Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
0

Είναι σίγουρο πως σε αυτή τη ζωή σου έχει τύχει τουλάχιστον μια φορά να προσπαθείς να σκεφτείς μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα ενώ παραγγέλνεις την τρίτη (μπορεί και παραπάνω) γύρα ποτά.

Από εκεί, όμως, μέχρι την υλοποίηση της ιδέας μεσολαβεί μια σειρά από συγκυρίες που πρέπει να είναι τόσο ευνοϊκές ώστε ο όρος right timing να αποκτήσει ουσιαστική υπόσταση. Στην περίπτωση του Keenkies η ιδέα προέκυψε σαν εκείνο τον φωτεινό γλόμπο που βλέπαμε στα κλασικά εικονογραφημένα και πραγματοποιήθηκε με έναν τρόπο που θυμίζει ιστορίες παιδικής φαντασίας -ξέρεις, από αυτές όπου οι ήρωες συνεργάζονται σωστά και τελικά τα καταφέρνουν.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ο Γιάννης Χρονόπουλος, που μετρά χρόνια στον χώρο της εστίασης, έψαχνε με τη γυναίκα του Μαρίνα - επίσης χρόνια στην εστίαση - χώρο για μεζεδοπωλείο όταν ξαφνικά τον «χτύπησε»η έμπνευση των λουκουμάδων μπροστά από το ιδανικό σημείο που έτυχε να ενοικιάζεται. Τα υπόλοιπα είναι πραγματικά ιστορία. Μία ιστορία όπου οι κατάλληλοι άνθρωποι βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή - Κάρολος Ευσταθίου στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, Σόφια Μπαράκου στο graphic design και Κατερίνα Χαραλαμπίδου στα γραφιστικά και το στήσιμο καταλόγου – για να δημιουργηθεί ένα must spot που ορίζει τις γεύσεις αλλιώς.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Στην αρχική ιδέα των λουκουμάδων, αλμυρών και γλυκών ήρθε να προστεθεί το πεϊνιρλί - ως εναλλακτική ψητή βάση - και δίπλα στον έτσι κι αλλιώς εμπνευσμένο κατάλογο, στήθηκε ένα vegan μενού που κολάζει ακόμα και τον πιο πορωμένο κρεατοφάγο. Με βασική αρχή την ποιότητα των πρώτων υλών, που επιλέγονται προσεκτικά, οι προτάσεις του Keenkies έχουν να σου προσφέρουν κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει και μάλιστα σε με μια φιλοσοφία απολύτως environmental friendly (όλες οι συσκευασίες ανακυκλώνονται).

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Για να πάρεις μια πρώτη γεύση θα πρέπει να ξεκινήσεις να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς - άλλωστε αυτό είναι που ορίζει έναν πραγματικό Keenkie - και να τολμήσεις να δοκιμάσεις αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί. Στα must try είναι το Pastitsio με μοσχαρίσιο κιμά και μπεσαμέλ μοσχοκάρυδο ή πλευρώτους και μπεσαμέλ βρώμης στη vegan εκδοχή του, αλλά και Carbonara #Not με καπνιστό μπέικον και αρωματισμένη κρέμα γάλακτος ή τοφού και φυτική κρέμα σε μια εξαιρετική vegan συνταγή.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Στις γλυκές επιλογές θα βρεις την Keenkies με πραλίνα, φυστικοβούτυρο, Bueno, Kit Kat, Lila Pause, Smarties και Maltesers, αλλά και τη Foudoukara με φυτική πραλίνα φουντουκιού, πουράκια, βάφλα φουντουκιού και πιπέρι που τυχαίνει να είναι vegan αλλά τιμάται δεόντως απ' όλους. Εξάλλου, εδώ δεν υπάρχουν ταμπέλες αφού οι συνταγές απευθύνονται σε όσους απλώς αναζητούν μια άλλη διάσταση στο street food – και η ομάδα του Keenkies την προσφέρει απλόχερα.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ό,τι κι αν επιλέξεις, μπορείς να το απολαύσεις σε λουκουμάδες που τηγανίζονται την ώρα της παραγγελίας ή πεϊνιρλί που ψήνεται επί τόπου, ενώ μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου συνταγή επιλέγοντας ανάμεσα σε μια σειρά από toppings, fillings ή λοιπά τζιτζιμπλίκια (όπως λέει το μενού). Ανάμεσα στις ξεχωριστές γεύσεις θα βρεις το Pitsini με καπνιστό cheddar και τραγανό μπέικον που θα σου θυμίσει κάτι από 90's όπως άλλωστε και όλη η ατμόσφαιρα του Keenkies με μουσικές old school και hip hop. Και μια συμβουλή: άσχετα με τη φιλοσοφία γεύσης που ακολουθείς, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις vegan προτάσεις, γιατί πολύ πιθανόν να γίνεις φανατικός τους.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ένας χώρος minimal που σου προκαλεί ένα αυθόρμητο χαμόγελο από την πρώτη στιγμή, το Keenkies ήρθε στα Εξάρχεια για να αφηγηθεί την ιστορία μιας έξυπνης ιδέας που άλλαξε τη γεύση του street food αντιστρέφοντας τα δεδομένα.

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε αλμυρούς λουκουμάδες και γλυκό πεϊνιρλί Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Info:

Θεμιστοκλέους 56, Fb: Keenkies, Instagram: @keenkies
Tηλ. take away: 210 381 5278 και delivery μέσα από το Wolt και το e-food

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ