14.11.2020 Γεύση «Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Γεωργία Παπαστάμου 14.11.2020 Μέλος της dream team των Ελλήνων ζαχαροπλαστών, με πορεία σε εστιατόρια όπως το Funky Gourmet και το Opso του Λονδίνου, ο Μπάμπης Ζιντίλης μόλις άνοιξε τον δικό του χώρο στα νότια προάστια. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
7.11.2020 Γεύση Ένα από τα καλύτερα κρουασάν της πόλης βρίσκεται στο Overoll Γεωργία Παπαστάμου 7.11.2020 Τραγανό απ’ έξω, μαλακό μέσα, βουτυρένιο, αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ: το κρουασάν του Overoll, της croissanterie που άνοιξαν τρεις νεαροί ζαχαροπλάστες στην Πραξιτέλους, τα έχει όλα. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
1.11.2020 Γεύση Κοτόπουλο του δάσους, χρυσή τρομπέτα και άλλα ξεχωριστά μανιτάρια για να δοκιμάσεις αυτή την εποχή Γεωργία Παπαστάμου 1.11.2020 Mερικά λιγότερο συνηθισμένα μανιτάρια που αξίζει να αναζητήσουμε αυτή την περίοδο και χρήσιμες συμβουλές για το μαγείρεμά τους. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
24.10.2020 Γεύση H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Γεωργία Παπαστάμου 24.10.2020 Στο ζαχαροπλαστείο που μόλις άνοιξε στη Γλυφάδα θα βρεις αυθεντική flan parisién, μοναδικές τάρτες και άλλα κομψά γλυκά με την υπογραφή του κορυφαίου Σπύρου Πεδιαδιτάκη, γνωστού από τη θητεία του στη Σπονδή. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
26.10.2020 Design Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα Γεωργία Παπαστάμου 26.10.2020 Η Άννη Μαρκιτάνη, καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Milano Design Film Festival Greece της Αθήνας, το οποίο λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2021, μιλά για τις ενδιαφέρουσες προφεστιβαλικές δράσεις που ξεκινούν τώρα στην πόλη. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
20.10.2020 Θέατρο Ο Γιάννης Παπαδόπουλος υποδύεται τον Ιππόλυτο, όπως τον φαντάστηκε η Σάρα Κέιν Γεωργία Παπαστάμου 20.10.2020 Ο βραβευμένος ηθοποιός παίζει στο έργο «Φαίδρας Έρως» που ανεβαίνει στο Μπάγκειον, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
17.10.2020 Γεύση Marketta: Φαγητό πικνίκ και κρασί σε μια σπιτική κουζινο-τραπεζαρία στο Σύνταγμα Γεωργία Παπαστάμου 17.10.2020 Ωραία σάντουιτς, πρωτότυπες σαλάτες και φυσικά κρασιά σε έναν χαριτωμένο χώρο που θυμίζει μοντέρνο παριζιάνικο μπιστρό. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
10.10.2020 Small Talk Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!» Γεωργία Παπαστάμου 10.10.2020 Ο stand-up κωμικός που έγινε viral με το βίντεό του για τον κορωνοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας μιλά για το 2020, τα drive-in, τους φόβους του και τα νέα του πλάνα. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
8.10.2020 Γεύση Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Γεωργία Παπαστάμου 8.10.2020 Το κατάστημα ποδηλάτων και bike café 48Χ17 Cycles στο Κουκάκι φιλοξενεί ένα θεματικό, vegetarian/vegan diner που επιμελείται η Χριστίνα Κοτσιλέλου των Greece is for Lovers. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
4.10.2020 Εικαστικά Οι ανατρεπτικές queer μάσκες της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου Γεωργία Παπαστάμου 4.10.2020 Η νεαρή εικαστικός δημιουργεί μάσκες με επιρροές από drag, punk ή bdsm αισθητικές, που είναι μέρος ενός τρανσφεμινιστικού, μη ετεροκανονικού, post-πατριαρχικού σύμπαντος γεμάτου μάγισσες, ξωτικά, γοργόνες και νεράιδες. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
3.10.2020 Οθόνες Τότε που χορεύαμε... O Νίκος Πάστρας γύρισε την ταινία «Μελατονίνη» κατά τη διάρκεια του ΑDD Festival Γεωργία Παπαστάμου 3.10.2020 Small talk με τον σκηνοθέτη της ταινίας που κέρδισε το βραβείο πρωτότυπης μουσικής στο Φεστιβάλ Δράμας, για τους ήχους του Γιάννη Βεσλεμέ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
1.10.2020 Παγκόσμια Ημέρα Καφέ Πώς πίνουμε καφέ τώρα; Δυο ειδικοί μιλούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις Γεωργία Παπαστάμου 1.10.2020 Ο κόσμος του καφέ είναι συναρπαστικός, αναπτύσσεται και αλλάζει συνεχώς. Ο Νίκος Φέρρας (Kudu Coffee Roasters) και ο Κώστας Σπηλιόπουλος (Area 51 Coffee Roasters & Lot51) μας μίλησαν για όσα συμβαίνουν τώρα στο σύμπαν του αγαπημένου ροφήματος. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
3.10.2020 Γεύση Με τι γλυκό να συνοδεύσεις τον καφέ; 3 προτάσεις από το Pavlov’s Lab Γεωργία Παπαστάμου 3.10.2020 Ο Alex Pavlov του Pavlov’s Lab έφτιαξε και προτείνει τρία γλυκά που ταιριάζουν ιδανικά με τον καφέ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
26.9.2020 Γεύση Στοα Φιξ: Η Γωγώ Δελογιάννη άνοιξε γαστρο-καφενείο σε μια στοά του κέντρου Γεωργία Παπαστάμου 26.9.2020 Κατεβήκαμε τα σκαλάκια της Στοάς Φιξ και συναντήσαμε τη δημοφιλή σεφ στο πρώτο προσωπικό της βήμα, ένα γαστρονομικό καφενείο που η ίδια ήθελε να μοιάζει με «κάτι ανάμεσα σε Ζόναρς και Δίπορτο». ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
27.9.2020 Γεύση Πώς αποφασίζει κανείς να ανοίξει τώρα εστιατόριο στην Αθήνα; Γεωργία Παπαστάμου 27.9.2020 Οι άνθρωποι πίσω από τρία καταστήματα φαγητού που εμφανίστηκαν εν μέσω πανδημίας ‒ένα ιταλικό εστιατόριο, ένα ιδιαίτερο ψητοπωλείο και μια αποκλειστικά vegan τζελατερία‒ μιλούν για την απόφασή τους να ξεκινήσουν τώρα κάτι καινούργιο. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
15.9.2020 Γεύση Το +Τροφή από τους δημιουργούς της Μούργας είναι λόγος για ταξίδι στη Θεσσαλονίκη Γεωργία Παπαστάμου 15.9.2020 Βιολογικά, εποχικά υλικά, κατάλογος που αλλάζει κάθε μέρα, τραπέζια μόνο έξω και, στο εσωτερικό, η ανοιχτή, μοναδική κουζίνα του Γιάννη Λουκάκη. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
12.9.2020 Γεύση Λιχουδιές από ζυμάρι στους μοντέρνους φούρνους της Αθήνας Γεωργία Παπαστάμου 12.9.2020 Καραμελωμένα canelés, απίστευτα αφράτα ρολά κανέλας, εντυπωσιακά babka σοκολάτας και άλλα απίθανα αρτοσκευάσματα που βρίσκουμε πλέον στην πόλη. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
11.9.2020 Γεύση Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Γεωργία Παπαστάμου 11.9.2020 Σε μια ταράτσα με θέα θα βρεις το «Stellar», το pop up θερινό σινεμά/diner που συνδυάζει σινεφίλ προβολές με ποιοτικά, θεματικά μενού. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
6.9.2020 Γεύση 4 πρωτότυπες συνταγές με καλαμπόκι για λίγη ακόμα γεύση καλοκαιριού Γεωργία Παπαστάμου 6.9.2020 Ο σεφ του ΦΙΤΑ, Φώτης Φωτεινόγλου, προτείνει ευφάνταστες συνταγές με πρωταγωνιστή το λαχανικό που βρίσκεται τώρα στην καλύτερη στιγμή του. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
3.9.2020 Γεύση Ένα πρωί με τον Τάσο Μαντή και τον μαστρο-Μπάμπη στο μποστάνι που προμηθεύει τη «Hytra» Γεωργία Παπαστάμου 3.9.2020 Μαζί με τον Τάσο Μαντή και την ομάδα του περάσαμε ένα πρωινό στο περιβόλι όπου ο πατέρας του σεφ καλλιεργεί και φροντίζει αδιάκοπα λαχανικά, φρούτα, άνθη και βότανα για τη βραβευμένη «Hytra». ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ