Γεύση Το γεμιστό κατσίκι, η ατόφια γεύση του Πάσχα στο Αιγαίο Βυζάντι» το λένε στην Κάρπαθο και «πατούδο» στη Νάξο, «λαμπριάτη» στην Άνδρο που το παραγεμίζουν με χόρτα, τυριά και τριάντα τρία αυγά –όσα και τα χρόνια του αναστημένου Χριστού. ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 4.5.2024
Γεύση Πέντε κρασιά κι ένα τσίπουρο για να τσουγκρίσουμε το Πάσχα Πέντε επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα και ένα τσίπουρο από τα Βαρδούσια για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος στο πασχαλινό τραπέζι. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Γεύση Οι άγριες αγκινάρες της άνοιξης Πώς επιλέγουμε τις φρέσκιες, πώς τις μαγειρεύουμε, πώς θα τις διατηρήσουμε για καιρό. Μια Παριανή μας στέλνει tips και συνταγές. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
4.5.2024 Γεύση Το γεμιστό κατσίκι, η ατόφια γεύση του Πάσχα στο Αιγαίο Νίκος Γ. Μαστροπαύλος 4.5.2024 Βυζάντι» το λένε στην Κάρπαθο και «πατούδο» στη Νάξο, «λαμπριάτη» στην Άνδρο που το παραγεμίζουν με χόρτα, τυριά και τριάντα τρία αυγά –όσα και τα χρόνια του αναστημένου Χριστού. ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
3.5.2024 Γεύση Πέντε κρασιά κι ένα τσίπουρο για να τσουγκρίσουμε το Πάσχα Δημήτρης Κούμανης 3.5.2024 Πέντε επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα και ένα τσίπουρο από τα Βαρδούσια για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος στο πασχαλινό τραπέζι. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
2.5.2024 Γεύση Οι άγριες αγκινάρες της άνοιξης Νίκη Μηταρέα 2.5.2024 Πώς επιλέγουμε τις φρέσκιες, πώς τις μαγειρεύουμε, πώς θα τις διατηρήσουμε για καιρό. Μια Παριανή μας στέλνει tips και συνταγές. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
1.5.2024 Γεύση Rio: Για πολίτικο τσουρέκι και άπαιχτα μπαμπαδάκια στο Παλαιό Φάληρο Ζωή Παρασίδη 1.5.2024 Ένα ζαχαροπλαστείο που άνοιξε πριν από σαράντα και κάτι χρόνια προσφέρει μέχρι σήμερα γλυκές και αλμυρές γεύσεις που χάνονται. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
1.5.2024 Nothing Days Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας M. Hulot 1.5.2024 Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. M. HULOT
30.4.2024 Γεύση Φτιάχνοντας παραδοσιακή γαρδούμπα και κοκορέτσι με έναν έμπειρο κρεοπώλη των Εξαρχείων Νίκη Μηταρέα 30.4.2024 Ο Γιάννης και η Γωγώ Μαρόλη από το κρεοπωλείο «Ο Γιάννης» μάς δείχνουν βήμα-βήμα τον τρόπο ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
30.4.2024 Γεύση Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης Μίνα Κακανιά 30.4.2024 Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους. ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
28.4.2024 Το κρασί με απλά λόγια Νάουσα: Ένα ταξίδι στην πόλη του Ξινόμαυρου The LiFO team 28.4.2024 H Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια πρώτη γνωριμία με μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της χώρας μας. THE LIFO TEAM
28.4.2024 Γεύση Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου Νίκη Μηταρέα 28.4.2024 Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
27.4.2024 Living Τα καλύτερα ταρτάκια του κέντρου, τα πιο όμορφα χρωματιστά ποτήρια Ζωή Παρασίδη & Μιχάλης Μιχαήλ 27.4.2024 Η ομάδα της LiFO επιλέγει τα καλύτερα πράγματα που είδε, δοκίμασε και «πόθησε» αυτή την εβδομάδα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
25.4.2024 Γεύση Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Ζωή Παρασίδη 25.4.2024 Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
24.4.2024 Γεύση Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο; Ζωή Παρασίδη 24.4.2024 Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
21.4.2024 Γεύση «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;» M. Hulot 21.4.2024 Η Κατερίνα Μόσχου μετακόμισε από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία. M. HULOT
20.4.2024 Γεύση Το Κουκάκι τα έχει όλα Λίνα Ιντζεγιάννη 20.4.2024 Από κορυφαία μπραντσάδικα μέχρι εξεζητημένα wine bars, 9 μέρη για να φας, να πιεις και να περάσεις καλά σε μία αγαπημένη συνοικία της Αθήνας. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
17.4.2024 Γεύση Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Ζωή Παρασίδη 17.4.2024 Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
16.4.2024 Γεύση Ολός χταποδιού: Ένας σπάνιος μεζές και η σχέση του με το κίνημα zero waste Νίκος Γ. Μαστροπαύλος 16.4.2024 Το πνεύμα του zero waste ήταν ανέκαθεν ο πυρήνας του τρόπου ζωής των νησιωτών. ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
15.4.2024 Το κρασί με απλά λόγια Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά The LiFO team 15.4.2024 Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας. THE LIFO TEAM
14.4.2024 Nothing Days Το κέικ σοκολάτας της Βιέννης που προκάλεσε μια διαμάχη δεκαετιών M. Hulot 14.4.2024 Το ζάχερ τόρτε είναι σαν τα ρούχα του αυτοκράτορα, ένα συνηθισμένο σοκολατένιο κέικ που κανείς δεν θέλει να ομολογήσει ότι είναι υπερεκτιμημένο. M. HULOT
13.4.2024 Γεύση Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια Νίκη Μηταρέα 13.4.2024 Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που να μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
12.4.2024 Γεύση Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο Ζωή Παρασίδη 12.4.2024 Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ