Ο Διαγωνισμός που τείνει να γίνει θεσμός επέστρεψε για τρίτη συνεχή χρονιά, για να αποδείξει ότι στην Ελλάδα το Bartending δεν περνάει καμία κρίση. Ο Ελληνικός Προκριματικός του Διαγωνισμού Angostura Global Cocktail Challenge ολοκληρώθηκε στο The Hub Events τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.
Μετά από μια διαδικασία προεπιλογής, όπου δοκιμάστηκαν οι συνταγές των 31 συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα, οι 16 που προκρίθηκαν διαγωνίστηκαν ζωντανά μπροστά στο κοινό και τους κριτές. Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους Ian –Rum Ambassador – Burrell από το Λονδίνο και τους “δικούς μας” Δημήτρη Κιάκο (Ιδιοκτήτη του Gin Joint Bar) και Αριστοτέλη Παπαδόπουλο (World Class Bartender 2009, ιδιοκτήτη της σχολής Soulshakers στη Θεσσαλονίκη).
Νικητής, αναδείχτηκε ο Νίκος Μπάκουλης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Τελικό του Global Cocktail Challenge που θα γίνει στην Αθήνα στο Athens Bar Show τον Νοέμβριο.Η συνέχεια για τον νικητή του Ευρωπαϊκού Τελικού θα είναι στον Παγκόσμιο Τελικό που θα γίνει στο Trinidad and Tobago τον Φεβρουάριο του 2013, όπου οι 15 καλύτεροι Bartenders από όλο τον κόσμο θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του Angostura Global Brand Ambassador και $ 10.000. Για αρχή πάντως ο Νικόλας κερδίζει ένα ταξίδι στο London Cocktail Week και το Rum Fest τον Οκτώβρη.
Περισσότερα:
Ο διαγωνισμός φέτος έγινε σε 2 γύρους. Στον πρώτο γύρο οι 16 διαγωνιζόμενοι έπρεπε να φτιάξουν live 2 original cocktails σε 7 λεπτά. Στον δεύτερο γύρο, οι 5 καλύτεροι του 1ου γύρου αναμετρήθηκαν σε ένα πραγματικό challenge γνώσεων, δεξιοτεχνίας και δημιουργικότητας.
Δεύτερος Αναδείχτηκε ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος από το Think+ στο Χαλάνδρι, τρίτος ήταν ο Θοδωρής Καϊσίδης, επίσης από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση ήταν ο Κωνσταντίνος Κώτσης (Μαϊμού Bar – Χαλάνδρι) και ο Αλέξανδρος Πρεβίστας (Bardot – Κολωνάκι).
σχόλια