ΟΣκούφιας, γνωστός στο Παγκράτι πλέον για τους καλούς μεζέδες, τα καθαρά ποτά και την παρεΐστικη διάθεση, στον πεζόδρομο της Εμπεδοκλέους, παραμένει σταθερό στέκι για όσους αγαπούν τις σπιτικές γεύσεις και το καλό κρασί.

 

Το concept εδώ είναι αυτό του παραδοσιακού αλλά ταυτόχρονα σύγχρονου καφενείου που κλείνει το μάτι στην παράδοση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει όλα όσα αναζητούμε στη σύγχρονη καθημερινότητα: αρωματικό καφέ, γεύσεις για κάθε στιγμή και signature cocktails που ξεκινούν από νωρίς και σε συνοδεύουν μέχρι αργά με τις κατάλληλες μουσικές επιλογές, πάντα όμως με μουσική που απλά συνοδεύει τις παρέες και δεν γίνεται ενοχλητική.

 

Η ανοιξη έφτασε και η ώρα ήρθε για τον ανανεωμένο Σκούφια στο Παγκράτι

 

Το μοντέρνο αυτό καφενείο, που πρώτα απ' όλα στην ταυτότητά του έχει προτεραιότητα την παρέα, μπορεί να συνδυάσει το cocktail με τα υπέροχα οικονομικά πάντα πιάτα που διαθέτει. Μάλιστα το κάνει τόσο καλά που θα νιώσεις ότι αυτός ο συνδυασμός υπήρχε από πάντα.

 

Είναι φανερό  πως μόλις περάσεις έστω και απ' έξω, θα νιώσεις πως το μέρος είναι γνώριμο ,ότι ο Σκούφιας ήταν από πάντα στον πεζόδρομο της Εμπεδοκλέους και  ότι είσαι σίγουρος πως έχεις περάσει κάποια ωραία βράδια στο συγκεκριμένο μαγαζί.

 

Αυτό οφείλεται στο ότι ο Σκούφιας έχει εναρμονιστεί πλήρως με την καλλιτεχνική φύση της περιοχής του Παγκρατίου και διατηρεί πλήρως τη φρέσκια άποψη περί διασκέδασης.

 

Η αγάπη για το καλό φαγητό περνάει από τον Σκούφια

Σπιτικές γεύσεις, καλό κρασί και παρεΐστικες βόλτες. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που μπορεί να αρνηθεί αυτό το τρίπτυχο της ευτυχίας;

 

Στον Σκούφια είναι σίγουρο ότι η γευστική τουλάχιστον επιτυχία είναι σταθερή αξία και την μοιράζεται απλόχερα σε όσους περνούν την πόρτα του οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

Εδώ όλα ξεκινούν από τον πρωινό καφέ, καλοφτιαγμένο και αρωματικό, που μπορείς να συνοδεύσεις με νόστιμα πιάτα brunch όπως οι ομέλετες με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών.

 

Η κουζίνα συνεχίζει τις εκπλήξεις της όλη μέρα, με προτάσεις για τη μέση ώστε να δοκιμάσουν όλοι, όσα περισσότερα μπορούν.

 

Σε αυτό το κεφαλαίο ο Σκουφιάς έχει να σου προτείνει επιλογές σε τσίπουρο και ούζο – όλα από μικρούς παραγωγούς – αλλά και τη φανταστική ρακή «Σητεία» που θα σε κάνει πιστό οπαδό του είδους. Αν προτιμάς κρασάκι, θα βρεις προσεγμένες επιλογές αλλά κι ένα χύμα βιολογικό που πάει τέλεια με τα πιάτα και την παραεΐστικη διάθεση. Αν πάλι για κλείσιμο θέλεις τη δροσιά ενός κοκτέιλ, δοκίμασε κάποιο από τα κλασικά ή τα signature της λίστας που θα σε κρατήσουν στο στέκι του Παγκρατίου μέχρι αργά το βράδυ. Εδώ, όλα έχουν μια σπιτική φροντίδα που κρατά ψηλά την ποιότητα και μια αυθεντική αγάπη που κρατά χαμηλά τις τιμές. Στο Σκουφιά περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

 

Εμπεδοκλέους 9-13, 215 5055849

Facebook: Ο Σκούφιας

Instagram: o_skoufias

Οδηγός Γεύσης