Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Κανένας: σε αναζήτηση ταυτότητας

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής

LIFOTEAM 11.6.2015 | 00:00

Εμπνευσμένος από το έπος του Ομήρου, την Οδύσσεια, ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης περιγράφει μια ιστορία αναζήτησης ταυτότητας∙ μέσα από μια μοναδική, ευφάνταστη και πρωτότυπη τεχνική ζωγραφικού μοντάζ μεταγράφει τις περιπέτειες και τις περιπλανήσεις του Οδυσσέα, στις εμπειρίες όλων και στις συνήθεις εικόνες της Αθηναϊκής πραγματικότητας.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι δυσκολίες, οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες αναζήτησης της αστικής ζωής, αντανακλώνται σε ζωγραφικά έργα, που σχολιάζουν την ταυτότητα των κατοίκων μιας σύγχρονης μεγαλούπολης. Μπλέκοντας τον μύθο, την αρχαιοελληνική και λαϊκή παράδοση, την πολυ-πολιτισμικότητα και το αρχιτεκτονικό τοπίο της πόλης, οι συνθέσεις του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη εξιστορούν ένα βίωμα προσωπικό, ελληνικό και ευρωπαϊκό συνάμα.

 

Ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης γεννήθηκε (1972) στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. της Αθήνας και το 1997 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (M. Arch) στο «TheBartlettt»,FacultyoftheBuiltEnvironment - UniversityCollegeLondon (U.C.L.). Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, τα Χανιά, Πάτρα, τις Βρυξέλλες, τη Χάγη, κ.α., ενώ συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Αυστρία, τις Η.Π.Α., την Αγγλία και την Τουρκία.

ΠΟΤΕ11/06/2015 - 29/06/2015
ΠΟΥΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός