ΣΗΜΕΡΑ

Βρέθηκαν

Facebook Twitter
0

Πλησιάζει η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου ( πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια!) και η φωτογράφος Charlotte Dumas βάλθηκε να μας θυμίζει τα σκυλιά- διασώστες που εργάστηκαν για τον εντοπισμό επιζώντων στο Ground Zero της Νέας Υόρκης. Μέσα στον πανικό και τη σύγχυση που επικράτησε τότε 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου εκατό πιστά σκυλιά διάσωσης και έρευνας έψαχναν για επιζήσαντες στα συντρίμμια. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, μόνο δεκαπέντε από αυτά ζουν ακόμα και προς τιμήν τους η 34χρονη φωτογράφος από τη Δανία ταξίδεψε σε 9 πολιτείες των ΗΠΑ για να βρει τα σκυλιά στα σπίτια τους και να φωτογραφήσει τα πορτρέτα τους.

Οι εικόνες αυτές δημοσιεύονται σε φωτογραφικό άλμπουμ που τιτλοφορείται "Retrieved" και θα κυκλοφορήσει αυτή την Παρασκευή, ενώ παράλληλα θα εκτεθούν σε έκθεση που θα φιλοξενήσει γκαλερί στη Νέα Υόρκη. Η φωτογράφος ονόμασε τα πορτρέτα αυτά ''Βρέθηκαν'' για να τιμήσει το έργο των σκύλων αυτών, αφού βρήκαν πολλούς επιζήσαντες κάτω από συντρίμμια, μέσα σε άθλιες συνθήκες.

H 13χρονη σήμερα Moxie από την Μασαχουσέτη έφτασε μαζί με τον χειριστή της Mark Aliberti, στο World Trade Center το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου και έψαχνε ανάμεσα στα συντρίμια για οκτώ μέρες.

Η  Τάρα, 16 ετών σήμερα και επίσης από τη Μασαχουσέτη έφτασε τη νύχτα της 11/9. Έψαχνε ακούραστη μαζί με τον χειριστή της για οκτώ ημέρες.

Ο 12χρονος Κάϊζερ από την Ιντιάνα ξεκουράζεται πια στο σπίτι του. Έψαχνε για πολλές μέρες στα συντρίμια.

Η Bretagne και η ιδιοκτήτριά της Denise Corliss από το Cypress του Texas, έφτασαν στην Νέα Υόρκη την 17η Σεπτέμβρη και έμειναν να ψάχνουν στα συντρίμια για δέκα ολόκληρες μέρες.

Εδώ η Bretagne κάνει ένα διάλλειμα από τη σκληρή εργασία μαζί με την χιερίστριά της Denise.

O Scout και ένα άγνωστο σκυλί ξαπλώνουν για λίγη ξεκούραση ανάμεσα στα συντρίμια στο Ground Zero. Είναι δύο από τα περίπου εκατό σκυλιά που έλαβαν μέρος στη διάσωση επιζώντων ανάμεσα στα συντρίμια.

Αρχείο
0

ΣΗΜΕΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ