Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, την Παρασκευή 24 Μαΐου, το Σάββατο 25 Μαΐου και την Κυριακή 26 Μαΐου, σπουδαστές και καθηγητές μας βρέθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του τριημέρου με τίτλο «Ημέρες Γαστρονομίας: Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» που διοργανώθηκε από την Reasonto υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο οποίο περιλαμβάνονταν έκθεση προϊόντων από Έλληνες παραγωγούς, ομιλίες, παρουσιάσεις foodstyling, workshops και πολλά άλλα, έλαβαν χώρα και live προγράμματα γευσιγνωσίας και μαγειρικής (live cooking sessions), στα οποία μαγείρεψαν καθηγητές μας και άλλοι chefs. Οι σπουδαστές μας συμμετείχαν σε όλα τα live προγράμματα μαγειρικής, υποστηρίζοντας ενεργά την παρασκευή των συνταγών.
Ανάμεσα στους chefs που μαγείρεψαν πρωτότυπες συνταγές χρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες που προμηθεύονταν από τους Έλληνες παραγωγούς της έκθεσης ήταν οι καθηγητές μαγειρικής τέχνης της LEMONDE, Ηλίας Αναστασιάδης και Βασίλης Πορής. Επίσης, βοήθησαν ενεργά στα υπόλοιπα προγράμματα μαγειρικής, η Νόη Ιωαννίδου και ο Θανάσης Σωτηρόπουλος. Εκτός από τα live cooking sessions, όμως, είχαμε την χαρά να μας εκπροσωπήσουν καθηγητές σε μερικές από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βελαλής , καθηγητής ξενοδοχειακών σπουδών συμμετείχε στην συζήτηση με θέμα “Ο ρόλος των food tours” ενώ ο Μιχάλης Ντουνέτας, καθηγητής μαγειρικής τέχνης πήρε μέρος στην ομιλία με θέμα «Γαστρονομική Διπλωματία, η διεθνής απήχηση της New Greek Cuisine».
Ο εκπαιδευτικός όμιλος LEMONDE προσφέρει αποκλειστικά εξειδικευμένα προγράμματα στον τουρισμό και συγκεκριμένα στις ειδικότητες: Επαγγελματική Μαγειρική, Επαγγελματική Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία, Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Υπάλληλος Τουριστικού Πρακτορείου. Τα προγράμματα σπουδών είναι αναγνωρισμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).
Επιχειρείν/Market /
σχόλια