11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ οι μεζέδες κυκλοφορούν σε έναν πληθωρικό δίσκο απ' όπου μπορείς να διαλέξεις.
0



ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ
σιγά σιγά στα αγαπημένα μας εστιατόρια, εντοπίζουμε και καινούργια μέρη που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν πολύ σύντομα.


Ένα καλοκαιρινό pop-up καφενείο έστησε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, στον χώρο του Senios, συνεργαζόμενος με τη ομάδα του Clumsies. Στο Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ (Καλαμιώτου 15) οι μεζέδες ‒αγαπημένα πιάτα με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση‒ κυκλοφορούν σε έναν πληθωρικό δίσκο απ' όπου μπορείς να διαλέξεις.


Λίγο πιο πέρα, στη Ρόμβης, έρχεται για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας και ο Άκης Πετρετζίκης με το «Kitchen Lab» και το μπεργκεράδικό του, «Burger AP», που ανοίγει την επόμενη εβδομάδα.

Μετανάστες από την Ιαπωνία έφτασαν στο Περού πριν από 100 χρόνια αναζητώντας δουλειά σε λατομεία και σιδηρόδρομους. Μαζί τους έφεραν ξεχωριστές τεχνικές μαγειρέματος που, σε συνδυασμό με τις πρώτες ύλες του Περού, γέννησαν τη Nikkei κουζίνα ‒ αξέχαστη σε όσους την δοκιμάζουν.


Wine bar, μπιστρό και ταυτόχρονα delicatessen με εποχικά τυριά και αλλαντικά, το κομψό Materia Prima (πλατεία Μεσολογγίου 3, Παγκράτι), που ξεκίνησε από το Κουκάκι, επεκτάθηκε πρόσφατα και στο Παγκράτι, στην πλατεία Μεσολογγίου. Δίπλα στις περίπου τριακόσιες ετικέτες του (δεκάδες από τις οποίες προσφέρονται και σε ποτήρι) θα βρεις ωραία μικρά πιάτα, όπως το τσοριπάν (αργεντίνικο σάντουιτς με τσορίθο), το μοσχάρι καρπάτσιο, χειροποίητες παπαρδέλες cacio e pepe και σαλάτες.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο κομψό Materia Prima είναι wine bar, μπιστρό και ταυτόχρονα delicatessen με εποχικά τυριά και αλλαντικά.


Tάκος με κάσιους και μανιτάρια, βίγκαν hot dogs και mac & cheese, πανκέικ, φρέσκοι χυμοί, turmeric latte, κομπούτσα, craft μπίρες: το νέο Joshua Tree Café (Αναπαύσεως 13) στο Μετς έχει όλα όσα θα περίμενες από ένα σύγχρονο, hip καφέ. Έχει και μια μεγάλη τζαμαρία που αφήνει άπλετο φως να μπαίνει στον χώρο, ενώ το brunch σερβίρεται όλη την ημέρα.


Ο Άνταμ Κοντοβάς και η ομάδα πίσω από το γνωστό μπαρ «Κάιν» στο Μετς ετοιμάζονται να ανοίξουν σε λίγες μέρες, στα μέσα Ιουνίου, την Kobra (Ναυαρίνου 11), ένα μοντέρνο μπιστρό με επιρροές από διάφορα, διεθνή, γαστρονομικά trends (βλέπε sando και poke) και κλασικά κοκτέιλ.


Η μεγάλη αυλή, που θυμίζει Λατινική Αμερική, είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του Noah (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής) στο Πάρκο Ελευθερίας. Τη σχεδίασε ο Άλεξ Πετράκης (Juan Rodriguez, Upupa Epops) και θα φιλοξενεί τους επισκέπτες σε αυτό το νέο, κατά βάση υπαίθριο, all-day εστιατόριο. Στο μενού: πίτσα, ψάρι, κρέας και μερικά λάτιν στοιχεία.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Η μεγάλη αυλή, που θυμίζει Λατινική Αμερική, είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του Noah


Μετανάστες από την Ιαπωνία έφτασαν στο Περού πριν από 100 χρόνια αναζητώντας δουλειά σε λατομεία και σιδηρόδρομους. Μαζί τους έφεραν ξεχωριστές τεχνικές μαγειρέματος που, σε συνδυασμό με τις πρώτες ύλες του Περού, γέννησαν τη Nikkei κουζίνα ‒ αξέχαστη σε όσους την δοκιμάζουν. Τον πρεσβευτή της Θάνο Στασινό (γνωστό από το κολωνακιώτικο Νikkei) συναντάμε τώρα στο Huracan (λεωφ. Ποσειδώνος 81) που ανοίγει σύντομα στη Γλυφάδα.


Στο Γαλάτσι την ίδια κουζίνα έρχεται να συστήσει το Workshop by Aliento με τον σέφ Σταμάτη Τσίλια στην κουζίνα και τον βραβευμένο Άρης Χατζηαντωνίου (MoMix) να αναλαμβάνει τα signature cocktails.


Mystilli λέγεται το νεότερο μέλος του ομίλου Νice n Εasy Group (Αδριανού 7, Θησείο) που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στον πεζόδρομο της Αδριανού. Ο κατάλογος, με την υπογραφή του Χρήστου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Γκόγκου, εστιάζει στο υγιεινό φαγητό από την κλασική μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν και οι πιο τολμηρές ερμηνείες της.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο Mystilli, ο κατάλογος εστιάζει στο υγιεινό φαγητό από την κλασική μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν και οι πιο τολμηρές ερμηνείες της.


Tο Blue Jasmine στη γειτονιά πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος στεγάζεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο του 1930 και προτείνει κοκτέιλ και ελαφριά πιάτα όπως το Blue Jasmine Bowl ή το Blue Corn Taco με σολoμό, που καπνίζεται στην κουζίνα τους.


Με γενναιόδωρες, χορταστικές μερίδες έρχεται ο Μπούφαλος (Επτανήσου 13, Κυψέλη) στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ειδικεύεται στα μπέργκερ ‒ κλασικά και πιο δημιουργικά, όπως το Eλληνικό Mπέργκερ με κρίταμο, πανσετάκι και ρετσινάτες σταφίδες. Τα μπριός φτιάχνονται καθημερινά in house. Chicken hot pots, βάφλες καλαμποκιού και νοσταλγικά milkshakes θα βρίσκονται επίσης στο μενού.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Με γενναιόδωρες, χορταστικές μερίδες έρχεται ο Μπούφαλος.
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Γεύση / Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Ο διάσημος σεφ και κριτής του «MasterChef» περιγράφει τις δημιουργικές αναζητήσεις που του προέκυψαν μέσα στην καραντίνα, σχολιάζει το μέλλον της εστίασης και αποκαλύπτει τι θα δούμε προσεχώς στο επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM