Αντώναρος: Ο Μητσοτάκης θα πιεστεί να ανακοινώσει σύντομα ότι θα στηρίξει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Αντώναρος: Ο Μητσοτάκης θα πιεστεί να ανακοινώσει σύντομα ότι θα στηρίξει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν θα έρθει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ στη Βουλή, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ευάγγελος Αντώναρος. 

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, επικαλείται «πολύ αξιόπιστες πηγές» πηγές στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, και αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ «θα πιεστεί» να ανακοινώσει σύντομα και δημόσια ότι «θα στηρίξει την κύρωση της συμφωνίας με τη γείτονα χώρα».

Θα πράξει δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, όσα ήδη «έχει πει κυρίως στους εκπροσώπους του Λαϊκού Κόμματος, σε κατ' ιδίαν συνομιλίες και κλειστές συνεδριάσεις».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Αντώναρος, χθες σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος τού είπε χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης πρόσφατα, κατόπιν σχετικού ερωτήματος, μας διαβεβαίωσε απερίφραστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιμετωπίσουν θετικά τη μελλοντική κύρωση της συμφωνίας, παίρνοντας μάλιστα ενεργό θέση». 

«Με τους Γερμανούς που τον δίνουν ψυχρά δεν είναι σε θέση να παίζουν ο άπειρος στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκης και η παιδική χαρά που τον περιστοιχίζει», τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Καλό είναι ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Είτε είναι πρωθυπουργός είτε όχι». 

«Τα ίδια περί στήριξης λέει ο κ. Μητσοτάκης και στους πρέσβεις των περισσοτέρων σημαντικών χωρών στην Αθήνα», καταλήγει ο κ. Αντώναρος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Αντώναρου έχει ως εξής:

«Οι μισες κι όχι πειστικές διαψεύσεις της Πειραιώς για τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας αποδεικνύουν σε ποια δύσκολη θέση έχει φέρει η σημερινή αναποφάσιστη και παραπαίουσα ηγεσία τη Νεα Δημοκρατία.

»»Αποκαλύπτω λοιπόν σήμερα: Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές που έχω στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης θα πιεσθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να πει δημόσια ό,τι έχει πει -- κυρίως στους εκπροσώπους του Λαϊκού Κόμματος -- σε κατ ιδίαν συνομιλίες και κλειστές συνεδριάσεις. ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ.

»»Χθες μόλις κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο μου είπε στο τηλέφωνο: "Mitsotakis hat uns neulich auf Anfrage ausdruecklich zugesichert, dass er und seine Partei der kuenftigen Ratifizierung eines Abkommens positiv, und zwar aktiv, gegenueberstehen werden". Στα ελληνικά: "Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε πρόσφατα κατόπιν σχετικού ερωτήματος απερίφραστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιμετωπίσουν την μελλοντική κύρωση της συμφωνίας θετικά, παίρνοντας μάλιστα ενεργό θέση".

»»Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Με τους Γερμανούς που τον δίνουν ψυχρά δεν είναι σε θέση να παίζουν ο άπειρος στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκης και η παιδική χαρά που τον περιστοιχίζει.

»»Γι αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Είτε είναι πρωθυπουργός είτε όχι. Ο κόσμος εντός κι εκτός χώρας τον έχει καταλάβει.

»»ΥΓ. Τα ίδια περί στήριξης λέει ο κ. Μητσοτάκης και στους πρέσβεις των περισσοτέρων σημαντικών χωρών στην Αθήνα».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM