Αλλαγές στο χάρτη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Αλλαγές στο χάρτη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Facebook Twitter
Πηγή: ethnos.gr
1

Το υπουργείο Παιδείας προωθεί αλλαγές στον πανεπιστημιακό χάρτη με το σχέδιο «Αθηνά», όπως δημοσιεύει σε ρεπορτάζ του το Έθνος. Σχεδιάζονται καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα θα προταθεί η ίδρυση ενός υπερ-πανεπιστημίου που θα συντονίζει πέντε από τα επτά Πανεπιστήμια της πρωτεύουσας: το Πάντειο, το Οικονομικό, το Γεωπονικό, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Χαροκόπειο. Οι τίτλοι των ιδρυμάτων θα διατηρηθούν, ενώ αυτόνομα θα συνεχίσουν να λειτουργούν το Μετσόβιο και το Καποδιστριακό. Πιθανότατα να συμβεί κάτι αντίστοιχο και τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Όσον αφορά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της επαρχίας, θα καταργηθούν τμήματα που δεν είναι δημοφιλή σε προτιμήσεις ή τα οποία εγκαταλείπουν φοιτητές πριν την αποφοίτηση ή θα συγχωνευτούν με άλλα αντίστοιχα.

Η «ομοσπονδιοποίηση» αυτή θα γίνει στα πρότυπα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, το οποίο εποπτεύει μεγάλο αριθμό Ανώτατων Σχολών, ενώ στόχος του υπουργείου είναι να αξιοποιούνται στο βέλτιστο βαθμό υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα πει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην γίνει η καταγγελία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα κατονομάσει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην τον καταγγείλει

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι υπήρξαν άτομα που προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν για να μην προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ελλάδα / Κάμερες στην Αττική: Τα πρώτα αποτελέσματα, σε ποιους δρόμους υπάρχουν - Πάνω από 1.000 παραβάσεις σε 4 ημέρες

Η πιλοτική εγκατάσταση καμερών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα σε οκτώ σημεία υψηλής επικινδυνότητας στην Αττική
THE LIFO TEAM