ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.4.2024 | 21:37

τραυλισμος

ειμαι 30 και απο μικρος εχω θεμα τραυλισμου λογω αγχους που μερικες φορες με δυσκολευει οταν εκδηλωνεται με κομπιασμα η δυσκολια να ξεκινησω μια προταση (αλλοτε ηπιοτερος εως καθολου αλλοτε εντονος σε περιστασεις αγχους ).Το θεμα ειναι οτι πολλες φορες δεν ειναι εμφανης γιατι συνηθως μιλαω κανονικα και οι αλλοι πχ γονεις δεν ξερουν τις αμηχανες στιγμες που εχω περασει κυριως στο παρελθον οποτε εχουν το expectation να ειμαι κοινωνικος /να κανω φιλους /βρω δουλεια. Πραγμα που ειναι δυσκολο γιατι με δυσκολευει να εχω εντελως ομαλη ροη λογου σε στρεσογονες περιστασεις που πρεπει να παρεις πρωτος το λογο Γενικα δεν ξερω αν και ποτε πρεπει να το "επικοινωνω " στους αλλους σαν προβλημα που εχω βιωσει και με εχει κρατησει πισω σε τομεις οπως φλερτ,φιλιες κλπ γιατι κατα τα αλλα στην καθημερινοτητα μου εχω σχεδον κομπλε ροη λογου οταν πχ μιλαω στο τηλεφωνο η πηγαινω για ψωνια (Γιατι οκ μετα το σχολειο δεν υπηρχε τοσο επιτακτικο του αγχος του να πρεπει να μιλησω υποχρεωτικα οπως πχ οταν σε εβαζε ο καθηγητης να διαβασεις)
3
 
 
 
 
σχόλια

Το ίδιο παθαίνω κ εγώ, με φίλους και γνωστούς είμαι κομπλέ αλλά όταν μιλάω με αγνώστους κ θέλω να αναπτύξω μια σκέψη εκεί ξεκινάει το κομπλεξ, μπερδεύω τα λόγια μου, δεν βγαίνουν οι λέξεις κτλπ, είναι σαν να προσπαθείς να μιλήσεις στον άνθρωπο που έχεις κρυφή αγάπη! φυσικά και είναι ψυχολογικό μιας και είναι λογω άγχους προσπαθωντας να τους κάνω να με συμπαθήσουν, βέβαια εγώ που το έψαξα μέσω ίντερνετ είδα ότι όντως έχω αυτό που υποψιαζομουν, κοινωνική φοβία

Όσοι άνθρωποι δεν σέβονται και δεν αγαπούν τους άλλους με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας μας τότε δεν έχουν καλοσύνη μέσα τους παρά μόνο ψωνίστικη υπεροψία.
Δεν χρειάζεται καθόλου να το επικοινωνείς στους άλλους σαν πρόβλημα, λανθασμένος αυτός ο τρόπος σκέψης σου κατά τη γνώμη μου.
Αυτός ο τρόπος σκέψης βρίσκει πρόσφορο έδαφος πάνω στο άγχος σου και ανθίζει, γι' αυτό ξερίζωσέ τον μια για πάντα.
Ίσως θα πρέπει να δεις αν θεραπεύεται κάπως με ιατρικό τρόπο, με κάποιες ασκήσεις, δεν ξέρω, πιθανόν να σε βοηθήσει κάποιο άτομο ιατρικά εξειδικευμένο.
Αν επιθυμείς ψάξτο.
Αν δε γίνεται τότε μην απογοητεύεσαι.
Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι να γνωρίσεις και να ταιριάξεις.
Αν δεν ταιριάξεις λόγω αυτού του θέματος τότε δεν είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι για σένα, όσοι δηλαδή αρνηθούν την επικοινωνία μαζί σου.
Καλή δύναμη, καλές γιορτές.

Είναι ψυχολογικό το θέμα. Χρειάζεσαι ειδικό λογοθεραπευτή που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς το παρελθόν σου και να ελέγξεις το άγχος σου. Αν δεν έχεις γνωστούς να ρωτήσεις για το πού θα απευθυνθείς, νομίζω στο ίντερνετ υπάρχουν κομπλέ και εξειδικευμένα sites για να το ψάξεις. Καλή επιτυχία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ