Στη Νότια Κορέα οι δημοφιλείς τρόποι ψυχαγωγίας είτε σκοτώνουν τον συναισθηματικό κόσμο, είτε το σώμα. Η ανεργία - ειδικά στους άντρες παραγωγικής ηλικίας -, η κατάθλιψη και η γενικότερη εσωστρέφεια των νεαρών νοτιοκορεατών τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει πραγματική έκρηξη των food vloggers, παρουσιαστών που μαγειρεύουν και τρώνε προς τέρψιν των άλλων.
Όμως, αυτή η περίεργη μόδα, που σε περίπου 3.000 ανθρώπους αποφέρει τεράστια χρηματικά ποσά κάθε μήνα, πλέον ανησυχεί τις αρχές της χώρας. Οι streaming υπηρεσίες αναγκάζονται να προχωρήσουν στην προσθήκη προειδοποιητικών μηνυμάτων, ενώ τα Μέσα παρακολουθούν με ανησυχία το φαινόμενο: άνθρωποι που τρώνε για 3, μπροστά σε μία κάμερα για περισσότερες από 2-3 ώρες κάθε βράδυ, με ποσότητες junk food που μπορούν να σκοτώσουν ακόμη και έναν υγιή οργανισμό, πόσω μάλλον κάποιον για χρόνια μακριά από το γυμναστήριο και ένα υγιεινό τρόπο ζωής.
Ως εξαίρεση στην παραφροσύνη που επικρατεί κάθε βράδυ επιχειρεί να παρουσιαστεί η διασημότερη vlogger της Νότιας Κορέας, γνωστή με το ψευδώνυμο Fitness Fairy. Σε ρεπορτάζ του Al Jazeera περιγράφεται ως "φαινόμενο", καθώς η ίδια υπήρξε πρωταθλήτρια του bodybuilding, που εξακολουθεί να γυμνάζεται συστηματικά 4-5 ώρες τη μέρα, για να μπορεί το βράδυ να καταναλώνει αυτές τις τεράστιες ποσότητες φαγητού.
Όπως λέει, στη Νότια Κορέα, ειδικά στις μέρες μας, παίζει τεράστιο ρόλο η εξωτερική εμφάνιση, αλλά και το να μπορεί να τρώει κανείς ό,τι θέλει, χωρίς περιορισμούς και καταπίεση. Μαγειρεύει η ίδια πολύ συχνά τις τεράστιες ποσότητες που καταναλώνει και είναι ευτυχής που είναι τόσο δημοφιλής όσο και τα κοριτσίστικα pop συγκροτήματα, που αποτελούν τον άλλο δημοφιλή τρόπο ψυχαγωγίας (και εμμονικής προσήλωσης) των νέων της χώρας.
Στο ίδιο ρεπορτάζ, γίνεται σαφές ότι τα περίεργα αυτά συμπτώματα ενός ολόκληρου έθνους προέρχονται από τα αυξανόμενα επίπεδα δυστυχίας και μοναξιάς των πολιτών, που στρέφονται στο φαγητό για να ξεχάσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας τους. Οι περισσότεροι τρώνε μόνοι - και κυρίως ζουν μόνοι- και πολύ συχνά αυτού του είδους οι εκπομπές είναι η μόνη ανθρώπινη παρέα που μπορούν να έχουν μέσα στη μέρα. Όσο αυξάνονται οι ώρες παρακολούθησης τέτοιων εκπομπών, ωστόσο, και κυρίως όσο αυξάνονται οι ποσότητες φαγητού, τόσο τα media ανησυχούν για ένα έθνος που σκοτώνει την υγεία του με παραδοσιακές γεύσεις, όπως το kimchi.
Γενικώς, οι εκπομπές φαγητού θεωρούνται παρηγοριά για εκατομμύρια νοτιοκορεατών κάθε ηλικίας, ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, πριν από μερικά χρόνια όλη αυτή η μανία με το φαγητό, τις έθνικ γεύσεις και τους food vloggers γινόταν εν πολλοίς με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ως ανώδυνο τρόπο παρηγοριάς (ή αποβλάκωσης) των μαζών.