10 πράγματα που σε μαθαίνουν τα πάρτι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

10 πράγματα που σε μαθαίνουν τα πάρτι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Facebook Twitter
Οι άνθρωποι συνήθως είναι οι ιδιότητές τους. Χωρίς αυτές είναι χειρότερα κι από γυμνοί. Σπανίως, θα δεις εν μέσω του χορού και του χαμού κάποιον να ξεχνά τον τίτλο του.
0

1. Είναι κάπως αλαζονικό, σχεδόν βλάσφημο να είσαι ο τελευταίος νηφάλιος σε μια παρέα που έχει πιει τ' άντερά της. Μηχανικά κανονίζεις να μπουν όλοι σε ταξί –ή κάνεις το «σχολικό»-, κάποιοι κλαίνε επάνω σου, θυμούνται τα χειρότερα του χρόνου, θέλει εκπαίδευση για να μη σε πάρουν τα σκάγια, αν τα πράγματα είναι πολύ χάλια και τα Χριστούγεννα πολύ της εκτόνωσης.

Μετά θέλει τέχνη για να ξεχάσεις αυτά που άκουσες: ποιος τα 'χε με ποιον, γιατί πραγματικά χώρισαν, ποιος τράβηξε τελικά «πιστόλι». Αγάπα τους όλους, ξέχνα τα όλα. 

2.

Διπλή προσοχή: Είναι μύθος ότι ο μεθυσμένος δεν θυμάται τίποτα. Ακόμη κι έτσι να 'ναι, θυμάται πάντα πού εκτέθηκε και ίσως μόλις έχασες έναν φίλο ή ακόμη χειρότερα, έκανες έναν εχθρό.

3.

Οι άνθρωποι συνήθως είναι οι ιδιότητές τους. Χωρίς αυτές είναι χειρότερα κι από γυμνοί. Σπανίως, θα δεις εν μέσω του χορού και του χαμού κάποιον να ξεχνά τον τίτλο του. Είναι διευθυντής; Είναι προϊστάμενος Α'; Είναι χασοδίκης; Το κινεί και το περιφέρει χωρίς κανένα γάρμπος και φυσικά παρά τα γέλια, τα χάχανα, την ξενοιασιά και το ξεμούδιασμα απαιτεί να το θυμάσαι. Ειδικά, τις στιγμές που ετοιμάζεται να κάνει τεράστια χοντράδα.

Αν το σαλόνι είναι η κεντρική σκηνή, στην κουζίνα συμβαίνουν τα καλύτερα. Φιλίες ετών, έρωτες μεγάλοι, σοβαρές συνεργασίες σφραγίστηκαν έτσι στο πρόχειρο, πάνω από τον νεροχύτη με τα άπλυτα και τα ταψιά με τα τυροπιτάκια – ρεζέρβα.

4.

Μη γελαστείς από το κλίμα και δημοσιεύσεις μία selfie χωρίς να τσεκάρουν όλοι -και κυρίως όλες- το καλό τους προφίλ (και ανφάς). Στην εποχή της εικόνας, ο αυθορμητισμός είναι η αρετή – άλλοθι των μη φωτογενών, όλοι –μα, όλοι- είναι κινητές διαφημίσεις του εαυτού τους, οπότε προσοχή στα φίλτρα και στο χέρι που τρέμει. Για μια εικόνα ζούμε, περισσότερο από ποτέ.

5.

Ειλικρίνεια, αυτή η υπερτιμημένη, ανόητη αρετή. Τι κοστίζει ένα ψέμα –για το φαγητό, τα πολιτικά, το αγαπημένο βιβλίο του καθενός που μπορεί να 'ναι και χάλια- την ώρα της γιορτής; Τι τη θέλεις την αλήθεια; Σε 20 χρόνια από τώρα θα σε θυμούνται για κακό, για party pooper, όχι για ειλικρινή. Χαμογέλα και ευχήσου. Σε 2 ώρες από τώρα, στην καλύτερη περίπτωση ο ορεξάτος να ακούσει το ψέμα του, θα φτύνει πικρές αλήθειες την ώρα που τον βάζεις με ειλικρινή φροντίδα στο ταξί (δες Νο 1).

6.

Αν θες να αποφύγεις το Νο1 και το Νο5, φτάσε αργά και φύγε νωρίς. Χωρίς δικαιολογίες. Είσαι ο πρέσβης της νηφαλιότητας, λίγο Δαλάι και λίγο ιδανικό. Είσαι και λίγο συνταξιούχος και λίγο βολεψάκιας. Χάνεις το καλύτερο και το χειρότερο μαζί. Χάνεις το bonding και το gossip της ιστορίας. Εσύ ξέρεις τι αντέχεις.

7.

Αν το σαλόνι είναι η κεντρική σκηνή, στην κουζίνα συμβαίνουν τα καλύτερα. Φιλίες ετών, έρωτες μεγάλοι, σοβαρές συνεργασίες σφραγίστηκαν έτσι στο πρόχειρο, πάνω από τον νεροχύτη με τα άπλυτα και τα ταψιά με τα τυροπιτάκια – ρεζέρβα. Το αντίστοιχο των μπαρ είναι το «πάω έξω για τσιγάρο». Οι τουαλέτες δεν ενδείκνυνται για σχέσεις τέτοιας διάρκειας, ο νοών νοείτω (και ουαί τω ανοήτω).

8.

Είναι η χρυσή στιγμή για να προστατεύσεις τους φίλους και να εκθέσεις τους εχθρούς. Τους μεν πρώτους απλώς βουτώντας το (8ο) ποτό από το χέρι –με χορευτικές κινήσεις, πάντα- και πηγαίνοντας τους για «βρώμικο». Τους μεν δεύτερους απλώς ενθαρρύνοντάς τους να είναι ο εαυτός τους. Χορευτικά, όλα αυτά, χωρίς γκριμάτσες, poker face.

9.

Γιορτάζεις, δεν γιορτάζεις, μέρες ευχών είναι, ετοιμάσου για τα πιο παράλογα. Θα τηλεφωνήσει κόσμος που σου 'χε βγάλει το μάτι (καλά – καλά για να χωράει το γυάλινο), θα σ' έχει πεθυμήσει ο τελευταίος στον οποίο θα περίμενες ποτέ ότι θα λείψεις, θα πέσει στην αγκαλιά σου το πιο απολωλός των απολωλότων. Εδώ εκτίμα την ειλικρίνεια, όσων επιδεικτικά δεν μπήκαν στη διαδικασία. Κι αυτοί κάτι σου λένε και φυσικά «απαντάς» εν ευθέτω. Ή και όχι. Κάποιες ευχές θα σε τσακίσουν, κλάψε. Είναι ειλικρινείς και «πιάνουν».

10.

Δεν πίνεις (Νο1), εκτός κι αν έχεις φίλους σαν κι εσένα. Αλλά και πάλι - δεν πίνεις. Είναι αλαζονικό, είναι ασεβές, είναι σωτήριο και διδακτικό, είναι ο μόνος τρόπος να είσαι παρατηρητής. «Διαβάζεις» όσα προσπερνούν οι άλλοι που βιάζονται να φτάσουν στην τελευταία σελίδα.

Περνάς καλά, κρατάς τα κλειδιά και το στόμα σου κλειστό, έχεις παίξει ωραία και δεν μπορεί κανείς να σου πει τίποτα. Την παροιμία για τον λύκο και τον σβέρκο του που τον έχει χοντρό, επειδή τις δουλειές του τις κάνει μόνος του, την ξέρεις.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM
Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Υγεία & Σώμα / Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Νέες μάρκες εμφανίζονται διαρκώς στη βιομηχανία της ανδρικής περιποίησης. Το ερώτημα όμως παραμένει: χρειάζονται πραγματικά οι άνδρες τόσα πολλά εξειδικευμένα προϊόντα;
THE LIFO TEAM
Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Επιστήμες / Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Η Νεφέλη Σκούφου-Παπουτσάκη ανήκει στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που δημιούργησαν «μίνι έντερα» προκειμένου να βοηθήσουν στην κατανόηση της νόσου του Κρον και στην εύρεση ακριβέστερων και πιο εξατομικευμένων θεραπειών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Θα το κάνω για μένα»: Πόσο υαλουρονικό αντέχει το συκώτι και η αισθητική μας;

Υγεία & Σώμα / «Θα κάνω υαλουρονικό στα χείλη, θα το κάνω για μένα»: Μας έχουν καταστρέψει οι Καρντάσιαν;

Πόσο εντάξει είναι να κάνουν οι έφηβοι fillers; Πώς φτάσαμε να κάνουμε botox ακόμα και στο κομμωτήριο; Και τι μπορεί να πάει στραβά με τα ενέσιμα; Μία δερματολόγος και μια ψυχοθεραπεύτρια απαντούν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Φάκελος Υγεία / Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Το κουβάρι της αποκατάστασης των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι μπλεγμένο και πολυδιάστατο, κι όταν πιάσει κανείς το νήμα διαπιστώνει ότι αναφύονται δύσκολα κοινωνικά ζητήματα, που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλί της επικαιρότητας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Φάκελος Υγεία / ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Η πιο σημαντική παρακαταθήκη που άφησε στα δημόσια νοσοκομεία το σαρωτικό κύμα του Covid-19 είναι η αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες προήλθαν κυρίως από δωρεές. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές από αυτές είναι κλειστές και κάποιες άλλες υπολειτουργούν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ