ADVERTORIAL
Μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας, είναι αυτή των Πετραλώνων. Δίπλα από το Θησείο και παραδίπλα από τα πανεπιστήμια έχει κάνει ένα δυνατό come back τα τελευταία χρόνια στο χώρο του φαγητού, με μαγαζιά για όλα τα γούστα, μαγαζιά που έχουν γίνει στέκια, όπως και αυτό που βρεθήκαμε μια καθημερινή νωρίς το βράδυ.
Η Τρώων είναι ένας δρόμος που έχει μαζέψει μπόλικο κόσμο, καθότι μετράει καμία 20αρια μαγαζιά, με χαμηλά σπίτια, όμορφη ατμόσφαιρα και παρεΐστικες ταβέρνες. Εκεί στον Κήπο της Τρώων, βρεθήκαμε να τρώμε και να πίνουμε ένα βράδυ, συνοδεία της αγαπημένης μου μπύρας Weiss.
Αν και αρχικά, την είχα στο μυαλό μου ως μια μπύρα χειμερινή, τελικά ούσα παγωμένη και με το σωστό φαγώσιμο από δίπλα, ταίριαξε μια χαρά αυτό το ζεστό βράδυ. H βύνη σιταριού με νότες φρούτων και μαγιάς που της χαρίζουν μία βελούδινη και πλούσια γεύση, την κάνουν μια ιδανική επιλογή για πολλές προτάσεις του καταλόγου.
Για όσους την προτιμούν ήδη ή επιθυμούν να τη δοκιμάσουν, ένα tip από μια μπυρόβια: Έχει χρώμα θολό καθότι αφιλτράριστη, οπότε σερβίρουμε τα ¾, κουνάμε το μπουκάλι για να ανακατευτεί η μαγιά, αδειάζουμε γρήγορα την υπόλοιπη. Εύκολο; Ναι και προτιμήστε το ειδικό-δικό της ποτήρι για να γίνει σωστά η δουλειά.
Επιστρέφοντας στον Κήπο, φτιαγμένος από τα σπάργανα από τα αδέλφια Ορέστη και Δημήτρη, είναι ένας χώρος ανοικτός, με ταβάνι τα αστέρια, σε δυο επίπεδα και με διακόσμηση που θα σας ανεβάσει τη διάθεση: λουλούδια, πρασινάδες και άλλες χαριτωμένες πινελιές.
Εμείς κάτσαμε στο πρώτο επίπεδο, αφού πρώτα κάναμε ένα πέρασμα από το μπαρ των παιδιών που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Στο Botela αξίζει να πάτε, είτε πριν είτε μετά το γεύμα σας, για μία μπύρα, υπό το άκουσμα ροκ κυρίως ρυθμών, με ένα στήσιμο εξίσου ιδιαίτερο και προσεγμένο.
Πίσω στον Κήπο, που μετράει ήδη 4 χρόνια λειτουργίας, από όσο μας πληροφόρησε ο Ορέστης, είναι ανοικτός από τη μία το μεσημέρι και όσο πάει το βράδυ, με το μενού να ανανεώνεται κάθε 6 μήνες! Όσο για τις θερμοκρασίες, τα παιδιά έχουν φροντίσει το καλοκαίρι να υπάρχει δροσιά και το χειμώνα ζέστη. Να είναι καλά οι ανεμιστήρες, τα αιρκοντίσιον και το ενεργειακό τζάκι τους κρύους μήνες.
Εμείς με το φυσικό αεράκι που είχε το βράδυ, δεν χρειαστήκαμε τη συνδρομή της τεχνολογίας οπότε απλά ζητήσαμε από τον σεφ Δημήτρη να μας προτείνει κάποια εδέσματα για την παγωμένη μας ΑΛΦΑ Weiss και τα πιάτα ξεκίνησαν να έρχονται.
Δοκιμάσαμε από σαλάτες μια χωριάτικη –σε ένα γκουρμέ food styling version- και μια σαλάτα «Κήπου» με φραγκοστάφυλα, μούρα, ρόδι, ανάμεικτα λαχανικά, iceberg, vinaigrette πορτοκάλι και κρέμα βαλσαμικού. Παράλληλα, έσκασαν και οι γευστικοί κολοκυθοκεφτέδες με σως γιαουρτιού.
Στη συνέχεια μας έφεραν μια ποικιλία κρεατικών, γιατί η μπύρα ως γνωστόν ταιριάζει πολύ με κρέατα μαγειρεμένα στα κάρβουνα. Χαρήκαμε και το γεμιστό λουκάνικο με γραβιέρα, τα μπιφτέκια αλλά και τις αρωματικές πατάτες.
Αλλά η μπύρα δεν ταιριάζει μόνο με το κρέας.
Ο Δημήτρης μας έφτιαξε και πιάτα θαλασσινών για να απολαύσουμε την παγωμένη μας ΑΛΦΑ Weiss σε μια μη-κρεατοφαγική προσέγγιση, πιο καλοκαιρινή. Διανύουμε άλλωστε το δεύτερο μήνα της θερμότερης εποχής του έτους. Για αυτό μας ετοίμασε σολομό με μέλι, μουστάρδα, σουσάμι και λαχανικά σοτέ, καθώς και χταπόδι με αρωματισμένες φακές, οι οποίες είναι μαγειρεμένες σε μπύρα Weiss(!) σε συνδυασμό ελαφριών αρωμάτων και φάβας.
Και όλα αυτά είναι κάποια από τα πολλά που μπορείτε να χαρείτε στον Κήπο. Δυνατά του χαρτιά είναι επίσης το ψαρονέφρι σε διάφορες βερσιόν, όπως και το ριζότο θαλασσινών ή παντζαριού ή κοτόπουλου ή ακόμα και φράουλας!
Τα πάντα μαγειρεύονται με τα καλύτερα υλικά της ελληνικής γης καθότι τα παιδιά επιμένουν στο να είναι όλα φρέσκα, όλα από τα χεράκια τους, μέχρι και τα γλυκά. Από κατεψυγμένα θα βρείτε λίγα πράγματα αλλά και αυτά καλομαγειρεμένα.
Εμείς ό,τι φάγαμε το χαρήκαμε, όπως χαρήκαμε και την παγωμένη μας ΑΛΦΑ Weiss που ήταν ιδανική με τα συγκεκριμένα πιάτα αφού έδεσαν μεταξύ τους αρμονικά. Καθότι ο σεφ ξέρει...
Καλό μας, παγωμένο και απολαυστικό καλοκαίρι!
σχόλια