ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ:

• Θεματική Έκθεση Ελλήνων Καλλιτεχνών
• "Ταξίδια"
- Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Philippe Druilllet
Αναδρομική έκθεση του περίφημου εικονογράφου Ferenic Pinter
Ατομική έκθεση του κροάτη δημιουργού κόμικς Danijel Zezelj
Έκθεση του Ιταλού Paolo Cossi
Έκθεση του Ισπανού δημιουργού κόμικς Raul
• "Οι γείτονες γελάνε"
(η σάτιρα στην Τουρκία)
Έκθεση του Paper Resistance
Graffiti

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

• "Μικρό Μήκος": Μικρό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και κινουμένων σχεδίων από όλοτον κόσμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει είκοσι ταινίες.
ΗΜΕΡΙΔΕΣ: Δύο ημερίδες για την τέχνη των κόμικς και τις τεχνικές του σεναρίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
• "Dedicated to Chaos": Danijel Zezzeli και Jessica Lurie.
Μια multimedia performance με ζωγραφική και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Την Jessica Lurie συνοδεύουν οι μουσικοί Απόστολος Καλτσάς (μπάσο) και Σπύρος Μοσχούτης (ντραμς). Info: 14/06 και 15/06, ώρα 20:00, στους Φούρνους (πίσω από stage)
• "Shaman's Way":
Παρουσιάζεται μεταξύ άλλων το ντοκιμαντέρ των Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Μίκαελ Απτέτ βασισμένο στην ιστορία του Λέοναρντ Πέλτιερ, ηγέτη του Ακτιβιστικού Ινδιάνικου Κινήματος της Αμερικής. Info: καθημερινά στους Φούρνους (πίσω από stage).

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

Οι διοργανωτές είναι πραγματικά περήφανο φέτος γιατί το φεστιβάλ φιλοξενεί ένα hip-hop συγκρότημα που έχουν σχηματίσει παιδιά Αλβανών μεταναστών. Οι Te Mire Dhe Te Keqinj (προφέρεται «Τε μιρ δε τε κεκίν» και σημαίνει «Οι καλοί και οι κακοί») θα ανοίξουν το φεστιβάλ, την πρώτη ημέρα, Πέμπτη 14 Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν οι ανερχόμενοι Sugah Galore με την εντυπωσιακή παρουσία της front-woman του γκρουπ, Sugah Spank, και τους funky ρυθμούς τους. Η δεύτερη ημέρα, 15 Ιουνίου, θα ξεκινήσει με τη roots-reggae των αγαπητών στη Βαβέλ THC Sound System. Οι Moving Target και ο Radical Gee θα μας μεταφέρουν νοερά στα χωρικά ύδατα της Τζαμάικα, ενώ τη βραδιά θα κλείσουν οι Happy Dog Project με το acid-jazz όργανο του Γ. Δημητριάδη σε πρώτο πλάνο. Οι Zebra Tracks και οι εκ Θεσσαλονίκης Dread Astaire θα μιλήσουν τη γλώσσα του ανεξάρτητου Rock'n'Roll το Σάββατο 16/6, ενώ οι Under V Covers με τους Down & Out θα κλείσουν το φεστιβάλ την Κυριακή 17/6 με το κεφάτο, «Νότιο» boogie-rock τους.

Οι συναυλίες κάθε μέρα αρχίζουν στις 21.00.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του LifO »

ΠΟΤΕ14/06/2007 - 17/06/2007
ΠΟΥΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός