Σαμαράς: Από κομματική ιδιοτέλεια οι εκλογές

Σαμαράς: Από κομματική ιδιοτέλεια οι εκλογές Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (Δ) συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (Α) κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
7

Οι εκλογές "γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Με τη φράση "Έφτασε η μεγάλη στιγμή, κύριε πρωθυπουργέ" τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κ. Παπούλιας. "Η Βουλή διαλύθηκε πρόωρα. Τις εκλογές δεν τις θέλει ο λαός. Δεν είναι απαραίτητες. Γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια. Όταν όμως πρόκειται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους, απαιτείται αγώνας αλήθειας και ευθύνη", απάντησε ο Α. Σαμαράς.

"Σε αυτόν τον αγώνα δεν ειναι τα κόμματα που θα πρεπει να ειναι μπροστά, αλλά η πατρίδα. Όταν μάλιστα, εξαρτάται από τον αγώνα αυτό η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, τότε, κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεστε ότι δίνουμε τον αγώνα αυτό και θα τον δώσουμε, με αίσθημα υπέρτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας", συνέχισε ο πρωθυπουργός. "Εύχομαι το καλύτερο για την πατρίδα", σημείωσε ο Κ. Παπούλιας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης του κοινοβουλίου, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Κατι συμβαινει και με κανει να ανησυχω.Ιδιαιτερως.Τον τελευταιο καιρο συμφωνω ,σχεδον σε καθε περιπτωση, με τον απερχομενο πρωθυπουργο κ.Αντωνη Σαμαρα.Πραγματι οι εκλογες γινονται,κατα κανονα,λογω κομματικης ιδιοτελειας.Διοτι η πειρα του παρελθοντος και η ιδια η ιστορια μας διδασκουν οτι καμμια κυβερνηση δεν προκηρυσσει προωρα εκλογες εαν δεν εχει σοβαρο "ιδιοτελη"λογο.Ειτε δηλαδη ελπιζει να τις κερδισει,ειτε να χασει με την μικροτερη δυνατη διαφορα.Η τακτικη αυτη εφαρμοσθηκε πλεστες οσες φορες στο παρελθον.Απο τις κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ κα της Ν.Δ.,βεβαιως-βεβαιως !Εν προκειμενω,φυσικα,τις εκλογες προκαλεσε η "μη εκλογη"του Προεδρου της Δημοκρατιας.Υπαρχει,ομως,μια απορια.Ποτε θα ηταν η τελευταια προθεσμια για την διαδικασια εκλογης ; Νομιζω τον Μαρτιο του 2015.Ητοι τεσσερις μηνες αργοτερα απο την ημερομηνια την οποια επελεξε η κυβερνηση του κ.Σαμαρα.Και,για να μην ξεχνιομαστε,ενα μηνα ΜΕΤΑ την ληξη της περιφημης διμηνης προθεσμιας για την ολοκληρωση της διαπραγματευσης με την τροικα,και την επιτευξη συμφωνιας για να "παρουμε την δοση μας" !Τι λοιπον,εμποδιζε την "κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου"απο το να ολοκληρωσει ,με ανεση,την διαπραγματευση ,να επιτυχει μια καλη συμφωνια,να διασφαλισει την "δοση",και να παει "με ψηλα το κεφαλι"στην διαδικασια εκλογης Προεδρου ; Θα διεθετε,ετσι, πειστικα επιχειρηματα για τους "αμφιταλαντευομενους"Βουλευτες,και,εαν ,παρα ταυτα,δεν "επειθοντο"αρκετοι βουλευτες για να επιτευχθει η εκλογη Προεδρου,στην συνεχεια θα μπορουσε να απευθυνει τα ιδια "πειστικα επιχειρηματα",παρουσιαζοντας λεπτομερως και την επιτευχθεισα "καλη" συμφωνια, σε ολον τον ελληνικο λαο, πριν τις εκλογες που θα ακολουθουσαν.Για να διασφαλισει ετσι την νικη της !Γιατι δεν τα εκανε ολα αυτα ; Γιατι επελεξε να παει στις εκλογες και μαλιστα με την πλεον "συμπιεσμενη'χρονικα διαδικασια στην νεωτερη ιστορια του τοπου ; Γιατι,αραγε, εσπευσε με σπουδη να διασφαλισει οτι η "διαπραγματευση"και η "συμφωνια"με την τροικα θα γινουν ΜΕΤΑ και οχι ΠΡΙΝ τις εκλογες ;Ο λαος μας λεει σχετικα οτι : "Αυτο που κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια ειναι ειτε γατος,ειτε σκυλος που γνωριζει ξενες γλωσσες"!!!Οι πιθανοτητες ,βεβαια,δεν ειναι ακριβως ιδιες !
Ως καλος μαθητης του ΠΑΣΟΚ, ο Τσιπρας χρησιμοποιησε τον θεσμο εκλογης του Προεδρου της Δημοκρατιας για να παει στις εκλογες για τις οποιες εχει λυσσαξει απο την επομενη μερα των προηγουμενων εκλογων.Απλα πραγματα. Και προφανως εχει δικιο σε αυτο ο κ. Σαμαρας.
Αφού οι χειρισμοί του κ. Σαμαρά ήταν τέτοιοι που έφεραν με σιγουριά τις εκλογές, γιατί πάει να το χρεώσει αλλού;Όχι ότι δεν τις θέλει τις εκλογές ο Σύριζα πχ, αλλά αφού τις ήθελες και συ, βγες και πες το εφόσον "απαιτείται αγώνας αλήθειας και ευθύνης", μην κρύβεσαι πίσω από τον Σύριζα που το λέει ξεκάθαρα εδώ και δυο χρόνια ότι θέλει εκλογές.