Με τι γλυκό να συνοδεύσεις τον καφέ; 3 προτάσεις από το Pavlov’s Lab Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Με τι γλυκό να συνοδεύσεις τον καφέ; 3 προτάσεις από το Pavlov’s Lab

0

Κατά κάποιον τρόπο, όλα τα γλυκά ταιριάζουν με τον καφέ. Κάποια όμως περισσότερο, αφού τα συστατικά τους δίνουν νόημα στο αγαπημένο ρόφημα. Η σοκολάτα μπορεί να έρχεται πρώτη στο μυαλό σας, αλλά δεν είναι η μοναδική επιλογή. Ένας από τους πιο φημισμένους νέους ζαχαροπλάστες της πόλης προτείνει: financier με φιστίκι Αιγίνης και σμέουρα, μηλόπιτα με crumble κανέλας, τάρτα με αχλάδι και κρέμα αμυγδάλου. Δείτε παρακάτω τις συνταγές για αυτά τα αριστουργηματικά γλυκά και καλή επιτυχία σε όλους!

Financier με φιστίκι Αιγίνης και σμέουρα

Υλικά

240 γρ. ζάχαρη άχνη

200γ ρ. αλεύρι 55%

8 γρ. baking powder

160 γρ. πούδρα αμυγδάλου

250 γρ. βούτυρο

30 γρ. μέλι

360 γρ. ασπράδι

100 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. πούδρα φiστικιού

Σμέουρα

Με τι γλυκό να συνοδεύσεις τον καφέ; 3 προτάσεις από το Pavlov’s Lab Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Εκτέλεση

Λιώνω και καψαλίζω το βούτυρο, κάνοντας beurre noisette, και το αφήνω στην άκρη έως ότου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια, τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά.


Κάνω ελαφριά μαρέγκα με το ασπράδι και τα 100 γρ. ζάχαρης άχνης και έπειτα την ανακατεύω με τα στερεά σε τρεις φάσεις. Προσθέτω το μέλι και τελευταίο το καψαλισμένο βούτυρο.


Σερβίρω αμέσως σε φόρμες κέικ, ενσωματώνοντας κομμάτια σμέουρου που φτάνουν μέχρι τη βάση της φόρμας, πασπαλίζω με τριμμένο φιστίκι ή κομμάτια φιστικιού και ψήνω στους 170 βαθμούς για 20-23' για ατομικά κέικ και 30-35' για οικογενειακό μέγεθος.

Μηλόπιτα με crumble κανέλας

Υλικά

Ζύμη

330 γρ. αλεύρι

280 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νισεστέ

250 γρ. αμύγδαλο πούδρα

2 αυγά

200 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση

Ανακατεύω το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.


Στη συνέχεια προσθέτω τα αυγά, την πούδρα αμυγδάλου, το νισεστέ, το αλεύρι, την κανέλα και το baking powder και τα ομογενοποιώ. Αφήνουμε τo ζυμάρι να ξεκουραστεί για 3 ώρες.

Με τι γλυκό να συνοδεύσεις τον καφέ; 3 προτάσεις από το Pavlov’s Lab Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Γέμιση

10 μήλα Golden

100 γρ. καστανή ζάχαρη

3 ξυλάκια κανέλας

60 γρ. βούτυρο

Ρίχνω σε μια κατσαρόλα τα καθαρισμένα μήλα, το βούτυρο, τα ξυλάκια κανέλας, τη ζάχαρη και μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσουν εξωτερικά.

Crumble

160 γρ. αλεύρι

160 γρ. καστανή ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο

120 γρ. πούδρα αμυγδάλου

1 κ.γ. κανέλα

Βάζω σε ένα μίξερ όλα τα υλικά κρύα του crumble μαζί και ανακατεύω μέχρι να γίνει ομοιόμορφο ζυμάρι. Το καλύπτω με μεμβράνη και το αφήνω να ξεκουραστεί 3 ώρες στο ψυγείο.

Σύνθεση

Σε ένα σιδερένιο τσέρκι σχηματοποιώ το ζυμάρι (ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, είτε με τα χέρια) όπως μια τάρτα, γεμίζω την τάρτα με τα κομματάκια μήλου και τρίβω το crumble από πάνω χωρίς να αφήνω μεγάλα κενά.


Ψήνω στους 160 για 40' για 20-24 εκ. τάρτας και 25' για ατομική τάρτα.

Τάρτα με αχλάδι και κρέμα αμυγδάλου

Υλικά

Για το pâté sucrée (τάρτα)

60 γρ. βούτυρο

38 γρ. ζάχαρη άχνη

12 γρ. πούδρα αμυγδάλου

1 πρέζα αλάτι

1/2 αυγό

100 γρ. αλεύρι

Για την κρέμα αμυγδάλου

125 γρ. βούτυρο

15 γρ. αλεύρι

125 γρ. ζάχαρη άχνη

125 γρ. πούδρα αμυγδάλου

1 αυγό

10 γρ. ρούμι

Με τι γλυκό να συνοδεύσεις τον καφέ; 3 προτάσεις από το Pavlov’s Lab Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Εκτέλεση

Για την τάρτα ομογενοποιώ όλα τα υλικά και αφήνω το ζυμάρι να ξεκουραστεί 3 ώρες στο ψυγείο.


Κοσκινίζω την αμυγδαλόσκονη μαζί με το αλεύρι.


Αφρατεύω το βούτυρο στο μίξερ με το φτερό, ενώνω με την άχνη και στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι, το αμύγδαλο, το ρούμι και τα αυγά, δημιουργώντας μια αφράτη κρέμα.


Απλώνω το ζυμάρι σε δύο λαδόκολλες σχηματίζοντας μια τάρτα μέσα σε ένα τσέρκι, γεμίζω με την κρέμα (όχι μέχρι πάνω), τοποθετώ τα καθαρισμένα αχλάδια και ψήνω στους 170 για 25'.

Pavlov's Lab, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ