Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Στην κουζίνα βρίσκεται η σεφ Ελπίδα Λημναίου που έχει αγαπήσει τις συνταγές και έχει καταφέρει να τις αποδώσει όπως πρέπει.
0

Το Healthies βρίσκεται στο Κουκάκι και αν συνηθίζεις να τριγυρνάς στην περιοχή, είναι αδύνατον να μην το έχεις προσέξεις. Το επισκέφτηκα μια βροχερή μέρα, λίγο πριν φτάσει στην πόλη ένας μίνι καύσωνας, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι έφτασε ο Ιούλιος και δεν έχω μπει καν στη διαδικασία να προσέξω κάπως τη διατροφή μου ‒ έστω για τους τύπους.


Καλή συγκυρία. Το μαγαζί υπόσχεται υγιεινό φαγητό, μαγειρεμένο με καλές πρώτες ύλες και πιάτα vegan που μπορούν να εξαφανίσουν τις τοξίνες από το σώμα. Το μενού, μάλιστα, το έχει εμπνευστεί ο ευρηματικός και πανέξυπνος food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης, ο οποίος ξέρει να κινείται με ευκολία ανάμεσα στις γαστρονομικές τάσεις κάθε εποχής, προσφέροντας πιάτα που θέλεις να δοκιμάσεις.


Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει το Healthies είναι ευχάριστη και ανακουφιστική. Δεν είναι υπερφίαλο αλλά ούτε και άδειο. Το Healthies είναι ροζ και χαρούμενο, καθαρό και έτοιμο να σε εξυπηρετήσει.

Στο Healthies θέλουν να σε κρατούν κοντά τους από το πρωί έως το τελευταίο γεύμα της μέρας και όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Στην κουζίνα βρίσκεται η σεφ Ελπίδα Λημναίου που έχει αγαπήσει τις συνταγές και έχει καταφέρει να τις αποδώσει όπως πρέπει. Μιλάει για τα πιάτα με όμορφα λόγια, σαν να κανακεύει ένα παιδί, και προτείνει ενδιαφέροντες συνδυασμούς για να μπορέσει ο καθένας να απολαύσει ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα.

Στο Healthies δεν υπάρχουν μόνο χορτοφαγικά πιάτα. Οι επιλογές, όμως, έχουν όλες υγιεινή κατεύθυνση.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, spicy ρεβίθια και λιαστή τομάτα.

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα μαγαζί που να μπορεί κάποιος να γυρίζει από τη δουλειά και να τρώει κάτι δυναμωτικό και φρέσκο κάθε μέρα» μου είπε ο Πάρης Θεοχάρης που το δημιούργησε και θα τον δεις να τριγυρνάει πίσω και μπροστά από τον πάγκο καθημερινά, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια.

Η αλήθεια είναι πως αυτό που είχε στο μυαλό του το κατάφερε. Αν και μου φαίνεται ότι το μενού θα αλλάξει σε κάποια σημεία ή θα εμπλουτιστεί, μέχρι να βρουν το ιδανικό, οι επιλογές που σου προσφέρονται είναι πολλές και άξιες προσοχής.


Η πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, spicy ρεβίθια και λιαστή τομάτα, για παράδειγμα, καταφέρνει να κάνει τις σωστές αντιθέσεις για να μην υποθέσεις καν ότι πρόκειται για ένα βαρετό πιάτο.


Το ίδιο συμβαίνει και με το Coco Carry κοτόπουλο που δοκίμασα. Σωστά μαγειρεμένο και ζουμερό, είχε τη σωστή δόση σάλτσα καρύδας, δεν υπερέβαλε στο κάρι και συνοδευόταν από φαγόπυρο και κινόα, για να είναι ένα γεμάτο πιάτο που μπορεί να σε ξεκουράσει μετά από μια έντονη μέρα.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Το εντυπωσιακό χοτ-ντογκ, που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι vegan.

Φυσικά, η έκπληξη ήρθε στο τέλος, με το εντυπωσιακό χοτ-ντογκ, που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι vegan και δεν χορταίνεις να το κοιτάς πριν πέσεις με λαχτάρα πάνω του. Διανθισμένο με σαλάτα coleslaw, καραμελωμένα κρεμμύδια, πέστο κάνναβης και cheddar melt, είναι ακριβώς ό,τι θυμάμαι από τα αμαρτωλά χοτ-ντογκ που συνήθιζα να απολαμβάνω με τύψεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα vegan χοτ-ντογκ που μπορεί να σε κάνει χαρούμενο άνθρωπο, αν μάλιστα το απολαύσεις με μια μπίρα από τις μικρές ζυθοποιίες της χώρας.


Υπάρχουν κι άλλες γεύσεις που θα αγαπήσεις στο Healthies, όπως το vegan mac 'n' cheese burger, το vegan σουβλάκι με γύρο από μανιτάρια, οι απαλές ομελέτες του πρωινού και τα wraps που θα βάλεις στην τσάντα για να έχεις πάντα κάτι διαθέσιμο για την πείνα. Εξαιρετικά είναι και τα μικρά πεϊνιρλί από ζύμη που φτιάχνεται στην κουζίνα ή οι αντίστοιχες πίτες.

Εξάλλου, στο Healthies αυτό θέλουν, να σε κρατούν κοντά τους από το πρωί έως το τελευταίο γεύμα της μέρας. Όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο ή κέφι για μια επίσκεψη, υπάρχει η δυνατότητα για παράδοση στο σπίτι με Wolt ή efood.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Το Healthies βρίσκεται στο Κουκάκι και αν συνηθίζεις να τριγυρνάς στην περιοχή, είναι αδύνατον να μην το έχεις προσέξεις.


Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι, 210 9223999

Facebook: Healthies, Instagram: healthiesstreetfood

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ