Ο Τραμπ επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τραμπ επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
EPA
3

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, για πολλούς λόγους, όμως δεν θα το πάρει επειδή το «παιχνίδι» είναι στημένο, ισχυρίζεται.

«Θα μπορούσα να λάβω το Νόμπελ Ειρήνης για πολλά πράγματα, αν το έδιναν τίμια, αλλά δεν συμβαίνει αυτό», είπε σήμερα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τους προκατόχους του, αναφέρεται στο περίβλεπτο βραβείο. Αφότου κάποιοι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έριξαν την ιδέα να του απονεμηθεί το Νόμπελ για τους χειρισμούς του στο ακανθώδες ζήτημα της Βόρειας Κορέας, έχει επανέλθει πολλές φορές στην ιδέα αυτή.

«Το έδωσαν στον (Μπαράκ) Ομπάμα αμέσως μόλις ανέλαβε την προεδρία και δεν είχε την παραμικρή ιδέα για ποιον λόγο. Ξέρετε κάτι; Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα για τα οποία συμφωνώ μαζί του», δήλωσε.

Εκτός από τον Ομπάμα, άλλοι τρεις Αμερικανοί πρόεδροι έχουν τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης: ο Θίοντορ Ρούζβελτ, ο Γούντροου Γουίλσον και ο Τζίμι Κάρτερ.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM