Φίλης για απεργία πείνας Κουφοντίνα: Κινδυνεύει να πεθάνει

Φίλης για απεργία πείνας Κουφοντίνα: Κινδυνεύει να πεθάνει Facebook Twitter
6

Κινδυνεύει να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αναφέρει ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί ενώ  χθες ο εκτελεστής της 17Ν μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

«Κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει. Διάβασα την έκθεση της αρμοδίου γιατρού. Ο Κουφοντίνας αυτό που ζητεί είναι να μην εξαιρεθεί από το νόμο, να μην μπορεί να παίρνει άδειες» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.

«Άλλο τι γινόταν τότε και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια για τις πράξεις τους και άλλο σήμερα τι δικαιώματα έχουν ως πολίτες φυλακισμένοι. Εγώ είμαι υπέρ του να εφαρμοστεί ο νόμος», πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.

«Δεν μπορεί να δίνει η πολιτεία το δικαίωμα να μιας εκδικτικής τακτικής απέναντι στους κρατουμένους» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός αναρωτώμενος «δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν του συμβεί κάτι κακό. «Άλλωστε ο ίδιος Κουφοντίνας δεν είναι από τους ανθρώπους που θα υποχωρήσουν εύκολα. Το ξέρουμε, βεβαίως, εκτελεστής ήταν», κατέληξε.

Χθες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας καθώς η υγεία του επιβαρύνθηκε λόγω της απεργίας πείνας που κάνει από τις 30 Μαΐου. Σημειώνεται ότι, πραγματοποιεί απεργία πείνας, καθώς έχει καταθέσει αίτημα για τρίτη χορήγηση άδειας από τις φυλακές.

Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Και μια προσωπική απορία: Τι περιμένουν; Τι νομίζουν; Πιστεύουν ότι θα τον λυγίσουν, μετά από 21 χρόνια στην 17Ν και ύστερα από 16 χρόνια στη φυλακή; Αυτό τον άνθρωπο; Βρήκαν τον Κουφοντίνα, για να το παίξουν «σκληροί», αφού πρώτα υπέγραψαν και παρέδωσαν τα πάντα;», έγραψε χαρακτηριστικά Έκτορας Κουφοντίνας.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Και;;; Ελευθερη επιλογη το "ανταρτικο πολης' (δηλ οι εκτελεσεις πολιτικων αντιπαλων, υπενθυμιζω οτι οταν η 17Ν εκτελεσε τον τελευταιο χουντικο της ο Κουφοντινας πηγαινε σχολειο ακομα - αρα δεν ειχε καμια συμμετοχη), γνωστο το τιμημα αν σε πιασουν (οχι εκτελεση οπως οι "ανταρτες", εγκλεισμος για δεκαδες δολοφονιες) διαφανης ο νομος για το ποιος δικαιουται αδεια και ποιος δεν δικαιουται.
"Τι περιμένουν; Τι νομίζουν; Πιστεύουν ότι θα τον λυγίσουν, μετά από 21 χρόνια στην 17Ν και ύστερα από 16 χρόνια στη φυλακή; Αυτό τον άνθρωπο;"Προφανώς αυτός ο άνθρωπος μετά από δεκαέξι χρόνια στην φυλακή είναι το ίδιο τέρας που σκότωνε επί 21 χρόνια στη 17Ν. Γιατί λοιπόν ζητά άδειες; Για να οργανώσει την επόμενη γενιά; Δεν μπορείς από τη μια να απορρίπτεις το αστικό κράτος και από την άλλη να ζητάς την προστασία του και να νομίζεις οτι είσαι ακόμη επαναστάτης.
Μίλησε και το παιδί του μπαμπάκα.Όποιος κάνει απεργία πείνας, φυσικά και είναι αποφασισμένος να πεθάνει. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι σόι εκβιασμός είναι αυτός. Αν θέλει να πεθάνει, ας πεθάνει, δεν είναι δα και ο Κολοκοτρώνης.