Συνήθως έχουμε την εντύπωση ότι οι μικροί τελικοί είναι κάτι σαν αγώνες παρηγοριάς που γίνονται μόνο και μόνο για να χρυσώσουν το χάπι στις ομάδες που έφτασαν πολύ κοντά αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το μικρό τους θαύμα.
Πράγματι, πολλές φορές είναι έτσι αλλά όχι πάντα. Ειδικά όταν μιλάμε για το επίπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εδώ όλοι οι αγώνες μετρούν, έχουν σημασία, κάθε εμφάνιση καταχωρείται στη συλλογική μνήμη και στα κιτάπια της ποδοσφαιρικής ιστορίας.
Η 3η από την 4η θέση έχουν διαφορά. Μπορεί ακόμη και να κρίνουν ως επιτυχημένη την πορεία μίας χώρας στο Μουντιάλ. Να δώσουν πίστωση χρόνου σε ένα προπονητικό πλάνο, δεύτερη ευκαιρία σε έναν ποδοσφαιριστή, χαρά σε έναν οπαδό και λίγο θέαμα σε όσους παρακολουθούν από την τηλεόραση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν ματς ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, το Βέλγιο και η Αγγλία.
«It didn't go home» αλλά μπορεί να μην αργήσει και πολύ
Όταν ξεκινούσε αυτή η διοργάνωση κανείς δεν περίμενε ότι οι Άγγλοι θα έφταναν μέχρι εδώ, ούτε καν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.
Κι αυτό γιατί δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τους αντιπάλους τους αλλά και μία παράδοση που τους έλεγε ότι δεν θα τα καταφέρουν.
Σιγά σιγά, όμως, τα πιτσιρίκια του Σάουθγκέιτ τα κατάφεραν. Παιχνίδι με παιχνίδι άρχισαν να πείθουν τους εαυτούς τους και έπειτα τους οπαδούς τους.
Οι εμφανίσεις ήταν καλές, το πρόγραμμα βολικό και έτσι το σύνθημα «it's coming home» άρχισε να ακούγεται όλο και πιο πολύ.
Την Τετάρτη το βράδυ όλα κυλούσαν ιδανικά. Ο Τρίπιερ είχε ανοίξει το σκορ νωρίς, οι Κροάτες δεν απειλούσαν καθόλου και οι περισσότεροι φίλοι της Αγγλίας σκέφτονταν ήδη τη συνάντηση με τη Γαλλία.
Ο Πέρισιτς τους χάλασε το πάρτι, οι Κροάτες πήραν τα πάνω τους και το γήπεδο έγειρε φυσιολογικά από την πλευρά τους.
Με το σφύριγμα της λήξης, οι Άγγλοι σωριάστηκαν απογοητευμένοι στο έδαφος. Το είχαν πιστέψει και αυτοί ότι θα επέστρεφαν το τρόπαιο στο σπίτι του.
Οι φίλαθλοί τους στις εξέδρες αλλά και πίσω στο νησί δεν πτοήθηκαν από τον αποκλεισμό και συνέχισαν να τραγουδούν. Και ο λόγος είναι απλός.
Αυτή η ομάδα είναι πολύ νεανική, έχει πλούσιο ταλέντο και όλο το μέλλον μπροστά της. Σε τέσσερα χρόνια τα πράγματα μπορεί να γίνουν διαφορετικά.
Οι Βέλγοι θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία
Η πορεία των «κόκκινων διαβόλων» μέχρι τον ημιτελικό ήταν ονειρική.
Πέρασαν πρώτοι και αήττητοι από τον όμιλο, κέρδισαν τους Ιάπωνες με μία επική ανατροπή που θα μνημονεύεται για καιρό και ακολούθως απέκλεισαν ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, τη Βραζιλία.
Η Γαλλία ήταν ανώτερη στον μεταξύ τους αγώνα και επικράτησε δίκαια αλλά η «χρυσή γενιά» των Βέλγων έκανε επιτέλους μία πορεία αντάξια των προσδοκιών.
Φυσικά, δεν τους πήραν τα χρόνια. Στο επόμενο Μουντιάλ, αν όλα πάνε καλά, οι περισσότεροι παίκτες θα είναι στην πιο ώριμη φάση της καριέρας τους, έτοιμοι πια να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.
Συμπερασματικά, καμία από τις δυο αυτές ομάδες δεν θα αφήσει αυτή την 3η θέση να τους ξεφύγει έτσι εύκολα.
Οι παίκτες του Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν αν ο σημερινός μικρός τελικός οδηγηθεί στα πέναλτι. Και αυτό γιατί το Πάμε Στοίχημα προσφέρει την «Επιστροφή Στοιχήματος» στα πέναλτι. Όσοι ποντάρουν στην ομάδα που θα προκριθεί, θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω, αν η ομάδα τους αποκλειστεί στα πέναλτι.
Μάλιστα, ήδη τέσσερις φορές, το Πάμε Στοίχημα, έχει δώσει πίσω τα χρήματα στους παίκτες, που είδαν τις ομάδες τους να χάνουν την πρόκριση στα πέναλτι. Στη φάση των «16», αποκλείστηκαν στα πέναλτι, η Ισπανία από τη Ρωσία, η Δανία από την Κροατία και η Κολομβία από την Αγγλία και στα προημιτελικά η Ρωσία από την Κροατία.
Κερδίζουν το στοίχημα αν η ομάδα τους προηγηθεί με 2-0
Επίσης, στον σημερινό ημιτελικό το Πάμε Στοίχημα, προσφέρει και το «2-0 και Έληξε». Οι παίκτες του Πάμε Στοίχημα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το στοίχημά τους, αν σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα το σκορ είναι 2-0 υπέρ της ομάδας που πόνταραν, ακόμη και αν το σκορ αλλάξει στη συνέχεια.
σχόλια