Πούτιν: Η δολοφονία του πρέσβη αποτελεί προβοκάτσια

Πούτιν: Η δολοφονία του πρέσβη αποτελεί προβοκάτσια Facebook Twitter
6


«Η δολοφονία, με άτιμο τρόπο, του πρέσβη Αντρέι Καρλόφ αποτελεί αναμφίβολα προβοκάτσια που στοχεύει στο να τσακίσει την πορεία εξομάλυνσης των ρωσο-τουρκικών σχέσεων αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία την οποία προωθούσαν η Ρωσία, η Τουρκία , το Ιράν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για τη διευθέτηση αυτής της διένεξης», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε απόψε στο Κρεμλίνο με τον υπουργό Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας .

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ.Τ. Ερντογάν ο οποίος επίσης χαρακτήρισε τη δολοφονία «ανοικτή προβοκάτσια» κατά της συνεργασίας με τη Μόσχα τονίζοντας ότι η επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη αποτελεί ταυτόχρονα και επίθεση κατά του τουρκικού λαού.

Ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε οδηγίες ώστε να επισκεφθεί την Άγκυρα κλιμάκιο ανακριτών των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας και να συμμετάσχει στις έρευνες ώστε «να αποκαλυφθεί ποιος κατηύθυνε το χέρι του δολοφόνου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση .Το υπουργείο Τουρισμού της Ρωσίας κάλεσε τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην Τουρκία , να αποφεύγουν τους τόπους συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων και κατά το δυνατόν να μην βγαίνουν από τους χώρους διαμονής τους.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM