Dumb Waiter: Θεατρικό σκηνικό και εμπνευσμένο μενού στο νέο family-friendly all-day spot της Γλυφάδας

Dumb Waiter: Θεατρικό σκηνικό και εμπνευσμένο μενού στο νέο family-friendly all-day spot της Γλυφάδας Facebook Twitter
Τα sauté King Oyster μανιτάρια με κρέμα yucca αρωματισμένη με τρούφα, που είχαν μια λεπτή, υπέροχη γεύση και μια τέλεια ισορροπία. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Υπάρχει μια λαϊκή έκφραση που λέει «δεν τρώω παραμύθια» και αφορά εκείνους που δεν εξαπατώνται εύκολα. Στην περίπτωσή μου, παρόλο που θέλω διακαώς να ανήκω στη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, κατάφερα να φάω παραμύθια συνειδητά και να μου αρέσει κιόλας.


Αυτό μου συνέβη όταν δέχτηκα το κάλεσμα στο νέο all-day στέκι της Άνω Γλυφάδας, Dumb Waiter, που δημιουργήθηκε γύρω από έναν όμορφο μύθο με κεντρικό ήρωα έναν διανοούμενο Βραζιλιάνο εκπαιδευτικό, λάτρη της τέχνης και της κουζίνας και μια Αγγλίδα έφηβο που υπήρξε προστατευόμενή του και συνεχίστρια του έργου του. Μια ιστορία που σκαρφίστηκαν οι Μαρία Καραχάλια και Γιώργος Σωτηρόπουλος, ιδιοκτήτες του μαγαζιού, για να δομήσουν ένα μενού που έχει βραζιλιάνικες επιρροές και να ξεκινήσουν ένα γευστικό ταξίδι που θα κάνει τη διαφορά και θα ιντριγκάρει τους καλεσμένους τους.

Μιλώντας με την Μαρία και τον Γιώργο κατάλαβα πως όλο αυτό το παραμύθι που δημιουργήθηκε για να δώσει ζωή στο μαγαζί τους, πηγάζει από τα τέσσερα παιδιά τους και τη διάθεσή τους να δημιουργήσουν έναν χώρο όπου θα μπορούν να συνυπάρχουν, σε πλήρη αρμονία, μικροί και μεγάλοι. Ίσως γι' αυτό το μαγαζί να μοιάζει με ένα θεατρικό σκηνικό που αντιγράφει τα δωμάτια ενός σπιτιού, με κορύφωση το ιδιαίτερο δωμάτιο/κουκλόσπιτο, όπου μπορούν τα παιδιά, από 1,5 ετών, να απασχοληθούν δημιουργικά υπό την επίβλεψη ανθρώπων που έχουν επιλεγεί αποκλειστικά γι' αυτόν τον ρόλο.

Στο μενού κάθε πιάτο προτείνεται με το αντίστοιχο κοκτέιλ του για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία. 

Dumb Waiter: Θεατρικό σκηνικό και εμπνευσμένο μενού στο νέο family-friendly all-day spot της Γλυφάδας Facebook Twitter
Tο μαγαζί να μοιάζει με ένα θεατρικό σκηνικό, με κορύφωση το ιδιαίτερο δωμάτιο/κουκλόσπιτο, όπου μπορούν τα παιδιά, από 1,5 ετών, να απασχοληθούν δημιουργικά. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Το μενού του Dumb Waiter το έχει δημιουργήσει ο πολυτάλαντος και ανατρεπτικός Σταμάτης Τσίλιας, γνωστός από το Workshop by Aliento και όχι μόνο. Οι επιλογές του μενού είναι πολλές και εξαιρετικά εμπνευσμένες. Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, η πρώτη επαφή με το μαγαζί και την ανάλαφρη, λουλουδάτη διακόσμησή του δεν με υποψίασε καθόλου για το τι θα μπορούσε να συμβαίνει στην κουζίνα του. Θα μπορούσα να φανταστώ κάτι σε brunch ή χαλαρό comfort food αλλά δύσκολα θα πήγαινε το μυαλό μου σε πιάτα τόσο δημιουργικά, με εκλεκτές και προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες.


Και μια και είπα για το brunch, η αλήθεια είναι πως στο Dumb Waiter το έχουν υποστηρίξει σθεναρά με διάφορα πιάτα που πλέον έχουν ταυτιστεί στη συνείδησή μας ως αντιπροσωπευτικά του ελληνικού δεκατιανού. Έτσι, μπορεί κάποιος να βρει αβγά σε διάφορες μορφές, όπως ομελέτες ή αβγά shaksuka, και να απολαύσει μια tostada ή ένα croquet madame, στην πιο χορταστική εκδοχή τους. Εξαιρετικά πλούσια και γευστικά είναι και τα τρία σάντουιτς με ψωμί ciabatta, το ένα με χοιρινή ωμοπλάτη, το άλλο με σολομό και το τρίτο σε vegan έκδοση με λαχανικά σοτέ, μανιτάρια ψητά και φυτικό τυρί. Φυσικά, υπάρχουν και pancakes σε διάφορες γεύσεις όπως με κρέμα σοκοφρέτας ή με λευκή σοκολάτα και σάλτσα φράουλας καθώς και σπιτικό brownie σερβιρισμένο με milkshake. Για τους πιο μετριοπαθείς και προσεκτικούς, το γιαούρτι με granola ή αποξηραμένα φρούτα είναι μια καλή επιλογή.

Dumb Waiter: Θεατρικό σκηνικό και εμπνευσμένο μενού στο νέο family-friendly all-day spot της Γλυφάδας Facebook Twitter
Θα βρείτε αβγά σε διάφορες μορφές στην πιο χορταστική εκδοχή τους. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Εκεί, όμως, που θα ήθελα να σταθώ περισσότερο είναι στα πιάτα του κυρίως μενού. Πιστεύω, μάλιστα, ότι οι γευστικές επιλογές που προσφέρει το Dumb Waiter ανοίγουν ένα νέο γαστρονομικό κεφάλαιο στην Άνω Γλυφάδα.


Συγκεκριμένα, δοκίμασα μια δροσερή σαλάτα με πράσινα λαχανικά, λάδι βασιλικού, καραμελωμένα καρύδια και mozzarella buffalo, που θα μπορούσε κάποιος να την απολαύσει και σαν κυρίως πιάτο, και συνέχισα με ένα πιάτο εμπνευσμένο από την Λ. Αμερική, τα σοτέ King Oyster μανιτάρια με κρέμα yucca αρωματισμένη με τρούφα, που είχαν μια λεπτή, υπέροχη γεύση και μια τέλεια ισορροπία. Εξαιρετικό βρήκα και το χοιρινό με τις τηγανητές γλυκοπατάτες και την κρέμα από κατσικίσιο τυρί. Σιγομαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο πάνω στις πατάτες, έλιωνε πραγματικά στο στόμα και δεν χόρταινες να το απολαμβάνεις. Τελευταίο δοκίμασα το hot dog του μενού με μοσχαρίσιο λουκάνικο, μαρμελάδα κρεμμύδι, iceberg, ελιές, κρέμα shriracha και κρέμα huancaina. Πολύ καλή επιλογή στο ψωμάκι του, με όμορφο δέσιμο των συστατικών του και εντυπωσιακό μέγεθος, είναι βέβαιο είναι ότι θα γίνει αγαπημένο πιάτο για πολλούς.

Dumb Waiter: Θεατρικό σκηνικό και εμπνευσμένο μενού στο νέο family-friendly all-day spot της Γλυφάδας Facebook Twitter
Ρancakes με λευκή σοκολάτα και σάλτσα φράουλας. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Στο μενού, βέβαια, υπάρχουν και άλλα πιάτα που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, όπως το ολόκληρο κοτόπουλο, ψημένο με τις ώρες, με γλάσο πορτοκαλιού και μέλι, ο ψητός σολομός με κρέμα από γιαούρτι, καραμελωμένα φουντούκια και carpaccio παντζάρι, τα χοιρινά παϊδάκια με μέλι, σουσάμι και κόλιανδρο, τα ραβιόλια λαχανικών σε βελουτέ αρακά και άλλα πολλά που σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις με την ευρηματικότητά τους.


Εξαιρετικό πλεονέκτημα του μαγαζιού είναι, ακόμα, η λίστα με τα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Άρης Χατζηαντωνίου, φροντίζοντας να παραμείνει πιστός στη φιλοσοφία του Dumb Waiter με τη βραζιλιάνικη προσέγγιση στη γεύση. Στο μενού, μάλιστα, κάθε πιάτο προτείνεται με το αντίστοιχο κοκτέιλ του για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία.


Στο άμεσο μέλλον θα είναι έτοιμο και το παιδικό μενού για να έχουν και οι μικροί επισκέπτες τις δικές τους επιλογές. Έτσι, το Dumb Waiter δικαίως θα είναι ιδανικός προορισμός για όλη την οικογένεια, έστω και αν το βράδυ τα φώτα θα χαμηλώνουν και τις μουσικές θα αναλαμβάνει ο dj Robo.

Dumb Waiter: Θεατρικό σκηνικό και εμπνευσμένο μενού στο νέο family-friendly all-day spot της Γλυφάδας Facebook Twitter
Δροσερή σαλάτα με πράσινα λαχανικά, λάδι βασιλικού, καραμελωμένα καρύδια και mozzarella buffalo, χοιρινό με τηγανητές γλυκοπατάτες και κρέμα από κατσικίσιο τυρί και το hot dog του menu με μοσχαρίσιο λουκάνικο, μαρμελάδα κρεμμύδι, iceberg, ελιές, κρέμα shriracha και κρέμα huancaina. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Dumb Waiter, Δημ. Γούναρη 137, Άνω Γλυφάδα, Τηλ 21 0960 0936, Facebook: Dumb Waiter, Instagram: dumbwaitergr

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ