ΚΙΝΗΣΗ

Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano

Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano Facebook Twitter
11

Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano Facebook Twitter

 

[Από την Άλκηστη Γεωργίου]

Ο Bruno Catalano  είναι Γάλλος γλύπτης και καλλιτέχνης του οποίου τα γλυπτά  συχνά αναπαριστούν ανθρώπινες φιγούρες που τους λείπουν όμως ολόκληρα κομμάτια από το σώμα τους.

Τις περισσότερες φορές πρόκειται για ταξιδιώτες που φαίνονται να προχωρούν προς έναν άγνωστο σε εμάς προορισμό. Μεγάλο μέρος του σώματος τους λείπει, όμως αυτοί συνεχίζουν να «προχωρούν».

Τα εντυπωσιακά γλυπτά μοιάζουν σαν εικόνες επεξεργασμένες στο photoshop, μετά από τη χρήση του εργαλείου της σβήστρας.

Ο Catalano γεννήθηκε στο Μαρόκο, ενώ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως ναύτης στα καράβια, γεγονός που ίσως τον επηρέασε στην δημιουργία αυτών των... ανολοκλήρωτων ταξιδευτών.

Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano Facebook Twitter
Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano Facebook Twitter
Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano Facebook Twitter
Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano Facebook Twitter
Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano Facebook Twitter
Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano Facebook Twitter
Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano Facebook Twitter
Τα υπέροχα γλυπτά του Bruno Catalano Facebook Twitter

[ via ]

Design
11

ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Design / 10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Τζούλη Αγοράκη «άνοιξε» για τους αναγνώστες της LifO μερικά από τα πιο ιδιαίτερα, όμορφα, παράξενα, εκκεντρικά, γουστόζικα σπίτια της πόλης μας. Διαλέξαμε 10 που θα μας μείνουν αξέχαστα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ
CHECK Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Design / Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην πόλη της Καβάλας oγδόντα παραμύθια και αγαπημένοι ήρωες προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο με τη χρήση απλών, καθημερινών αντικειμένων που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Design / Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Ο διευθυντής προγράμματος του Δίεση, Γιώργος Γιαννόπουλος, προτιμά να ψάχνει πράγματα στο «γιουσουρούμ του Facebook» παρά να μπει σε μια αλυσίδα επίπλων. Και όταν έχει τις κλειστές του, μπορεί να ασχολείται με μια καρέκλα για δέκα ώρες χωρίς να κουράζεται.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

σχόλια

6 σχόλια
Υπεροχο κονσεπτ, μου φερνει στο μυαλο πως οταν ταξιδευεις, ξεριζωνεσαι κι ενω μπορει να ανακαλυπτεις και να βλεπεις νεα πραγματα, ωστοσο ενα μερος σου μενει πισω, και οσο ωραιο και να ειναι να ταξιδευεις, παντα νιωθεις ξενος, μισος, ανολοκληρωτος σ αυτο τον τοπο που δεν ειναι ο δικος σου..
Κι εγω αυτο προσπαθουσα να καταλαβω απο που ενωνονται με το πανω μερος του σωματος, εχω την εντυπωση οτι η βαλιτσα που ακουμπαει στο ενα ποδι στηριζει το πανω μερος, ενω το αλλο τους ποδι ξεκιναει απο τη βαση και μενει μισο. Οπως και να χει, υπεροχο.
Πανέμορφα προπαντώς αυτά που έχουν φόντο την θάλασσα.Αυτά τα δύο στα χιόνια βέβαια τρως άνετα την σαβούρδα σου αν κατά τύχη κατεβαινεις με κάνα χιονοπέδιλο.