ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- 1 κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής (βάρος 1.200-1.300 γρ.)
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. μέλι
- 50 γρ. μουστάρδα
- 50 γρ. κουρκουμάς
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
- 1 κιλό πατάτες baby
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για μια νύχτα.
- Την επομένη αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα του και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς, σε χαμηλή θερμοκρασία για 60 λεπτά περίπου.
- Βράζουμε τις πατάτες για 8' σε αλατισμένο νερό.
- Τις αφαιρούμε από το νερό και τις στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί με το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανές.
Τις σερβίρουμε με το κοτόπουλο και τη ρόκα και τρίβουμε το αρσενικό Νάξου, μαζί με ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα