Όλα τα έργα του Σαίξπηρ on-line και δωρεάν

Όλα τα έργα του Σαίξπηρ on-line και δωρεάν Facebook Twitter
3

Όλα τα έργα του Σαίξπηρ on-line και δωρεάν Facebook Twitter

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον Σαίξπηρ, υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.folger.edu/index.cfm

Είναι όλα ψηφιοποιημένα  και ελεύθερα στους χρήστες από τηνFolger Shakespeare Library στην Ουάσινγκτον.

Τα έργα του υπάρχουν όλα στο http://www.folgerdigitaltexts.org/?chapter=4

Επίσης μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από παλιές παραστάσεις και πλήθος εικόνων εδώ

Κάντε μια βόλτα στον καταπληκτικό κόσμο του Σαίξπηρ.

 

3

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 10 σημαντικότερες εκδόσεις του φετινού χειμώνα

Βιβλίο / Οι 10 σημαντικότερες εκδόσεις του φετινού χειμώνα

Παζολίνι, μια ροκ αυτοβιογραφία, ο πιο συντριπτικός σύγχρονος Γάλλος συγγραφέας και ένα βιβλίο - απάντηση στον Τόμας Μαν από μια νομπελίστρια βρίσκονται ανάμεσα στις πιο πολυαναμενόμενες εκδόσεις των επόμενων μηνών.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Η σκοτεινή πλευρά της αγοράς έργων τέχνης: Τα δύο αστυνομικά μυθιστορήματα του Όλιβερ Μπανκς

Βιβλίο / Η σκοτεινή πλευρά της αγοράς έργων τέχνης: Τα δύο αστυνομικά μυθιστορήματα του Όλιβερ Μπανκς

Βρόμικα παιχνίδια που στήνονται γύρω από διάσημους πίνακες και διαχρονικά ζητήματα του χώρου της τέχνης περνούν μέσα στις δύο ιστορίες με τρόπο οικείο και διαφωτιστικό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΟΣ
Απολογία για τις γυναίκες που εγκατέλειψαν τα παιδιά τους

Βιβλίο / Απολογία για τις γυναίκες που εγκατέλειψαν τα παιδιά τους

Από την Ίνγκριντ Μπέργκμαν στην Τζόνι Μίτσελ κι από την Ντόρις Λέσινγκ στη Μίριελ Σπαρκ, ένα νέο βιβλίο καταγράφει τις περιπτώσεις των διάσημων γυναικών που άφησαν τα παιδιά τους χωρίς να κοιτάξουν πίσω.
THE LIFO TEAM
Ποιο είναι το μονοπάτι για μια καλύτερη ζωή;

Βιβλίο / Ποιο είναι το μονοπάτι για μια καλύτερη ζωή;

Ο δημοφιλής καθηγητής του Χάρβαρντ, Μάικλ Πιούετ, μιλά στη LiFO με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του και εξηγεί πώς η κινεζική φιλοσοφία βοηθά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την κοινωνία τους. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Λακαριέρ

Βιβλίο / Ο Λακαριέρ, αυτός ο «ξένος» που εκτίμησε βαθιά τη φτωχική πλευρά του ελληνικού καλοκαιριού

Δεν ήταν ο αστός που είδε την Ελλάδα ως χώρα εξωτική, ταξίδεψε κατάστρωμα γιατί δεν είχε ποτέ λεφτά. Γνώρισε την Ανάφη των εξόριστων και την αφιλόξενη Σέριφο, κατέγραψε το δικό του ελληνικό καλοκαίρι σε ένα απαραίτητο βιβλίο Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

1 σχόλια
Μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς εδώ κάτι ανάλογο με τα αρχαία κείμενα, να είναι κάπου συγκεντρωμένα να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβση? Μόνο έτσι θα παρακινηθούμε να τα διαβάσουμε και να πάρουμε ό,τι έχουν να μας προσφέρουν. Ας μη γελιόμαστε , ο μέσος όρος των Ελλήνων είμαστε αγράμματοι και όσο και να υπερηφανευόμαστε για τον αρχαίο πολιτισμό που γράφτηκε στην γλώσσα μας, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα γραπτά του Πλάτωνα από του Αισχύλου. Το 'όποιος ενδιαφέρεται ψάχνει και μαθαίνει' είναι ψιλά γράμματα, πρέπει να οργανώσουμε την πληροφορία.
1) Υπάρχει το πλήρες σώμα των κειμένων στο Thesaurus Linguae Graecae του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (http://stephanus.tlg.uci.edu/). Μία πιο συνοπτική έκδοσή του είναι δωρεάν διαθέσιμη στο κοινό, έχει λινκ στην πρώτη σελίδα: "The Abridged TLG®, a smaller version of the corpus, is open to the public without subscription. It provides access to a number of works that have traditionally been used in college level instruction of Greek."2) Όσον αφορά την Ελλάδα, υπάρχει η "Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση" (http://www.greek-language.gr/greekLang/index.html): "H «Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» είναι διαδικτυακό περιβάλλον που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του ΥΠΕΠΘ με προδιαγραφές εθνικής Πύλης για την ελληνική γλώσσα και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (2004-2006).Απευθύνεται σε ερευνητές, φοιτητές, διδάσκοντες, μαθητές και γενικότερα σε όλους/ες όσοι/ες ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα, εντός και εκτός Ελλάδας. Επιχειρεί να καλύψει την ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της -αρχαία ελληνική, μεσαιωνική ελληνική, νέα ελληνική- αλλά και στη συγχρονική της διάσταση.Παρέχει μια σειρά από ηλεκτρονικά εργαλεία (ηλεκτρονικά λεξικά, σώματα κειμένων) και πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για κάθε μορφή άτυπης διδασκαλίας της ελληνικής στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό."