Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ Facebook Twitter
Τα ρούχα που φιλοξενούνται στο χώρο ονομάζονται Indiego Clothing και πρόκειται για ένα brand με ένα πιο urban αλλά minimal ύφος το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου. Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος
0

Έβλεπα να ετοιμάζεται κάτι μήνες τώρα, σε ένα στενό δρομάκι της Κυψέλης, λίγο πιο κάτω από τη Δημοτική Αγορά, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα είναι. Λίγες μέρες πριν, οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και ένα φωτεινό μαγαζί άνοιξε τις πόρτες του. Με ξύλινους πάγκους, απλά τραπέζια και ένα μπαρ στο βάθος, σίγουρα σέρβιρε καφέ. Στην ανοιχτή αίθουσα, υπήρχε ένα ξεχωριστό σημείο με κρεμασμένα T-Shirts και διάφορα αξεσουάρ, άρα πιθανότατα πουλούσε και ρούχα.


Πέρασα το κατώφλι και συστήθηκα με τη Λένα, χρόνια στον χώρο της μόδας ως fashion designer, και τον Γιάννη, μουσικό και γιο της. Το νέο, λαμπερό και μίνιμαλ Kick είναι το δημιούργημά τους και γέννημα της συνεργασίας τους. Πρόκειται για έναν πολυχώρο, που δημιουργήθηκε με προσωπική εργασία της οικογένειας.

«Είναι ένα hub, με διάθεση να προσφέρει στους καλεσμένους του προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και bakers αλλά και να προωθήσει local fashion brands, τα οποία κάνουν πολύ ποιοτική και καλαίσθητη προσπάθεια και τους αξίζει να τα γνωρίσει ο κόσμος και να στηρίξει την προσπάθειά τους» λέει ο Γιάννης ενώ παράλληλα μας ξεναγεί στον χώρο, στον οποίο δεν σταματά να μπαινοβγαίνει όμορφος, πολύχρωμος και πολύβουος κόσμος.

Καθημερινά γνωρίζεις ανθρώπους και προσθέτεις μία καλημέρα ή μία καληνύχτα στην ρουτίνα σου. Μικρά πράγματα αλλά σημαντικά, γιατί σε γεμίζουν ψυχικά. Αυτός είναι και ο λόγος πως όποιος επισκεφθεί την Κυψέλη ή θα μείνει σε αυτή ή θα δεθεί αμέσως μαζί της με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.


Ρωτάμε να μάθουμε για τα ρούχα που φιλοξενούνται ήδη στον χώρο και ονομάζονται Indiego Clothing. Πρόκειται για ένα brand με ένα πιο urban αλλά minimal ύφος το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου. Η Λένα, μητέρα του Γιάννη, που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας 27 χρόνια είναι η υπεύθυνη παραγωγής και σχεδιασμού του και ο Γιάννης επιμελείται την αισθητική και τα σχέδια που υλοποιούνται. Ένα κοινό project που εγκαινιάζει τη φιλοξενία μικρών σχεδιαστών και υποψιάζει για το ύφος που θα έχουν οι μελλοντικές συνεργασίες του Kick.

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ Facebook Twitter
Πίνοντας ένα απολαυστικό latte Area51, κατάλαβα πως εκτός από χώρος τέχνης ή concept store, το Kick έχει σκοπό να προσφέρει πολύ καλό καφέ και γευστικά ροφήματα. Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος


Πίνοντας ένα απολαυστικό latte Area51, κατάλαβα πως εκτός από χώρος τέχνης ή concept store, το Kick έχει σκοπό να προσφέρει πολύ καλό καφέ και γευστικά ροφήματα. Τα δε μπισκότα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο με τα οποία συνόδευσα τον καφέ μου ήταν παραπάνω από φρέσκα και νόστιμα. Για την ακρίβεια ήμουν εκεί όταν τα έφερε στο μαγαζί ο The Cookie Dude και είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να καταλάβω πόσο πολύ σπιτικά και αγνά είναι.

Σχετικά με τα υπόλοιπα side desserts που θα έχει το menu του Kick, ο Γιάννης μου είπε ότι φιλοδοξούν σε συνεργασίες με άτομα τα οποία κάνουν αυτό που αγαπάνε και εξειδικεύονται στο αντικείμενο τους, είτε είναι αυτοδίδακτοι είτε όχι, και τους αξίζει η αναγνώριση. Εκεί, αναφέρθηκε και το πρώτο event που θα λάβει χώρα στο hub, με νοστιμιές από την Eri Bakes Vegan και τον The Cookie Dude, την Πέμπτη 23 Ιουλίου. Το καλύτερο, βέβαια, είναι πως από τον Σεπτέμβρη θα προστεθεί brunch στις επιλογές του μενού και σύντομα θα υπάρχουν και άλλες γλυκές ή αλμυρές γεύσεις.

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ Facebook Twitter
Τα μπισκότα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο με τα οποία συνόδευσα τον καφέ μου ήταν παραπάνω από φρέσκα και νόστιμα. Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος


Ρωτώντας να μάθω γιατί στην Κυψέλη και όχι κάπου αλλού, ο Γιάννης μου απαντάει: «Είμαι κάτοικος Κυψέλης, αν και έχω μεγαλώσει σε γειτονική περιοχή, τα Πατήσια. Ο κύριος λόγος που φτιάξαμε το Kick εδώ είναι γιατί αυτή την περιοχή τη νιώθω κοντά μου και γενικώς έχει αυτό το feeling γειτονιάς που είναι το πιο σημαντικό. Καθημερινά γνωρίζεις ανθρώπους και προσθέτεις μία καλημέρα ή μία καληνύχτα στην ρουτίνα σου. Μικρά πράγματα αλλά σημαντικά, γιατί σε γεμίζουν ψυχικά. Όποιος επισκεφθεί την Κυψέλη ή θα μείνει σε αυτή ή θα δεθεί αμέσως μαζί της με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο».

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ Facebook Twitter
Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ Facebook Twitter
Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος


Kick, Σποράδων 26, Αθήνα, kick.athens

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ