Στο Λοκάλι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα gin tonic

Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Τα πιάτα μπαίνουν στη μέση για να μοιράζονται, ώστε να θυμίζουν τα μεγάλα ελληνικά τραπέζια. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

«Υπάρχουν άντρες Καρυάτιδοι; Πάνε τα κεφτεδάκια με το gin tonic; Τηγανίζονται οι μπάμιες;». Αυτά ήταν τα πρώτα ερωτήματα που μας έθεσε το Λοκάλι όταν μας συστήθηκε ως μια ελληνική pub, εννοώντας ότι φιλοδοξούσε να γίνει ένα από τα μέρη όπου νιώθουμε την άνεση να δώσουμε ραντεβού με διάφορο κόσμο λέγοντας «εγώ θα είμαι εκεί, αν θες πέρνα».

Τουλάχιστον πριν από τα μέτρα και τους περιορισμούς για τα άτομα που μπορούν να μοιραστούν ένα τραπέζι, νομίζω ότι πέτυχε τον στόχο του: ποιος δεν θέλει να κάτσει με τις ώρες σε μια αστική αυλή με πλατάνια και μουριές, με casual κλίμα αλλά σοβαρά ποτά; Μέσα, οι βρύσες της μπάρας έτρεχαν negroni και old fashioned, έξω, τα λοκάλια ανακάλυπταν μια καινούργια δροσερή πρόταση εξόδου στο κέντρο της πόλης. 

Από το καλοκαίρι του 2019 που πρωτοάνοιξε στον χώρο του «Cine Ψυρρή» και της παλιάς «Κουζίνας» μέχρι τώρα και παρά τις γνωστές σε όλους μας δυσκολίες, το μαγαζί της Σαρρή απέδειξε ότι δεν είναι ένα ακόμα all day bar, αλλά ότι έχει χαρακτήρα και κάθε κομμάτι του προσφέρεται προσεγμένο.

Αφού λοιπόν μας ενθάρρυνε να μη διστάσουμε να παραγγείλουμε έναν κλασικό αλλά δοσμένο αλλιώς μεζέ μαζί με το cocktail μας, φέτος ανεβάζει το φαγητό του σε άλλο επίπεδο. Άλλωστε είχε θέσει κι ένα άλλο ερώτημα: «μπορούμε να βρούμε στο ίδιο μέρος αυτά που πίνουμε σε ένα μπαρ και αυτά που τρώμε σε μια καλή ταβέρνα;». Φαίνεται ότι μερικές φορές μπορούμε.

Στο Λοκάλι θα βρείτε γεύσεις κατά πολύ ανώτερες από ενός τυπικού μεζεδοπωλείου τοποθετημένου τόσο κεντρικά, θα ευχαριστηθείτε αυτό το τσίμπημα που θέλετε να συνοδεύει το ποτό σας. 

Στο consulting της νέας γευστικής εποχής που εγκαινιάζει το Λοκάλι είναι ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Sense Restaurants), ένας από τους πιο σπουδαίους μάγειρες της γενιάς του. Αναδεικνύει δημιουργικά την ελληνική κουζίνα, την εκμοντερνίζει χωρίς να παραποιεί τις συνταγές της και να αλλάζει τα υλικά τους. Η επιμέλεια του φαγητού από εκείνον έχει πραγματικό ενδιαφέρον και νόημα, αφού ο άνθρωπος που το εκτελεί είναι ο στενός του συνεργάτης και head chef πλέον στο Λοκάλι, Ανέστης Ποιμενίδης. 

Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και ο στενός του συνεργάτης και head chef πλέον στο Λοκάλι, Ανέστης Ποιμενίδης. 

Έχοντας βασίσει όλο τους το μενού στην εποχικότητα και σε εκλεκτά προϊόντα μικρών εγχώριων παραγωγών, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα προσεγμένο comfort μενού με άποψη.

Τι νόστιμα θα βρείτε: Άφκο Λήμνου με φρέσκο κρεμμύδι, κάπαρη, ντομάτα και ελαιόλαδο, χόρτα εποχής με ασπρομύτικα Λήμνου, καπνιστή πέστροφα Καλαβρύτων, αμπελοφάσουλα, κάσιους και ντρέσινγκ με μοσχολέμονο, λαυράκι μαρινάτο και ταρτάρ μόσχου με κρέμα κρόκου, κάπαρη, μουστάρδα με σιναπόσπορο, αφράλατο και σχοινόπρασο, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα και κρέμα γιαουρτιού με μαυροκούκι, κεφτεδάκια σχάρας γιαουρτλού, σάλτσα ντομάτας με κύμινο, γιαούρτι και πατάτα κονφί, σκιουφιχτά με σύγκλινο, λαχανικά, δυόσμο, ψητά ντοματίνια και σπασμένη φέτα, ψητό μυλοκόπι με μαζί με αμπελοφάσουλα με ντομάτα, λεμονάτη κρέμα πατάτας και λάδι πάπρικας, μεταξύ άλλων.  

Κάτω, τα πιάτα μπαίνουν στη μέση για να μοιράζονται, ώστε να θυμίζουν τα μεγάλα ελληνικά τραπέζια. Πάνω, στην ταράτσα, θα απολαύσετε εναλλακτικό bar food, τις τηγανητές μπάμιες με χειροποίητο γλυκόξινο ντιπ με πετιμέζι και μηλόξιδο, ανοιχτές πίτες με καλοκαιρινά λαχανικά ή μορταδέλα Μυκόνου, κασέρι, πικάντικη σάλτσα ντομάτας και καραμελωμένο κρεμμύδι.

Στο Λοκάλι θα βρείτε τόσο κεντρικά γεύσεις κατά πολύ ανώτερες από ενός τυπικού μεζεδοπωλείου τοποθετημένου και θα ευχαριστηθείτε αυτό το τσίμπημα που θέλετε να συνοδεύει το ποτό σας. 

Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Σκιουφιχτά με σύγκλινο, λαχανικά, δυόσμο, ψητά ντοματίνια και σπασμένη φέτα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα και κρέμα γιαουρτιού με μαυροκούκι. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ. κρατήσεων, 690613005

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με γουρουνοπούλα στη σούβλα και dry martini στo ποτήρι, το Γκαστόνε επαναπροσδιορίζει το «χαλαρό φαγητό έξω»

Γεύση / Με γουρουνοπούλα στη σούβλα και dry martini, το Γκαστόνε επαναπροσδιορίζει το «χαλαρό φαγητό έξω»

Το νέο εγχείρημα από την ομάδα της Cookoovaya έχει στο τιμόνι του τον Κλεομένη Ζουρνατζή, ο οποίος παίζει με τη γευστική μας μνήμη σε ένα μαγαζί που μπλέκει το hot dog με το κορεάτικο bibimbap, τους λουκουμάδες με τα κλασικά cocktails, το μπαρ με τη χασαποταβέρνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς (και τι) θα τρώμε φέτος στην Αθήνα;

Γεύση / Πώς (και τι) θα τρώμε φέτος στην Αθήνα;

Από την άνοδο των φυσικών κρασιών μέχρι τα γλυκά με τις πιο απαιτητικές τεχνικές, αυτές είναι οι τάσεις που εξαπλώνονται σε μια πόλη, η οποία, μετά από έξι μήνες, ζει όσα στερηθήκαμε και τώρα μπορούμε να γνωρίσουμε, να απολαύσουμε και να χαρούμε πάλι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βασίλης Καλλίδης: «Καλό φαγητό είναι ό,τι με ευχαριστεί. Ακόμη και τα πατατάκια απ’ το περίπτερο»

Γεύση / Βασίλης Καλλίδης: «Καλό φαγητό είναι ό,τι με ευχαριστεί. Ακόμη και τα πατατάκια απ’ το περίπτερο»

Αναμένοντας το τέλος του lockdown, ο δημοφιλής σεφ σχολιάζει με αφοπλιστική ειλικρίνεια την υψηλή γαστρονομία, το πραγματικά απολαυστικό φαγητό, το μέλλον της εστίασης και του delivery, τους τηλε-μάγειρες, και αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια.
M. HULOT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM