Τέσσερις χειμερινοί προορισμοί ιδανικοί για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

4 χειμερινοί προορισμοί ιδανικοί για ηλεκτρικό αυτοκίνητο Facebook Twitter
Η Αράχωβα αποτελεί την πλέον δημοφιλή επιλογή για ορεινή εξόρμηση με αυτοκίνητο.
0


ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ η Ελλάδα διαθέτει ορισμένα από τα ομορφότερα μέρη σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και ότι κάθε ταξίδι με αυτοκίνητο αποτελεί μια μικρή περιπέτεια, μια γνωριμία με νέα μέρη και μια καλή αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά με τη φύση. 

Παράλληλα, το αυτοκίνητο προσφέρει την απαραίτητη αίσθηση ελευθερίας, ενώ, αν είναι ηλεκτρικό ή υβριδικό, σέβεται απόλυτα το περιβάλλον, άρα αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για ταξίδι στην εξοχή, ώστε να γεμίσετε και εσείς τις δικές σας μπαταρίες. 

Η Ελλάδα διαθέτει ορισμένα από τα ομορφότερα μέρη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο, αν ανήκετε στην κατηγορία όσων αμφισβητούν ακόμη την ηλεκτροκίνηση ή αν απλώς αποφεύγετε τις συχνές στάσεις, σας προτείνουμε 4 ορεινούς προορισμούς σε κοντινή απόσταση, έτσι ώστε είτε έχετε ηλεκτρικό όχημα είτε όχι να μη χρειαστεί καν ενδιάμεση στάση για φόρτιση ή για καφέ. Ξεκινάμε!

1.

ΑΡΑΧΩΒΑ

(170 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ)

Η Αράχωβα αποτελεί την πλέον δημοφιλή επιλογή για ορεινή εξόρμηση με αυτοκίνητο. Αρχικά, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, διαθέτει άπειρες επιλογές εστίασης και διαμονής, ενώ τόσο το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού όσο και το Λιβάδι αποτελούν εγγύηση για μια ξεχωριστή εμπειρία σε όλα τα επίπεδα.

GPS: Η μισή διαδρομή μέχρι την Αράχωβα πραγματοποιείται μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, ενώ στην έξοδο για Κάστρο θα συνεχίσετε με κατεύθυνση τη Λιβαδειά και στη συνέχεια θα συναντήσετε το ιστορικό Δίστομο, λίγο πριν φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.

Must see: Οι επιλογές είναι πολλές. Η διαδρομή Αράχωβα - Δελφοί και κυρίως το κομμάτι Δελφοί - Ιτέα - Γαλαξίδι θα ενθουσιάσει τους πιο «ανήσυχους» οδηγούς, με τις πολυάριθμες στροφές να εναλλάσσονται με ατελείωτες ευθείες και το βουνό με τη θάλασσα. Η διαδρομή από Αράχωβα προς Λιβάδι και Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι επίσης ενδιαφέρουσα, τα τοπία μαγευτικά, με τα χιονισμένα έλατα να κάνουν την εμφάνισή τους όσο το υψόμετρο ανεβαίνει. 

2.

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

(144 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ)

4 χειμερινοί προορισμοί ιδανικοί για ηλεκτρικό αυτοκίνητο Facebook Twitter
Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρία χωριά, χτισμένα σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Ωστόσο, οι φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής είναι εξίσου εντυπωσιακές. Φωτ.: Σάββας Καλιμέρης/ Unsplash

Εξαιρετικά δημοφιλής ορεινός προορισμός τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα αλλά και για την πληθώρα επιλογών σε εστίαση, διαμονή και δραστηριότητες.

GPS: Ξεκινώντας από Αθήνα, αρχικά με κατεύθυνση προς Κόρινθο και στη συνέχεια προς Ξυλόκαστρο, θα βγείτε στην έξοδο προς Τρίκαλα Κορινθίας και θα ακολουθήσετε τον επαρχιακό δρόμο (Ξυλοκάστρου - Τρικάλων) μέχρι να συναντήσετε τις τρεις συνοικίες (Άνω, Κάτω, Μεσαία Τρίκαλα) του τελικού προορισμού σας.

Must see: Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρία χωριά, χτισμένα σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Ωστόσο, οι φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής είναι εξίσου εντυπωσιακές. Ξεκινώντας από το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας, το οποίο θα συναντήσετε σε κοντινή απόσταση (περίπου 10 χιλιόμετρα από τα Άνω Τρίκαλα), μπορείτε να εξασκήσετε τα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ ή, όσοι είστε λάτρεις της περιπέτειας, να εξερευνήσετε τις γύρω διαδρομές και να ανακαλύψετε μέχρι και παγωμένες ή λασπωμένες λίμνες (Δασίου), εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η πλέον δημοφιλής εξόρμηση για όσους βρεθούν στα Τρίκαλα Κορινθίας είναι η διαδρομή μέχρι την (τεχνητή) λίμνη Δόξα. Ο δρόμος στο μεγαλύτερο κομμάτι είναι καλός, ωστόσο στα τελευταία χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος και θέλει προσοχή. Μετά από συνολικά 35 χιλιόμετρα ξεπροβάλλει η λίμνη, με το χαρακτηριστικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου να δεσπόζει στο κέντρο της.

3.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

(189 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ)

4 χειμερινοί προορισμοί ιδανικοί για ηλεκτρικό αυτοκίνητο Facebook Twitter
Tο χαρακτηριστικό ποτάμι, το οποίο χωρίζει το Πλανητέρο στη μέση, δημιουργώντας ένα πλατανόδασος με τρεχούμενα νερά.

Ιδανική τοποθεσία για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, τα Καλάβρυτα αποτελούν διαχρονικά μία εκ των δημοφιλέστερων ορεινών επιλογών, καθώς διαθέτουν εξαιρετικές επιλογές εστίασης αλλά και διαμονής.

GPS: Με αφετηρία την Αθήνα, κατευθύνεστε αρχικά προς Κόρινθο και εν συνεχεία επιλέγετε πορεία προς Πάτρα, μέχρι να συναντήσετε την ιστορική πόλη της Αχαΐας, η οποία σας υποδέχεται γεμάτη αξιοθέατα και μνήμες. Για τους πιο θαρραλέους υπάρχει και η εναλλακτική εμπειρία του οδοντωτού σιδηροδρομικού δικτύου με αφετηρία το χωριό Διακοπτό, μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων κυριολεκτικά στο «χείλος του γκρεμού» έως τα Καλάβρυτα.

Must see: Η ιστορική πόλη των Καλαβρύτων σάς καλεί για εξερεύνηση στα γραφικά της σοκάκια και στο Μνημείο των Πεσόντων, ενώ πανέμορφα φυσικά τοπία με γεωολογικό ενδιαφέρον, όπως το Σπήλαιο των Λιμνών, σας περιμένουν σε απόσταση 16 χιλιομέτρων, σε βατό οδικό δίκτυο. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα, μια πανέμορφη ορεινή διαδρομή προς τον Χελμό, για την οποία θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, ειδικά τις περιόδους συχνής χιονόπτωσης. Τέλος, μην ξεχάσετε να εξερευνήσετε το χωριό Πλανητέρο, στον δρόμο προς Κλειτορία, διανύοντας μια κατάφυτη διαδρομή. Εκεί σας περιμένει το χαρακτηριστικό ποτάμι, το οποίο χωρίζει το Πλανητέρο στη μέση, δημιουργώντας ένα πλατανόδασος με τρεχούμενα νερά.

4.

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

(203 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ) 

4 χειμερινοί προορισμοί ιδανικοί για ηλεκτρικό αυτοκίνητο Facebook Twitter
Εάν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, χτισμένη κυριολεκτικά στην κόψη τεράστιων βράχων.

Το δημοφιλές δίδυμο της Ορεινής Αρκαδίας (Δημητσάνα - Στεμνίτσα) καθώς και τα γραφικά χωριά της περιοχής σάς προσκαλούν για βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια τους ανάμεσα σε πέτρινα αρχοντικά και την επιβλητική θέα.

GPS: Ξεκινώντας από την Αθήνα με κατεύθυνση προς Κόρινθο, επιλέγετε την έξοδο για Τρίπολη και συνεχίζετε προς Δημητσάνα, ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες. Αφού πρώτα συναντήσετε την κοσμοπολίτικη Βυτίνα, θα φτάσετε στον προορισμό σας, απολαμβάνοντας μια όμορφη διαδρομή με γραφικά χωριά και επιβλητικά βουνά.

Must see: Στη Δημητσάνα θα απολαύσετε την υδάτινη ξενάγηση στο Μουσείο Υδροκίνησης, ενώ παράλληλα μπορείτε να εξερευνήσετε τα κοντινά ορεινά χωριά, όπως η γραφική Στεμνίτσα, σε απόσταση 9 χιλιομέτρων. Εκεί θα επισκεφτείτε το Μνημείο των Ηρώων, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της περιοχής. Επιστρέφοντας προς Δημητσάνα, σας περιμένει το Φαράγγι του Λούσιου ποταμού σε μια διαδρομή με αρκετές στροφές και κακό οδόστρωμα, η οποία όμως στο τέλος θα σας αποζημιώσει. Εάν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, χτισμένη κυριολεκτικά στην κόψη τεράστιων βράχων. Επιβεβλημένη είναι και η επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, όχι μόνο για τα χειμερινά σπορ αλλά και για την ίδια τη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας τα δέντρα «αγκαλιάζουν» στην κυριολεξία την άσφαλτο.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Living
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ