Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα!

Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα! Facebook Twitter
1

Το πρατήριο άρτου και ζαχαροπλαστικής «Το Στάχυ» προμηθεύει από το 1997 τη γειτονιά των Βριλησσίων με καλό ψωμί, όπως το ζυμωτό γιαννιώτικο, το ανάλατο ζακυνθινό, τέσσερα είδη μπαγκέτας, το ψωμί ζέας οκτάσπορο αλλά και… η καθαροδευτεριάτικη λαγάνα, όλο τον χρόνο. 

Οι πιστοί, καθημερινοί πελάτες του, όμως, τα τελευταία δεκατρία χρόνια φεύγουν καθημερινά και με ένα μικρό κεσεδάκι εκλεκτής ταραμοσαλάτας που ετοιμάζει η Αναστασία Αναγνώστου, η ιδιοκτήτριά του, 365 μέρες τον χρόνο! Εννοείται ότι την Καθαρά Δευτέρα η ουρά έξω από το «Στάχυ» είναι μεγάλη και τα τρία κιλά ταραμοσαλάτας που ετοιμάζει καθημερινά πολλαπλασιάζονται για να καλύψουν τη ζήτηση. 

Η νόστιμη συνταγή της περιλαμβάνει γνήσιο λευκό ταραμά, καλό λάδι, λεμόνι, κρεμμύδι και ξιδάκι και η ελαφριά γεύση της είναι ολόιδια με αυτή μιας πετυχημένης σπιτικής ταραμοσαλάτας. 

Η ταραμοσαλάτα είναι το μόνο με το οποίο ασχολείται πλέον η κυρία Αναγνώστου, μια και τα πάντα χαμογελαστά παιδιά της, η Κέλλυ και ο Δημήτρης, έχουν αναλάβει τα ηνία. Οι πελάτες της, που έρχονται μέχρι και από το Πανόραμα Βούλας με ταπεράκια, της έχουν ζητήσει να φτιάξει και μελιτζανοσαλάτα, αλλά η ίδια, μετά από τόσα χρόνια καθημερινής δουλειάς, μάλλον δεν το αποφασίζει… 

«Την ταραμοσαλάτα τυχαία αρχίσαμε να την πουλάμε με τον σύζυγό μου, όταν μια Καθαρά Δευτέρα, από την πολλή δουλειά που είχε πέσει στο μαγαζί, δεν προλαβαίναμε να τη φάμε στο σπίτι μας. Κεράσαμε τους πελάτες της γειτονιάς μας και μετά τη ζητούσαν και εκτός Καθαράς Δευτέρας. Συνεχίζω να την κάνω μόνο από μεράκι και γιατί είναι μια νοστιμιά με φίνα υλικά που δεν τη βρίσκεις εύκολα αλλού. Είναι ο “κράχτης” του μαγαζιού μας».

 

Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα! Facebook Twitter

 

ΥΓ.: Η Καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει στις 3 Μαρτίου. 

____________

Το Στάχυ, Κύπρου 23, Βριλήσσια, 210 6139977

 

Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα! Facebook Twitter

 

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια