Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Παρφέ Ημέρας με πάστα αμυγδάλου, βερύκοκο & κομμάτια καβουρδισμένου κακάο. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ
0

Ίσως να έχετε περάσει απ' έξω, ίσως να έχετε πάρει ήδη μία γεύση από τα χειροποίητα παγωτά του - το μόνο σίγουρο είναι πως το Κόκκιον έχει τραβήξει την προσοχή του Αθηναϊκού κοινού και όχι μόνο. Το μικρό και φιλόξενο παγωτοπωλείο της Πρωτογένους, έχει αναλάβει να μυήσει τους λάτρεις του παγωτού σε μία διαφορετική εμπειρία γεύσεων και γλυκών.

Όλο το εγχείρημα ξεκίνησε από τον Βασίλη Παπαματθαίου, ο οποίος αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη ζαχαροπλαστική στη Le Cordon Bleu του Παρισιού και στο Espai Sucre της Βαρκελώνης και έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό σε εστιατόρια με δύο και τρία αστέρια Michelin, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μετά την επιστροφή του, ξεκίνησε να προμηθεύει μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια με σύγχρονες πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Σορμπέ σοκολάτα. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ
Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Κρέμα λεμόνι με παπαρουνόσπορο. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Το μεγαλύτερο όνειρό του, ωστόσο, ήταν να φτιάχνει παγωτό - κι έτσι, τα τελευταία δύο χρόνια, γεννήθηκε το Κόκκιον. Το παγωτό του Κόκκιον είναι φτιαγμένο βασισμένο στην τεχνική, είναι χειροποίητο, αλλά με έναν τρόπο άρτιο. Στον κατάλογό του θα βρει κανείς 24 διαφορετικές γεύσεις οι οποίες είναι μόνιμα διαθέσιμες, από σοκολάτα και βανίλια, μέχρι παγωτό με τυρί μασκαρπόνε, περγαμόντο και πετιμέζι. Όλες οι πρώτες ύλες παρασκευάζονται στο εργαστήριο του Κόκκιον - ακόμα και το τυρί.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Παγωτό ταχίνι με μέλι. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ
Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Παγωτό ξυλάκι με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας και τρίμμα βάφλας. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Καθώς η παρασκευή των προϊόντων γίνεται μέσα στο εργαστήριο, συχνά προκύπτουν και γεύσεις-έκπληξη. Μέσα στο φετινό καλοκαίρι, πολλοί κατάφεραν να δοκιμάσουν μέχρι και παγωτό με γεύση ταχίνι, θυμαρίσιο μέλι και σουσάμι, ενώ όποιος προτιμά να πάρει το παγωτό για το σπίτι, θα το βρει σε ειδικά σχεδιασμένα βαζάκια για take away.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Συσκευασίες take away. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Σε ο,τι αφορά τις πρώτες ύλες, η φιλοσοφία του Κόκκιον βασίζεται κυρίως στην ποιότητα. Γι' αυτό, ακόμα κι αν πολλά από τα υλικά που βρίσκονται στο εργαστήριό του προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς και διαφορετικά σημεία της χώρας, η επιλογή πολλών υλικών βασίζεται στην πηγή παραγωγής τους, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Για παράδειγμα, τα φασόλια βανίλιας του παγωτού με γεύση βανίλια είναι από την Ταϊτή και τη Μαδαγασκάρη, ενώ το φυστίκι της αντίστοιχης γεύσης προέρχεται από το Ιράν. Οι σοκολάτες προέρχονται, φυσικά, από τη Γαλλία, όπως και οι κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ενώ το γάλα και το γιαούρτι από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Μυτιλήνη αντίστοιχα.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Τιραμισού αμυγδάλου με χειροποίητο τυρί μασκαρπόνε. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Στο Κόκκιον, θα βρείτε διαφορετικές γεύσεις παγωτών χωρισμένες σε κατηγορίες: Τα φρούτα, που είναι τα σορμπέ που δεν περιλαμβάνουν γάλα, τις κρέμες, δηλαδή τα λευκά παγωτά όπως βανίλια, μασκαρπόνε και μπισκότο, αλλά και την κατηγορία των ξηρών καρπών που περιλαμβάνουν γεύσεις φυστίκι, αμύγδαλο, φουντούκι, κ.α. Επιπλέον, η κατηγορία με τις σοκολάτες περιλαμβάνει γεύσεις σοκολάτα με 85% κακάο και κομμάτια σοκολάτας, σοκολάτα γάλακτος με πιπέρι και πορτοκάλι, αλλά και σοκολάτα με 58% κακάο και φρούτο του πάθους.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Σορμπέ λεμόνι-λουίζα. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Υπάρχει μία ακόμη κατηγορία, η οποία είναι αυτή των γεύσεων που αλλάζουν κάθε βδομάδα. Εμπνεύσεις της ομάδας μέσα από ιδιαίτερους πειραματισμούς σε πρώτες ύλες, τεχνικές και γεύσεις, τις οποίες θα βρείτε στη βιτρίνα του μαγαζιού μαζί με τις σταθερές γεύσεις του καταλόγου και θα καταφέρουν σίγουρα να σας εκπλήξουν. 

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Temptation brownie με επικάλυψη σοκολάτας και φουντούκια. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Αυτό που πραγματικά κάνει το Κόκκιον να ξεχωρίζει ανάμεσα σε κάθε άλλο παγωτοπωλείο, είναι πως η μοναδικότητα των γεύσεων και κυρίως η ποιότητά τους, βασίζεται όχι μόνο στη δυνατότητα της ομάδας του να εισάγει την πρώτη ύλη, αλλά και η εξαιρετική τεχνογνωσία. Όλα ξεκινούν από την επιλογή του κάθε προϊόντος, με προσοχή και γνώση και καταλήγουν σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα που προέρχεται μέσα από χρόνια εμπειρίας και τεχνικής.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Ατομική τάρτα βανίλιας με λεμόνι. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Εκτός από τα παγωτά, στο Κόκκιον θα βρει κανείς και τούρτες του κιλού, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο κατάστημα αλλά και κατόπιν παραγγελίας. Θα τις βρείτε σε τρεις διαφορετικές γεύσεις - τούρτα σοκολάτα μπισκότο με μους σοκολάτας και σοκολάτα (δηλαδή, τριπλή δόση σοκολάτας), βανίλια με λεμόνι και τέλος, κρέμα με κόκκινα φρούτα. Επιπλέον, υπάρχουν και ατομικά ταρτάκια σε διάφορες γεύσεις για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάθε ιδιαίτερο συνδυασμό.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Μπισκότο βουτύρου με ανθό αλατιού. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Ακόμη, θα βρείτε και χειροποίητα γλυκά τα οποία σερβίρονται σε γυάλινα βαζάκια έτσι ώστε να διατηρούν το άρωμα και τη φρεσκάδα τους, τα οποία είναι πάντα φρέσκα ημέρας. Μπορείτε να δοκιμάσετε κρέμα λεμόνι με παπαρουνόσπορο, μηλόπιτα με καραμέλα, τιραμισού αμυγδάλου με χειροποίητο τυρί μασκαρπόνε, προφιτερόλ, μους σοκολάτας με καρδιά σοκολάτας και φασόλι τόνκα, μπαμπά με ρούμι και φρούτα.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Τούρτα σοκολάτα (1 κιλό). Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Αυτό που ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για την ομάδα του Κόκκιον, είναι τα χαμόγελα των ανθρώπων που θα τους επισκεφτούν. Μέσα από την εμπειρία τους, τη γνώμη τους και την καθημερινή επαφή, δημιουργείται μία συλλογική προσπάθεια και ένα ξεχωριστό δέσιμο. Αποτέλεσμα, εξαιρετικής ποιότητας παγωτά που έχουν φτιαχτεί με σεβασμό στις πρώτες ύλες και με απόλυτη δεξιοτεχνία, σε γεύσεις που θα συναντήσετε μόνο στην υπέροχη βιτρίνα του Κόκκιον, στην καρδιά της Αθήνας.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Κόκκιον, Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι, Αθήνα, 105 54

Τηλ: 6981563511

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Σάββατο 08:00 με 00:00
Κυριακή 10:00 με 00:00

Υπηρεσία delivery μέσω Wolt

 

www.kokkion.com

Instagram

Facebook

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ