ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι πεθαίνει ένας σκύλος από φόλα

ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι πεθαίνει ένας σκύλος από φόλα Facebook Twitter
41

 

 

Είναι ο μαρτυρικός θάνατος της αδέσποτης Λίζας. Συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο στην Δράμα. Η κάμερα ασφαλείας καταστήματος κατέγραψε τον Δεκέμβριο του 2012 τον μαρτυρικό θάνατο μια σκυλίτσας, που δηλητηριάστηκε από φόλα, η οποία ζούσε στην πόλη αδέσποτη επί 6 χρόνια. Μια γυναίκα βλέπει το σκύλο στις 6 το πρωί. Χωρίς να ξέρει που να απευθυνθεί  προσπαθεί να βοηθήσει τον σκύλο δίνοντας του γάλα. Όταν φτάνουν οι καταστηματάρχες που την φρόντιζαν και οι οποίοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις (είχε ξαναπέσει θύμα δηλητηρίασης το 2011 και είχε σωθεί από φιλόζωους) είναι πια αργά. Το βίντεο δόθηκε από τον καταστηματάρχη στο σύλλογο «Φίλοι των Ζώων Δράμας» ο οποίος σοκαρίστηκε από αυτά που κατέγραψε η κάμερα. Ο δράστης δεν καταγράφτηκε από τις κάμερες ασφαλείας. Στην περιοχή, που ζούσε το ζώο, (μεταξύ της οδού Εθνικής Άμυνας και Δημοτικού Κήπου) κάποιοι ρίχνουν διαρκώς φόλες. Εκεί έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 12 σκύλοι και πολλές γάτες.

41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Νίκος Ψιλάκης, ο σημαντικότερος καταγραφέας της κρητικής διατροφής

Ελλάδα / Πέθανε ο Νίκος Ψιλάκης, ο σημαντικότερος καταγραφέας της κρητικής διατροφής

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών - Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
Αμπελόκηποι: Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής παρέα νεαρών πρώην φοιτητών στο Πολυτεχνείο Πάτρας

Ελλάδα / Αμπελόκηποι: Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής παρέα νεαρών πρώην φοιτητών στο Πολυτεχνείο Πάτρας

Τι γνωρίζουμε για το θύμα έκρηξης - Κατασχέθηκαν περούκες και μάσκες από την Αντιτρομοκρατική - Τι αναζητά η Αντιτρομοκρατική για την παρά από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Το βακτήριο «λεγιονέλλα» εντοπίστηκε στο νερό της φοιτητικής εστίας του ΕΚΠΑ

Ελλάδα / Το βακτήριο λεγιονέλλα εντοπίστηκε στο νερό της φοιτητικής εστίας του ΕΚΠΑ

Ο σύλλογος προειδοποιεί τους φοιτητές να αποφύγουν τη χρήση ζεστού νερού μέχρι νεωτέρας - Το βακτήριο μπορεί να μεταδοθεί και μέσω του ντους και προκαλεί σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
κτηνιατρος μου ειχε πει οτι πρεπει να του προκαλεσεις εμετο δινοντας του μια κουταλια μουσταρδα..Παλι ομως ειναι πολυ δυσκολο να τον σωσεις γι αυτο πρεπει να τον πας αμεσως σε κτηνιατρο..
Αυτή είναι όντως μια πολύ καλή ερώτηση. Έχω μεγαλώσει με σκύλους από τα 5 μου περίπου και δεν έχω ιδέα του τι να κάνω σε τέτοια περίπτωση. Εδώ που τα λέμε, δεν ξέρω καν με τι μοιάζει μια φόλα... Αν ξέρει κάποιος ας πει, φαντάζομαι θα ενδιαφέρει όλους τους φιλόζωους.
Η φόλα δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Ως φόλα περιγράφεται οποιασδήποτε μορφής δηλητήριο/φάρμακο αναμεμειγμένο με κάτι που θα δελεάσει το σκύλο να το φάει. Συνήθως βάζουν γεωργικά εντομοκτόνα. Και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις το πλησιέστερο κτηνιατρείο και να εύχεσαι να προλάβεις να φτάσεις εγκαίρως.
Σε προσωπική μου περίπτωση όπου ο σκύλος μας είχε δηλητηριαστεί, μας πρότειναν γιαούρτι με σόδα το οποίο προσπαθείς να φάει ο σκύλος με οποιονδήποτε τρόπο μιας και εκείνη τη στιγμή είναι τρομοκρατημένος ή δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, ώστε να κάνει εμετό και να βγει οτιδήποτε απ το στομάχι του. Είναι προτιμότερο από το γάλα με σόδα καθώς είναι πιο εύκολο να το βάλεις στο στόμα του.Σώθηκε ενώ ήταν στο στάδιο σπασμών. Δε γνωρίζω αν ενδείκνυται ιατρικά μιας και ο κύριος που μας το πρότεινε τηλεφωνικώς δεν ήταν κτηνίατρος αλλά ζει σε χωριό και απλώς είναι εξοικειωμένος με ζώα..Αλλά σίγουρα αυτό τον έσωσε.
αν η φόλα είναι θρυμματισμένο γυαλί και δεν μπορέσεις να σώσεις το ζωντανό, βρίσκεις τον δολοφόνο και του ταϊζεις θρυμματισμένο γυαλί με το ζόρι. κουταλιά - κουταλιά.
Η ενεση ατροπινης ειναι το πρωτο που κανεις.Μπορεις να αγορασεις απο το φαρμακειο και να εχεις παντα στο σπιτι,για να μπορεσεις ν'αντιδρασεις αμεσα.Γενικα να ξερεις πως η ψυχραιμια και η οσο το δυνατον γρηγοροτερη μεταβαση στον κοντινοτερο κτηνιατρο δινει στο ζωακι σου περισσοτερες πιθανοτητες επιβιωσης.