Το Μαξίμου παραδέχεται πως έχει υλοποιηθεί μόνο το 33% - 35% των προαπαιτούμενων μέτρων

Το Μαξίμου παραδέχεται πως έχει υλοποιηθεί μόνο το 33% - 35% των προαπαιτούμενων μέτρων Facebook Twitter
6

Απάντηση σε δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο μόλις το ένα τρίτο των προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης έχει υλοποιηθεί, δίνουν κυβερνητικές πηγές. Στην άτυπη ενημέρωση, το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχεται ότι μόνο το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί. Οι κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν επίσης σε μία συνολική συμφωνία και απορρίπτουν «σαλαμοποίηση» των μέτρων, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα.

Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως «η αλήθεια είναι ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής του», και σχολιάζουν πως «το αν διαφωνεί το Bloomberg ως προς τα ποσοστά δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα καθώς η υλοποίηση αυτών των συμφωνηθέντων είναι "θέμα ολίγων ημερών"». Επισημαίνουν ότι «τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν τα "μεγάλα αγκάθια" καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά».

Οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι «πράγματι αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ' επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, "όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα". Και αυτό διότι "διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο"».

Σημειώνουν ακόμα ότι «η συμφωνία σ' αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, που θα επιλύσει γρήγορα και τις εκκρεμότητες». Παραπέμπουν στις προ δύο ημερών δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης».

Καταλήγοντας, οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «η "σαλαμοποίηση" των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της. Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως "συγκοινωνούντα δοχεία". Και αυτό κάνει η κυβέρνηση!».

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM