Η έκπληξη του ανασχηματισμού: Νέα υπουργός Πολιτισμού η Λυδία Κονιόρδου

Η έκπληξη του ανασχηματισμού: Νέα υπουργός Πολιτισμού η Λυδία Κονιόρδου Facebook Twitter
11

Η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού, ίσως στη μεγαλύτερη έκπληξη του νέου κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 1953 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Υπήρξε, μεταξύ άλλων, ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου της Άνοιξης», ενώ συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε έργα των Ιονέσκο, Πλαύτου, Δ. Ρώμα και έπαιξε την Αντιγόνη στις Φοίνισσες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή (1977-1978).

Από το 1978 έως το 1987 ήταν μόνιμο μέλος του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και έπαιξε ρόλους σε έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, Γιώργου Λαζάνη και Μίμη Κουγιουμτζή.

Πήρε μέρος ως κορυφαία του Χορού σε πολλά έργα του αρχαίου δράματος, ενώ έπαιξε την Αθηνά στις Ευμενίδες και την Κλυταιμνήστρα στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή και στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου.

Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Βόλου.

Εκτός από τη μεγάλη θεατρική δράση της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Λυδία Κονιόρδου έχει επίσης πλούσιο διδακτικό έργο σε ιδιωτικές σχολές και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς επίσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Έχει βραβευθεί για τις ερμηνείες της, αλλά και την συνολική προσφορά της στο αρχαίο ελληνικό δράμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Λυδία Κονιόρδου μετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων.

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Αχρείαστη και προκλητική ενέργεια η μετατροπή σε τζαμί - Άνευ σημασίας η επίσκεψη Ράμα - Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη Βόρεια Μακεδονία, είπε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Κι εκεί που λες "σοβαρός άνθρωπος η Κονιόρδου", βλέπεις αυτό: Θεραπεία Pranic Healing από την Λυδία Κονιόρδουhttps://www.youtube.com/watch?v=liEqE3B8GEAΚαι πηδάς από τον πέμπτο.
είναι πολύ καλή περίπτωση για υπουργός πολιτισμου, την εκτιμώ ιδιαιτέρως και την προτιμώ από δικηγόρους και οικονομολόγους και λοιπούς άσχετους που έχουν παρκαριστεί κατά καιρούς στο ΥΠΠΟ, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσει κάνει και πολλά, ίσως παραιτηθεί μόλις ανακαλύψει το χάος και τους ποικίλους περιορισμούς που θα συναντήσει
Εξαιρετική η κυρια Κονιορδου και με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο. Το οτι αποδέχεται υπουργική θέση με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση τη ρίχνει πολυ στα μάτια μου, δυστυχώς.
θα προτιμούσες κάποιον με λιγότερο έργο στη θέση της; Εννοώ, όταν δεν έχουμε άξιους στα δημόσια αξιώματα καταγγέλλουμε την αναξιοκρατία, και όταν τελικά τους παίρνουμε παραπονιόμαστε πως έπεσαν στα μάτια μας; Να αποφασίσουμε τι θέλουμε τελικά... Ας είναι έστω ένας τροχός της αμάξης καλός.
Εμένα την έριξε ο θρησκευτικός όρκος. Ή το κάνει για να το παίξει πιστή στους αδαείς ή είναι η ίδια αδαής. Τί είναι χειρότερο; Και πριν απαντήσετε "μα είναι το ελεύθερο πιστεύω της κλπ" να θυμίσω ότι αυτό το καραγκιοζιλίκι γίνεται μόνο στην Ελλάδα...