Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
The Dark Side of Chocolate
0

Μπορεί αυτές τις μέρες οι σοκολάτες κάθε είδους να είναι σε τρομερή αφθονία στην αγορά, όμως υπάρχουν κάποια καταστήματα στην πόλη που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν και για τις μοναδικές γεύσεις στις χειροποίητες σοκολάτες.

Ésophy Chocolates

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

Αν υπάρχει μια λέξη που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Ésophy Chocolates, αυτή σίγουρα είναι η Μεσόγειος. Κι αυτό, φυσικά, οφείλεται στο ότι οι φρέσκες σοκολάτες της εταιρείας είναι εμπνευσμένες από τα αρώματα, τις γεύσεις, την κουλτούρα και τις παραδόσεις της. Ασφαλώς, όλες οι συνταγές βασίζονται στα φρέσκα υλικά, χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης ή αλκοόλ ‒ ένα φυσικό συντηρητικό που συχνά χρησιμοποιείται για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της σοκολάτας. Το φιστίκι Αιγίνης, η μαστίχα Χίου, το σύκο Κύμης, τα φουντούκια από το Πιεμόντε της Ιταλίας, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια από την Κρήτη, ο βασιλικός, η λεβάντα και η μέντα της Πελοποννήσου, είναι όλα υλικά προσεκτικά διαλεγμένα από τοπικούς παραγωγούς της Μεσογείου.

Εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου, το κατάστημα δημιούργησε δύο νέα απολαυστικά προϊόντα με το μήνυμα «Happy St Valentine's Day: Love. Share. Enjoy». Το πρώτο είναι μαύρη σοκολάτα με τριαντάφυλλο για δύο και το δεύτερο ένα προϊόν dragée και πιο συγκεκριμένα, ψημένα τραγανά φουντούκια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας.

Στα μελλοντικά σχέδια της Σοφίας και της Ευδοκίας, των δύο επαγγελματιών chocolatiers που βρίσκονται πίσω από αυτό το πρότζεκτ, βρίσκεται η ανάπτυξη μιας ευρύτερης γκάμας συνταγών με ιδιαίτερα φρούτα, ξηρούς καρπούς αλλά και μυρωδικά, πάντα βουτηγμένα στη σοκολάτα.

Αγίου Τρύφωνος 10, Κηφισιά, 210 6230230

esophychocolates.gr

Kakau

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

«Το ταξίδι μας αρχίζει με την εξέταση των κόκκων κακάου, ώστε να καθοριστεί ο τύπος ψησίματος. Η διαδικασία αυτή αποκαλύπτει τα αρώματα και τη γεύση κάθε σπόρου» σημειώνουν οι άνθρωποι του Kakau σχετικά με τη συνταγή που ακολουθούν για την παραγωγή της σοκολάτας. Κι αφού όλα τα συστατικά αλεστούν σε πετρόμυλο από γρανίτη για 36 ώρες, σειρά έχει το λεγόμενο «στρώσιμο» της σοκολάτας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της σοκολατοποίησης. Τελικώς, οι μπάρες της σοκολάτας τοποθετούνται μέσα σε βιοδιασπώμενο σακουλάκι από φλοιό δέντρου και συσκευάζονται χειροποίητα σε ανακυκλώσιμο χαρτί φιλικό προς το περιβάλλον.

Σημειωτέον ότι στην παραγωγή των σοκολατών τους χρησιμοποιείται ζάχαρη άνθους καρύδας, ένα φυσικό γλυκαντικό που αποσπάται από το άνθος της καρύδας (Cocos nucifera) όταν είναι ακόμα κλειστό. Η γεύση της είναι παρόμοια με αυτήν της καστανής ζάχαρης, με ελαφριά νότα καραμέλας, ενώ υπάρχουν αποδείξεις πως η ζάχαρη της καρύδας χρησιμοποιούνταν και την παλαιολιθική εποχή. Η προσοχή στην επιλογή των κόκκων κακάου επισφραγίζεται και με την πολιτική δίκαιου εμπορίου όσον αφορά τη διαφάνεια διανομής του χρήματος.

Στις νέες προσθήκες του καταστήματος περιλαμβάνονται τα ροφήματα σοκολάτας σε διάφορες γεύσεις, καθώς και το Kakau Madagascar collection με αμύγδαλο που πρόκειται να ενθουσιάσει το επόμενο διάστημα τους λάτρεις της σοκολάτας.

Φαίδρου 4, Αθήνα, 212 1067946

kakau.gr

The Dark Side of Chocolate

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

To ταξίδι του Αριστοτέλη Παναγιώταρου στον κόσμο της γαστρονομίας ξεκίνησε το 2006, όμως μετά τις σπουδές του σε Φλωρεντία και Παρίσι τον κέρδισε η τέχνη της σοκολάτας. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2011, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και να ανοίξει τη δική του σοκολατερί, την «Dark Side of Chocolate», για την οποία έχει καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια και κριτικές τόσο από το κοινό όσο και από τον Τύπο.

Ό,τι παρασκευάζει ο κ. Παναγιώταρος γίνεται χειροποίητα και με πολύ μεράκι. Το κατάστημα, πέρα από τη ροκ αισθητική και το cozy περιβάλλον, ξεχωρίζει επίσης για την πληθώρα των μπαχαρικών που χρησιμοποιεί στην παρασκευή των σοκολατών του. Ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το μπαχάρι, το λάιμ, το μαύρο τσάι και τα παντός είδους βότανα είναι μερικά μόνο από τα φρέσκα υλικά που απογειώνουν τις μοναδικές γεύσεις που συναντά κανείς στα κομψά σοκολατάκια του.

Σόλωνος 49, Αθήνα, 210 3392348

FΒ: https://www.facebook.com/DarksideofChocolatebyAristotelis/

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ