Ο Τραμπ ζητά να ενισχυθεί το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο «μέχρι ο κόσμος να έρθει στα συγκαλά του»

Ο Τραμπ ζητά να ενισχυθεί το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο «μέχρι ο κόσμος να έρθει στα συγκαλά του» Facebook Twitter
EPA/TRACIE VAN AUKEN
1

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε έκκληση για επέκταση των πυρηνικών δυνατοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών, ωσότου ο κόσμος «έρθει στα συγκαλά του», χωρίς να δώσει καμιά άλλη λεπτομέρεια, σε μια ανάρτησή του στο Twitter σήμερα.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες ωσότου ο κόσμος να έρθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου, η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το σχόλιο.

Η δήλωσή του έγινε μερικές ώρες αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη στρατιωτική πυρηνική δυνατότητά της. Όπως επισημαίνει το BBC, οι ΗΠΑ έχουν 7.100 πυρηνικά όπλα και η Ρωσία διαθέτει 7.300, σύμφωνα με την αμερικανική, χωρίς πολιτική διασύνδεση, Ένωση Ελέγχου Όπλων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την Κορνουάλη

Διεθνή / «Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την ασθένεια της πριγκίπισσας με καρκίνο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής νοσοκομείο στα νησιά Σίλι και απάντησε σε εργαζόμενη που τον ρώτησε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια