ADVERTORIAL

 

Έξω στο φως, στο παντοτινό φως!
Στο φως του εκτυφλωτικού ήλιου, στο φως των αστεριών, στο φως της θάλασσας, στο φως του ηλιοβασιλέματος,  του φωτεινού ορίζοντα.
Στο φως που αναδεικνύει τα σκοτεινά σημεία, τα κρυμμένα, τα ταπεινά.
Στο φως!

 

Το Φεστιβάλ Πάρου επιστρέφει για 7η χρονιά για να μας ξεναγήσει στο νησί, προβάλλοντας τις διαφορετικές οπτικές του και να μας προσκαλέσει να το ανακαλύψουμε μέσα από μια σειρά δράσεων πολιτισμού που θα οδηγούν τη ματιά και τη σκέψη μας για τρεις ημέρες, από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου.

 

7ο Φεστιβάλ Πάρου: Έξω στο φως!
Το Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας εθελοντών που ζουν στο νησί και φιλοδοξούν να συσπειρώσουν και να ενεργοποιήσουν την τοπική κοινωνία γύρω από ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου.

 

Το Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας εθελοντών που ζουν στο νησί και φιλοδοξούν να συσπειρώσουν και να ενεργοποιήσουν την τοπική κοινωνία γύρω από ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου. Μια σειρά πολιτιστικών δράσεων πραγματοποιούνται με επίκεντρο την πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά.

 

Η μουσική, η αρχιτεκτονική, το φυσικό περιβάλλον, η λογοτεχνία, οι τέχνες, η διατροφή και οι κάθε λογής θρησκευτικές και άλλες παραδόσεις, η υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά του νησιού στο σύνολό της, διαμορφώνει ένα πλούσιο πεδίο διάδρασης τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών με το παρελθόν και το παρόν του τόπου. Συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, συζητήσεις, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, εργαστήρια με ντόπιους τεχνίτες και ένα πλήθος άλλων δράσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν την αθέατη πλευρά του νησιού. Μια γιορτή για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

 

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις
Διοργάνωση: ΑΜΚΕ Φεστιβάλ Πάρου
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Δήμος Πάρου
Υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμο

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός