«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL 

Αν είστε άνθρωπος του κέντρου, σίγουρα τα έχετε συναντήσει. Αν είστε λάτρης του burger, σίγουρα τα έχετε δοκιμάσει. Αν είστε burgeristas, σίγουρα τα έχετε λατρέψει. Τα Pax αποτελούν το απόλυτο σημείο συνάντησης για τους απανταχού burger lovers που θέλουν να ζήσουν μοναδικές στιγμές street food απόλαυσης. Η ιστορία τους ξεκινάει πριν μερικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με μια ομάδα τρελών σεφ με πάθος για το σωστό, «τίμιο» burger και συνεχίζεται δυναμικά μέχρι σήμερα, με τέσσερα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κω.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Η αγάπη για το burger φαίνεται σε κάθε λεπτομέρεια. Το κατάστημα της Αιόλου «παντρεύει» το παραδοσιακό με το μοντέρνο, στοιχείο που χαρακτηρίζει και τα burgers.

Πίσω από το όνομά τους κρύβεται η μυστική συνταγή που τα έχει κάνει τόσο δημοφιλή. Τα Pretty Amazing and Xtraordinary burgers, από όπου πήραν το όνομα τους τα Pax, φτιάχνονται με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας, εξασφαλίζοντας ένα ζουμερό και γευστικό μπιφτέκι. Τόσο το μπιφτέκι όσο και τα ψωμάκια αποτελούν αποκλειστική συνταγή που φτάνει καθημερινά στα καταστήματα για να διατηρούνται πάντα αφράτα και γευστικά. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα και κορυφαίας ποιότητας, οι sauces είναι χειροποίητες, ενώ φρέσκες τηγανητές πατάτες απογειώνουν τη γευστική εμπειρία. Ένα value for money μπεργκεράδικο και μάλιστα με πολλές βραβεύσεις κοινού στο ενεργητικό του.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Τα 3 νέα Burger Bowls είναι τα αποδομημένα burgers των PAX και έχουν επιλογές για όλα τα γούστα.

It's a S.I.N.

Μεταξύ Κόλασης και Κήπου της Εδέμ, τα νέα πιάτα των PAX απενοχοποιούν το street food και δημιουργούν «πειρασμούς» που είναι σκέτη «αμαρτία».


Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Νάξο και επιστρέφει στην κουζίνα των PAX με γραβιέρα Νάξου και σπιτική μαρμελάδα εμπνευσμένη από το Αιγαίο; Το αποτέλεσμα είναι το «Summer In Naxos» - το νέο limited edition burger των PAX, που «ξεροψήθηκε» κάτω από τον ήλιο και έφτασε γεμάτο ζουμερές αιγαιοπελαγίτικες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Ο Οδυσσέας, εμπνευστής του S.I.N., λατρεύει να αποτυπώνει τις εμπειρίες του σε ένα burger και να παντρεύει τοπικά υλικά κορυφαίας ποιότητας με τις κλασικές αρχές της γενέτειρας του street food. Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Φέτος πήγα διακοπές στη Νάξο. Γενικά στο νησί φάγαμε εξαιρετικά καλά, οπότε κάτι μέσα μου έλεγε να δημιουργήσω ένα burger of the month εμπνευσμένο από όλα όσα δοκίμασα εκεί! Γραβιέρα Νάξου. Θα εκπλαγείς μόλις καταλάβεις πόσο πολύ ταιριάζει στο burger! Στο νησί όταν ζητούσες τυριά, συνήθιζαν να τα σερβίρουν με μαρμελάδες.

Έτσι η ιδέα ξεκίνησε με δύο βασικά στοιχεία: τη γραβιέρα Νάξου και τη μαρμελάδα. Η Νάξος φημίζεται και για τις εξαιρετικές της πατάτες και έτσι σκέφτηκα να φτιάξουμε λεπτοκομμένα, τραγανά τσιπς πατάτας. Αυτό θα μας έδινε μια επιπλέον υφή, οπότε και ταίριαξε αμέσως. Αφού είχα βρει τρία βασικά στοιχεία, αποφάσισα ανάμεσα από αυτά να μπει ένα τέλεια μαγειρεμένο τηγανητό αυγό. Στη Νάξο έτρωγα κάθε μέρα αυγά, οπότε το υποσυνείδητο λειτούργησε άμεσα.
"Λόκαλ" για εμένα δε σημαίνει μόνο να χρησιμοποιήσω ένα ντόπιο υλικό. Θέλω να έχει και λόγο ύπαρξης. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολύ συχνά να παντρεύω τεχνικές-συνταγές-ιδέες από το εξωτερικό με κάποια Ελληνικά προϊόντα.»

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Το “Summer in Naxos” a.k.a. S.I.N. με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, σπιτική́ μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς Φλώρινας, τηγανητό́ αυγό́, σπιτικά́ chips πατάτας και μαγιονέζα.

Ring My ...Bowl

Τα αγαπημένα PAX Burgers ξέρουν να εκπλήσσουν με ξεχωριστές συνταγές που δε θα βρείτε πουθενά αλλού - ειδικά για όσους θέλουν κάτι εναλλακτικό. Η αγάπη τους για το λαχταριστό burger, δημιούργησε την ανάγκη για κάτι μοναδικό, που θα είναι σαν burger - αλλά δε θα είναι. Έτσι, λοιπόν, μας συστήνουν τα Burger Bowls. Τα Burger Bowls είναι burger χωρίς ψωμάκι, που κλείνουν μέσα τους όλη τη νοστιμιά ενός αυθεντικού PAX burger.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Στο Chicken Bowl επιλέγεις εσύ αν θα το απολαύσεις με στήθος κοτόπουλου σχάρας ή fried buttermilk chicken, sauce από honey mustard sauce ή spicy mayo. Συνοδεύεται με yellow rice, coleslaw, καλαμπόκι, sticks φρέσκου αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, ψητά τοματίνια, pico de gallo.


Για τους αμετανόητους burgeristas, το PAX Burger Bowl με φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, american cheddar, bacon, τηγανητό αυγό, onion rings, tater tots, πίκλες αγγουριού και pax sauce θα ενθουσιάσει. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δοκιμάστε το Chicken Bowl με yellow rice, coleslaw, καλαμπόκι, sticks φρέσκου αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, ψητά τοματίνια, pico de gallo και επιλογή ανάμεσα σε honey mustard sauce ή spicy mayo. Ο γαστρονομικός Κήπος της Εδέμ, δεν είναι άλλος από το Garden Bowl, ένα vegetarian bowl με χειροποίητο μπιφτέκι από κινόα και κολοκύθι, yellow rice, χαλούμι, ψητά τοματίνια, baby σπανάκι, ρόκα, sticks φρέσκου κολοκυθιού, αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, honey mustard sauce.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Το Garden Bowl είναι η ιδανική vegetarian επιλογή με χειροποίητο μπιφτέκι από κινόα και κολοκύθι, yellow rice, χαλούμι, ψητά τοματίνια, baby σπανάκι, ρόκα, sticks φρέσκου κολοκυθιού, αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, honey mustard sauce.


Τα Burger Bowls απευθύνονται σε πολλά διαφορετικά γούστα - ενώ είναι ιδανικά ως πλήρη και χορταστικά γεύματα για το lunch break από τη δουλειά.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Το PAX Burger Bowl είναι το πιο εναλλακτικό γεύμα που θα φας, μ φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, american cheddar, bacon, τηγανητό αυγό, onion rings, tater tots, πίκλες αγγουριού και pax sauce σε πίτα αλευριού.

The Burger you Deserve

Αν πάλι είστε τύπος σταθερός, που αγαπάτε τα κλασικά και θέλετε να τα απολαμβάνετε στην καλύτερη εκδοχή τους, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Τhe Original burger με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κέτσαπ, μουστάρδα, κρεμμύδι, και πίκλες. Η ίδια εκδοχή σερβίρεται και με american cheddar και ακούει στο όνομα The Cheesy Original. Το Best Seller του καλοκαιριού Oldboy με buttermilk chicken κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ οι λάτρεις των πιο ψαγμένων γεύσεων θα λατρέψουν το Goat Cheese & Truffle με κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια, beer caramelized onions και χειροποίητη truffle mayos.

Το απόλυτο urban στέκι των burger lovers σας περιμένει για να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες - ενώ αν προτιμάτε να μείνετε σπίτι με την παρέα, τα PAX θα σας βρουν όπου κι αν είστε και θα σας φέρουν με delivery τις ξεχωριστές τους γεύσεις.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter

Καταστήματα
Αθήνα: Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12
Θεσσαλονίκη: Καλαποθάκη & Βενιζέλου 8, Κέντρο
Mediterranean Cosmos, Πυλαία

https://www.paxburgers.gr/
Ακολουθήστε τα PAX στο Facebook & Instagram

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ