15.2.2025 Γεύση Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο Ζωή Παρασίδη 15.2.2025 Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
12.2.2025 Γεύση Φάε έναν Βαλεντίνο Ζωή Παρασίδη 12.2.2025 Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
7.2.2025 Γεύση «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ Ζωή Παρασίδη 7.2.2025 Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
2.2.2025 Εικαστικά Ephemeral Party: Μια έκθεση εικαστικών σε ένα πάρκινγκ στη Βασιλίσσης Σοφίας Ζωή Παρασίδη 2.2.2025 Οι χώροι στάθμευσης αποτελούν μόνιμο θέμα συζήτησης για τους Αθηναίους. Και τώρα, ένας τέτοιος χώρος θα συζητηθεί έντονα για εντελώς άλλους λόγους από τους γνωστούς και συνηθισμένους. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
31.1.2025 Γεύση Εστέτ: Πώς ένα μικρό καφέ έγινε η πιο χοτ άφιξη της Θεσσαλονίκης Ζωή Παρασίδη 31.1.2025 Με καλές πρώτες ύλες από φίλους, ταλέντο και μια τοστιέρα, μπορούν να γίνουν θαύματα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
24.1.2025 Γεύση Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Ζωή Παρασίδη 24.1.2025 Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
17.1.2025 Γεύση Valtezziana 2.0: Το δίδυμο του Black Salami έφτιαξε πιτσαρία Ζωή Παρασίδη 17.1.2025 Ο Αντώνης Καζάκος και ο Μπρούνο Πέτσια φτιάχνουν πίτσα με ζυμάρι που λιώνει στο στόμα, έχοντας μεταφράσει τις συνταγές που σερβίρουν οι ελληνο-ιταλικές πιτσαρίες με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
16.1.2025 Γεύση Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι Ζωή Παρασίδη 16.1.2025 Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη που γέννησε το ουίσκι. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
3.1.2025 Portraits 2025 Εκδόσεις Δώμα: «Θέλαμε να δούμε αν το κοινό μας θα ανταποκριθεί σε πιο βαριά πράγματα ή αν θα μας γυρίσει την πλάτη» Ζωή Παρασίδη 3.1.2025 Μετά από εφτά χρόνια λειτουργίας και εξήντα προσεκτικά επιλεγμένους τίτλους, η Μαριλένα Καραμολέγκου και ο Θάνος Σαμαρτζής εξακολουθούν να πειραματίζονται στις εκδόσεις Δώμα, σαν να προτείνουν βιβλία σε φίλους. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
28.12.2024 Portraits 2025 Ταβέρνα των Φίλων: Το μαγαζί που οδήγησε τους Αθηναίους μέχρι τον Κολωνό Ζωή Παρασίδη 28.12.2024 Ξανά και ξανά. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
21.12.2024 Γεύση Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις Ζωή Παρασίδη 21.12.2024 Η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20.12.2024 Γεύση Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα Ζωή Παρασίδη 20.12.2024 Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
15.12.2024 Οι Αθηναίοι Τζούλια Τσιακίρη: «Οι ταβερνιάρηδες είναι ευεργέτες του γένους» Ζωή Παρασίδη 15.12.2024 Εδώ και 60 χρόνια, με τη χειροποίητη, λεπτολόγα δουλειά της στον χώρο του βιβλίου και με τις εκδόσεις «Το Ροδακιό» ήξερε ότι δεν πάει για τα πολλά. Αλλά δεν μετανιώνει για τίποτα απ’ όσα της επιφύλαξε η μοίρα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
12.12.2024 Γεύση Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου Ζωή Παρασίδη 12.12.2024 Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
9.12.2024 Αποκλειστικό Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Ζωή Παρασίδη 9.12.2024 Η Αίγλη Ζαππείου θα υποδεχθεί σύντομα το αθηναϊκό κοινό ριζικά αλλαγμένη και σας κάνουμε spoiler με δέκα φωτογραφίες της. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
5.12.2024 Γεύση Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του Ζωή Παρασίδη 5.12.2024 Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
2.12.2024 Γεύση H Γαρουφαλλιά του Οικονόμου κρατάει εδώ και 32 χρόνια μια αιωνόβια ταβέρνα Ζωή Παρασίδη 2.12.2024 Μια μεγάλη κουμανταδόρισσα μιας ιστορικής αθηναϊκής ταβέρνας που όλοι όσοι περνούσαν από εκεί -ζωγράφοι και δοκιμιογράφοι- έμπαιναν στην κουζίνα για να τη χαιρετήσουν. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
26.11.2024 Γεύση Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ Ζωή Παρασίδη 26.11.2024 Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
23.11.2024 Γεύση Τα νέα της Θεσσαλονίκης σε φαγητό και ποτό Ζωή Παρασίδη 23.11.2024 Πού να βγείτε, να φάτε και να πιείτε αν έχετε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη – όλα μπορούν να γίνουν σε μία μέρα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
18.11.2024 Γεύση Τουλουμπάκι: Το κέρασμα του Βορρά φτιάχνεται σωστό πια και στην Αθήνα Ζωή Παρασίδη 18.11.2024 Στην Καλλιθέα υπάρχει ένα μονοθεματικό μαγαζί που φτιάχνει ένα (παραγνωρισμένο) γλυκό: τραγανό, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ