• 1920
    Το πρώτο μπισκότο
  • 1930
    Το πρώτο «σπίτι»
  • 1940
    Η εποχή του πολέμου
  • 1950
    Η νέα εποχή
  • 1960
    Σε κάθε νοικοκυριό
  • 1970
    Mια νέα καινοτομία
  • 1980
    Η μεγάλη ανάπτυξη
  • 1990
    Η εποχή της σοκολάτας
  • 2000
    Μεγάλα βήματα
  • 2010
    Η εξέλιξη
  • 2020
    100 χρόνια
 

100 χρόνια Παπαδοπούλου

Η ιστορία των αγαπημένων ελληνικών προϊόντων από τον οικογενειακό φούρνο, στην κορυφή της αγοράς.

1920

Το πρώτο μπισκότο

Το πρώτο μπισκότο Παπαδοπούλου ψήνεται στον φούρνο της οικογένειας Παπαδοπούλου στην Κωνσταντινούπολη. Δύο χρόνια αργότερα, το 1922, η οικογένεια καταφτάνει στην Ελλάδα και αποφασίζει να διαδώσει την τέχνη του μπισκότου σε ολόκληρη τη χώρα.

 
1930

Ο ερχομός στην Ελλάδα και το πρώτο «σπίτι»

Τα Παπαδοπούλου αποκτούν το πρώτο τους «σπίτι». Η οικογένεια εγκαθίσταται σε μια προσφυγική πολυκατοικία κοντά στον Λυκαβηττό και αγοράζει έναν μικρό φούρνο. Η μητέρα ζυμώνει και ψήνει τα Πτι-Μπερ και τα παιδιά τα πουλούν χύμα. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, κυκλοφορούν τα Μιράντα, τα Γεμιστά και τα Cream Crackers που όλοι έχουν αγαπήσει μέχρι σήμερα. Το 1938 η βιοτεχνία Παπαδοπούλου ανοίγει το πρώτο της μικρό εργοστάσιο στην Αθήνα.

1940

Η δύσκολη εποχή του πολέμου

Η Ελλάδα μπαίνει στη δίνη του πολέμου. Τα Πτι-Μπερ, τα Γεμιστά και τα Μιράντα είναι ήδη τα αγαπημένα όλων των Ελλήνων, αλλά το 1941 η επιχείρηση Παπαδοπούλου επιτάσσεται από τους Γερμανούς και παράγει μπισκότα για τους στρατιώτες των κατακτητών. Δύο χρόνια αργότερα, όπως και πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, οι αδελφοί Παπαδόπουλοι διακόπτουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Το 1948, ο Νίκος ξεκινά το ταξίδι του στη Δυτική Ευρώπη για να επισκεφτεί και να μελετήσει διάφορες μπισκοτοβιομηχανίες και εργοστάσια, ενώ ο αδελφός του Ευάγγελος, συνεχίζει να συν-διοικεί την επιχείρηση.

 
1950

Το πρώτο εργοστάσιο και η νέα εποχή

Το 1957 ανοίγει το πρώτο μεγάλο και σύγχρονο εργοστάσιο Παπαδοπούλου στην Πέτρου Ράλλη. Μια σημαδιακή ημερομηνία για την επιχείρηση, που μετά από όνειρα, προσπάθειες και κόπο, βρίσκει την πρώτη της σύγχρονη στέγη, έτοιμη να μπει σε μια νέα εποχή.

1960

Τα Παπαδοπούλου σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό

Η εταιρεία Παπαδοπούλου «ανεβαίνει» στην κορυφή και κατακτά τον κόσμο της μπισκοτοποιίας στην Ελλάδα. Τα προϊόντα Παπαδοπούλου βρίσκονται σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό και αυτό αποδεικνύεται με τη διάκριση της εταιρείας ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες για πρώτη φορά, το 1966. Το 1968, πεθαίνει ο Νίκος Παπαδόπουλος και την διοίκηση της εταιρείας αναλαμβάνει αποκλειστικά ο αδελφός του Ευάγγελος.

 
1970

Το εμβληματικό λογότυπο & μια νέα καινοτομία

Στις αρχές του 1970, η σύσταση της επιχείρησης αλλάζει σε Ε.Ι.Παπαδόπουλος Ανώνυμη Εταιρεία. Το 1972, γνωρίζουμε για πρώτη φορά το εμβληματικό logo με το κόκκινο «Π» που συμπληρώνεται από τις φιγούρες των τεσσάρων παιδιών του Ευάγγελου Παπαδόπουλου. Την επόμενη χρονιά, ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Το 1979, λανσάρονται για πρώτη φορά τα αγαπημένα μας Caprice, μια νέα «γλυκιά» καινοτομία της εταιρείας.

1980

Η μεγάλη ανάπτυξη

Τα Παπαδοπούλου είναι πλέον τόσο δημοφιλή, που η εταιρεία μεγαλώνει και εξελίσσεται ακόμα περισσότερο. Το τρίτο εργοστάσιο ανοίγει στον Βόλο. Το 1989, η παραγωγή της εταιρείας επεκτείνεται και στα αρτοσκευάσματα, με το λανσάρισμα των Krispies, τα παξιμάδια που όλοι γνωρίζουμε. Η Παπαδοπούλου βρίσκεται πια ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις βάσει πωλήσεων.

1990

Η εποχή της σοκολάτας

Η σοκολάτα κάνει την εμφάνισή της στα προϊόντα Παπαδοπούλου, με τα Πτι-Μπερ, τα Γεμιστά και τα Μιράντα να κυκλοφορούν πλέον με πλούσια σοκολατένια επικάλυψη, πιο απολαυστικά από ποτέ. Το 1995, το «τιμόνι» της εταιρείας αναλαμβάνει η κόρη του Ευάγγελου Παπαδόπουλου, Ιωάννα Παπαδοπούλου. Το 1996, ξεκινά τη λειτουργία του το νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα και παράλληλα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά οι πρώτες φρυγανιές της εταιρείας, με την επωνυμία Goldies, όπως και τα μπισκότα ολικής άλεσης, Digestive.

2000

Μεγάλα βήματα και νέες αγορές

To 2002, φεύγει από τη ζωή ο Ευάγγελος Παπαδόπουλος σε ηλικία 93 ετών, αφήνοντας πίσω μια εταιρεία που ευημερεί. Τα επόμενα βήματα είναι ακόμα πιο μεγάλα, με τα λανσαρίσματα νέων προϊόντων στην κατηγορία των αρτοσκευασμάτων, ενώ το 2008 η εταιρεία κυκλοφορεί τη σειρά «Χωρίς Ζάχαρη» ανοίγοντας ακόμα ένα λαμπρό κεφάλαιο στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.

 
2010

Η εξέλιξη παρά την κρίση

Το 2013, η εταιρεία Παπαδοπούλου επεκτείνεται και στην παραγωγή συσκευασμένου ψωμιού – ένα ακόμα μεγάλο και σημαντικό βήμα σε μια νέα αγορά. Παρά την οικονομική κρίση, η επιχείρηση συνεχίζει σταθερά χωρίς μειώσεις και απολύσεις, αλλά με νέες προσθήκες στο ανθρώπινο δυναμικό της. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, λανσάρει μια σειρά προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, όπως μπάρες δημητριακών. Το 2016, κυκλοφορεί η οικογένεια προϊόντων «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ», δίνοντας έμφαση στη γεύση, αλλά και στην υγεία.

 
2020

100 χρόνια σεβασμού & ποιότητας

Η εταιρεία Παπαδοπούλου συνεχίζει μέχρι και σήμερα να βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με ηγετική θέση στην αγορά. Καταφέρνει να καινοτομεί και να εξελίσσεται συνεχώς αφουγκραζόμενη τις διατροφικές ανάγκες της εποχής, αλλά και τις επιθυμίες των καταναλωτών, λανσάροντας νέα προϊόντα και επεκτείνοντας ήδη υπάρχοντα, με νέους κωδικούς. Τα Παπαδοπούλου διανέμονται σε 60 διαφορετικές χώρες, σε 5 ηπείρους. Μέσα από πλήθος βραβείων και διακρίσεων για την εταιρεία, αποδεικνύεται πως ο σεβασμός και η ποιότητα είναι διαχρονικές αξίες στα 100 χρόνια που μετρά πλέον η εταιρεία Παπαδοπούλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon