Το ρολόι των 10.000 ετών

Το ρολόι των 10.000 ετών Facebook Twitter
0

[Λ.Φ.]

Το ρολόι των 10.000 ετών Facebook Twitter

Η Long Now Foundation είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που πήρε το όνομά της από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Brian Eno, ως πρόκληση απέναντι στους περιορισμούς που θέτει ο χρόνος στα ανθρώπινα επιτεύγματα. Το εργαλείο αυτής της επανάστασης είναι ένα ρολόι, θαμμένο βαθιά σε ένα βουνό του Τέξας, το οποίο θα μετράει το χρόνο για τα επόμενα 10.000 χρόνια.

Το ρολόι των 10.000 ετών Facebook Twitter
Το ρολόι των 10.000 ετών Facebook Twitter

Το ρολόι θα βρίσκεται πίσω από μια πόρτα από νεφρίτη, μετά από μια σπειροειδή σκάλα λαξευμένη μέσα στο βράχο, για να επιβραβεύσει τους ανθρώπους που θα το κουρδίσουν και τότε θα ακουστεί μια μελωδία που δεν έχει ακουστεί ποτέ ξανά. Το ρολόι θα λειτουργεί όπως ένας υπολογιστής, ακολουθώντας το ρυθμό μιας μελωδίας που έχει συνθέσει ο Eno, όλα αυτά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή παραδοσιακά εργαλεία που απειλούνται από τη φθορά.

Το ρολόι των 10.000 ετών Facebook Twitter
Το ρολόι των 10.000 ετών Facebook Twitter

Μεταλλικές ράβδοι θα διαστέλλονται και θα συστέλλονται αξιοποιώντας τις έντονες ημερήσιες μεταβολές της θερμοκρασίας στην έρημο, συνεχίζοντας το μέτρημα. Το ρολόι θα αυτορυθμίζεται ανάλογα με τον ημερήσιο κύκλο, οπότε θα λειτουργεί με τον αστρονομικό χρόνο όσο ο ήλιος συνεχίζει να λάμπει – ανεξάρτητα από το αν οι άνθρωποι εξακολουθούν να επιβιώνουν πάνω στη γη.

Το ρολόι των 10.000 ετών Facebook Twitter
Το ρολόι των 10.000 ετών Facebook Twitter
Το ρολόι των 10.000 ετών Facebook Twitter

Η ιδέα ξεκίνησε το 01995 και ζητάει τη χρηματική υποστήριξη όσων ενδιαφέρονται να πραγματοποιηθεί. Ο στόχος είναι τα 495.000 δολάρια και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 172.655.

Το ρολόι των 10.000 ετών Facebook Twitter

[via]

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν

Design / Τι σχέση είχαν οι γονείς της Όντρεϊ Χέπμπορν με τον ναζισμό;

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ βίωσε με πολλούς τρόπους τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ένα νέο ισπανικό graphic novel αποκαλύπτει το κεφάλαιο της ζωής της που η ίδια επιθυμούσε να παραμείνει κρυφό.
THE LIFO TEAM
milan_design_week

Design / Milan Design Week: Η εβδομάδα-υπερπαραγωγή δείχνει το μέλλον

Τεχνικές και τεχνολογία, ιστορικό design και πειραματισμοί, αρχιτεκτονική και διακόσμηση, υλικότητα και πνευματικοί στοχασμοί: αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας design του Μιλάνου, που προτείνει τη σκηνογραφία της ζωής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ