Εποχή Βασίλη Σπανούλη στην εθνική ομάδα μπάσκετ- Προπονητής για 2 χρόνια

Εποχή Βασίλη Σπανούλη στην εθνική ομάδα μπάσκετ- Προπονητής για 2 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει στην εθνική ομάδα μπάσκετ, αυτή τη φορά ως προπονητής. 

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τα επόμενα δύο χρόνια

Ο πρώην παίκτης, που φόρεσε τη φανέλα της εθνικής ομάδας ανδρών 146 φορές, διαδέχεται τον Δημήτρη Ιτούδη, που αποχώρησε από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από το Μουντομπάσκετ. 

Οι επόμενες προκλήσεις για την εθνική ομάδα είναι τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 και το προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2024. 

Βασίλης Σπανούλης: Από τη Λάρισα στην εθνική ομάδα 

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ στον ΓΣ Λάρισας και τον Κεραυνό. Σε ηλικία 17 ετών άρχισε την επαγγελματική του καριέρα με την ομάδα της Λάρισας.

Το 2001 πήγε στο Μαρούσι όπου και έμεινε μέχρι το 2005, όταν πήρε την πρώτη του μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Ένα χρόνο αργότερα συμφώνησε με τους Χιούστον Ρόκετς, αλλά το 2007 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Το 2010 φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίκτης στις 26 Ιουνίου 2021. Κατέκτησε συνολικά 3 φορές την Ευρωλίγκα, επτά πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα Ελλάδας και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. 

Έπαιξε 146 φορές στην εθνική ομάδα ανδρών και πέτυχε 1.494 πόντους. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005, το χάλκινο στην ίδια διοργάνωση τέσσερα χρόνια αργότερα και το ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2006. Με την Εθνική ομάδα ανδρών αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2002 και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των εφήβων κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό το 2000. 

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του από το Περιστέρι, όπου και συνεχίζει. Την πρώτη χρονιά, οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών και την 3η θέση της Basket League.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ