα με τριμμένο κεφαλοτύρι και «τσίκνωμα»– φτάσει στο τραπέζι μας.  
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα και βάλε

Radio Lifo / Ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα και βάλε

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος, ένας από τους εκπροσώπους της τρίτης γενιάς, εξηγεί στη Μερόπη Κοκκίνη πώς το ζαχαροπλαστείο Αδελφοί Ασημακόπουλοι της Χαριλάου Τρικούπη κατάφερε να επιβιώσει και να μετεξελιχθεί στο σήμερα σαν μια κλασική αξία.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ