Στο Bobo του κρασιού και της απόλαυσης

Στο Bobo του κρασιού και της απόλαυσης Facebook Twitter
Ο Βασίλης Δήμος, σομελιέ με μεγάλη εμπειρία και πάθος για το κρασί, είναι πάντα διαθέσιμος να μου αποκαλύψει όλα τα μυστικά του κρασιού. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LiFO
0

Πολλά πια τα wine bars της πόλης και τα περισσότερα πολύ ενημερωμένα. Ξαναγύρισα πρόσφατα στο Bobo winebar, το οποίο το είχα ζήσει από την πρώτη μέρα δημιουργίας του. Οι τέσσερις παιδικοί φίλοι που το εμπνεύστηκαν και το δουλεύουν φαίνεται ότι έχουν διάθεση να το εξελίσσουν συνεχώς.


Ανήκω στην κατηγορία εκείνων που αγαπούν το κρασί με το φαγητό, αλλά δεν έχουν καμία ειδική γνώση σχετικά και έχουν το θάρρος να το ομολογούν. Γι' αυτόν τον λόγο μου αρέσει να πηγαίνω σε wine bar και να αφήνομαι στα χέρια των ειδικών.

Αγαπώ τις ιστορίες για τα οινοποιεία που επισκέπτονται, τις λεπτομερείς και συγκλονιστικές περιγραφές για τις ετικέτες που φιλοξενούν στους καταλόγους τους αλλά και την ικανότητά τους να ανακαλύπτουν αυτό που μου αρέσει μέσα από απλές και άμεσες ερωτήσεις. Αντίθετα, δεν αγαπώ καθόλου εκείνους που αντιμετωπίζουν την απειρία μου με σνομπισμό και προβάλλουν τις γνώσεις τους με απροκάλυπτη έπαρση.

Στη τελική, το κρασί βρίσκεται στο τραπέζι για να ενώνει ανθρώπους, σκέψεις και συναισθήματα. Δεν του ταιριάζει η απόσταση. Το κρασί είναι γεννημένο για αυθόρμητα μοιράσματα.

Στο Bobo, λοιπόν, νιώθω πολύ άνετα με τις ελλιπείς γνώσεις μου. Ο Βασίλης Δήμος, σομελιέ με μεγάλη εμπειρία και πάθος για το κρασί, είναι πάντα διαθέσιμος να μου αποκαλύψει όλα τα μυστικά του κρασιού, να μου μιλήσει για τις ποικιλίες που έχει κάθε τόπος και να μου προτείνει το σωστό απόσταγμα για κάθε πιάτο.


Στο Bobo, λοιπόν, νιώθω πολύ άνετα με τις ελλιπείς γνώσεις μου. Ο Βασίλης Δήμος, σομελιέ με μεγάλη εμπειρία και πάθος για το κρασί, είναι πάντα διαθέσιμος να μου αποκαλύψει όλα τα μυστικά του κρασιού, να μου μιλήσει για τις ποικιλίες που έχει κάθε τόπος και να μου προτείνει το σωστό απόσταγμα για κάθε πιάτο.

Ο Βασίλης, επίσης, έχει εκπαιδεύσει και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας. Και για να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο επισκέπτονται όλοι μαζί τα οινοποιεία. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι στο Bobo όλοι έχουν σοβαρές γνώσεις για το κρασί και δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο.

Όπως έμαθα, το Bobo διαθέτει μια λίστα με 130 ετικέτες και 30 επιλογές σε ποτήρι, που ανανεώνονται κάθε μήνα. Η έμφαση έχει δοθεί στον ελληνικό αμπελώνα (60%) αλλά και σε πολύ αντιπροσωπευτικά δείγματα του ξένου (40%). Μάλιστα, όλες οι ετικέτες είναι διαθέσιμες και για αγορά.

Αυτό που παρατήρησα στην επίσκεψή μου και με ενθουσίασε είναι η στροφή που έχουν κάνει στην κουζίνα. Αν και από την αρχή είχαν προσεγμένα κρύα πιάτα με αλλαντικά και τυριά απ' όλη την Ελλάδα, το μενού τους δεν ήταν εξίσου ολοκληρωμένο.

Αυτό έχει αλλάξει. Με σεφ τον Γιώργο Αρκελέ, που έχει πάθος για τη μαγειρική και έχει δουλέψει πολλά χρόνια σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στο Λονδίνο, τα παιδιά στο Bobo δείχνουν αποφασισμένα να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το φαγητό και να προσφέρουν πιάτα που ξεχωρίζουν για τη γεύση τους αλλά και για την ποιότητα των υλικών τους.

Στο Bobo του κρασιού και της απόλαυσης Facebook Twitter
H burrata με αντίδια, ντοματίνια, προσούτο και ένα πέστο απαλλαγμένο από το τυρί, για να επιτρέπει στη γεύση των υπόλοιπων υλικών να αναπνέει με άνεση, ήταν πάρα πολύ νόστιμη και χορταστική. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LiFO


Έτσι, μπορώ να πω με μεγάλη χαρά πως η burrata με αντίδια, ντοματίνια, προσούτο και ένα πέστο απαλλαγμένο από το τυρί, για να επιτρέπει στη γεύση των υπόλοιπων υλικών να αναπνέει με άνεση, ήταν πάρα πολύ νόστιμη και χορταστική. Τη συνόδεψα με ένα ποτήρι Σαββατιανό 2018 από το Κτήμα Σταμάτης, κοφτερό, με αρώματα λάιμ, κίτρου και ορυκτότητα.

Συνέχισα με ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο ωρίμανσης 40 ημερών, που ταίριαξε τέλεια με το Chateau D'Esclans Rock Angel 2018, Grenache γεμάτο άρωμα raspberry και καραμέλα, και ολοκλήρωσα το γεύμα μου με ένα καλοψημένο φιλέτο τόνου με χόρτα εποχής, μαζί με ένα ποτήρι Μαύρο Καλαβρυτινό 2018 από το οινοποιείο Τετράμυθος, ζωηρό και με νεανική φρεσκάδα.

Στο Bobo του κρασιού και της απόλαυσης Facebook Twitter
Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο ωρίμανσης 40 ημερών ταίριαξε τέλεια με το Chateau D' Esclans Rock Angel 2018, Grenache γεμάτο άρωμα raspberry και καραμέλα. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LiFO


Λίγο πριν φύγω από το Bobo, έμαθα πως κάθε Πέμπτη έχουν διαφορετικές γευστικές βραδιές. Έτσι, προσφέρουν την ευκαιρία στους επισκέπτες τους να δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα και να μάθουν να τα συνδυάζουν σωστά με το κρασί. Από το καλοκαίρι, μάλιστα, θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την κουζίνα τους και θα διαμορφώσουν ανάλογα το μαγαζί, με πιο πολλά καθίσματα, για να φιλοξενούν περισσότερους καλεσμένους.


Σε μια περιοχή όπως το Κουκάκι, που δέχεται την επίσκεψη πολλών τουριστών, είναι υπέροχο να υπάρχουν μαγαζιά που σέβονται τον επισκέπτη και έχουν να του προσφέρουν κρασιά μικρών, επίμονων παραγωγών και προϊόντα που αποκαλύπτουν τη γευστική μας κληρονομιά.

Στο Bobo του κρασιού και της απόλαυσης Facebook Twitter
Το καλοψημένο φιλέτο τόνου με χόρτα εποχής. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LiFO
Στο Bobo του κρασιού και της απόλαυσης Facebook Twitter
Tο Bobo διαθέτει μια λίστα με 130 ετικέτες και 30 επιλογές σε ποτήρι που ανανεώνονται κάθε μήνα. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LiFO
Στο Bobo του κρασιού και της απόλαυσης Facebook Twitter
Φωτό: Δώρα Μάστορα/LiFO

Bobo Wine Bar, www.bobowinebar.gr

Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι, 210 9244244

Fb page: Bobo Boheme Bourgeois, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ζohós για εκλεπτυσμένους μεζέδες από τον Σάκη Βενέτη και τον Χάρη Αντωνόπουλο

Γεύση / Στο Ζohós για εκλεπτυσμένους μεζέδες από τον Σάκη Βενέτη και τον Χάρη Αντωνόπουλο

Στο φετινό Around the table θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη γευστική μας κληρονομιά…αλλιώς, θα βρούμε και την τέλεια αφορμή για να μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι με τους φίλους μας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ρωμέικο Orange de Noir, η ανάμνηση από τα Χανιά

Γεύση / Ρωμέικο Orange de Noir: Ένα κρασί - εμπειρία από τα Χανιά

Δεν είναι ένα κλασικό, τυπικό κρασί, φτιάχνεται χωρίς βιασύνη και άγχος. Είναι όμως προσιτό, και έκανε έναν τριάστερο σεφ να κλείσει τα μάτια και να πει πως έχει φανταστεί το πιάτο που θα του ταίριαζε.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Ασημάκης Χανιώτης

Γεύση / Ασημάκης Χανιώτης: Ο νεότερος σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin στο Λονδίνο έχει σχέδια

Αφήνει την κουζίνα του Pied à Terre για μια νέα προσπάθεια, για να στήσει το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Myrtos», και μια και τον συναντήσαμε στο Terre στην Κεφαλονιά, μοιράστηκε μαζί μας τρεις συνταγές που αναδίδουν άρωμα από το νησί.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM