Καλλιτεχνική κολύμβηση: Στο Παρίσι και επίσημα οι Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Στο Παρίσι και επίσημα οι Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου πήραν και επίσημα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. 

Μετά την ολοκλήρωση του ομαδικού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου- οι οποίες πήραν την έκτη θέση στο ντουέτο- «σφράγισαν» το εισιτήριό τους για το Παρίσι. 

Η Ισπανία, η Ιταλία και ο Καναδάς πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες από το ομαδικό, μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Έτσι, τα τρία τελευταία «εισιτήρια» στο ντουέτο πήγαν στη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και την Ελλάδα, που ήταν οι τρεις χώρες με το υψηλότερο άθροισμα βαθμολογίας σε τεχνικό και ελεύθερο ντουέτο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ανάμεσα σε αυτές που δεν θα συμμετάσχουν στο ομαδικό των Ολυμπιακών αγώνων. 

Έτσι, η Ευαγγελία Πλατανιώτη φεύγει από τη Ντόχα με δύο μετάλλια- ένα χρυσό και ένα ασημένιο- καθώς και με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου. 

Στον τελικό του ομαδικού, η ελληνική ομάδα κατέκτησε την έκτη θέση. Οι Μαρία-Έλλη Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Θάλεια Δάμπαλη, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Σοφία Ρηγάκου συγκέντρωσαν 267.8292 βαθμούς στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ομαδικού. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM